ulciam 04.08.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ale duży dom budujesz i ta piwnica" miód malina"-mi jej bardzo brakuje no ale cóż trzeba przeżyć bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 05.08.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 U mnie działają cieśle, ale ciągle patrzę za okno bo boję się deszczu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.08.2011 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ulcia duży duży;) A ostatnio był u nas na budowie sąsiad ktory nie ma piwnicy i jak zobaczył, że zasypujemy część niepodpiwniczoną to mówi: "Po co to zasypujecie, taka fajny wieeeeelka piwnica by była" Tylko co my byśmy w tej piwnicy robili?? Kim właśnie u Ciebie napisałam, że pogoda musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.08.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Lukarna, pamiętasz jak kiedyś pisałaś o małym salonie? U mnie dach się robi i ścianki działowe wszędzie stoją (na poddaszu też). Chciałam Cię pocieszyć, że gdy wszystkie pomieszczenia będą zbudowane zmienia sie wrażenie i nawet na poddaszu sa spore pokoje. Wcześniej kompletnie nie było tego widać. Nawet znajomi się dziwią jakim cudem wygospodarowaliśmy takie spore pomieszczenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.08.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 [QUOT Tylko co my byśmy w tej piwnicy robili?? Jak to co?! Dużo win przechowywali, bardzo duuużo:D Ten "kawowy" autobus mógłby stać się "winnym";) Kiedy ruszacie do boju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.08.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 To może kawowo-winny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.08.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 mój mąż mówi że my w spiżarni gąsior z winem będziemy trzymali skończyli nam już ścianki działowe, a dach już tylko na dekarza czeka ale mnie to cieszy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.08.2011 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Agalind mam nadzieję że jest tak jak piszesz z tymi powierzchniami. O ile o pokoje na górze się nie martwię wcale o tyle "salon" i kuchnia spędzają mi sen z powiek;)Ardea murarz umówiony na wrzesień czyli prawie juz już. Ale nie uwierzę jak go tam nie zobaczę:/Pumpaluna gratki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.08.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 bądź dobrej myśli. Pisałaś że to polecany majster więc na bank się wywiąże z obietnicy. Dostałaś ostatecznie wycenę robocizny? Co do wielkości salonu to mamy bardzo podobnie, nasz będzie miał 26,6 za to kuchnia trochę mniejsza niż wasza bo 11m tyle że nie ma do niej drzwi i optycznie będzie powiększona bo otwarta na hall jest (jeszcze metr do schodów). Z drugiej strony teraz nasza kuchnia nawet 6,5m2 nie ma (2,38x2,64) a wcale do małych nie należy.W nowej kuchni musem jednak będzie lodówka side by side (ta najszersza gdzie zamrażalka jest na dole a nie z boku) i słupek żeby piekarnik był na górze, a w salonie musi wejść kanapa rogowa i stół po przeciwległej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.08.2011 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Tak, rozmawiałam z nim i powiedział, ze "przypomniał" sobie projekt, przejrzał go jeszcze raz i cena się nie zmieni od zeszłego roku (22 tys). W tej cenie nie ma policzonych ścian działowych, ale tych jest u nas mało: na parterze dosłownie około 27m2, na poddaszu trochę więcej - około 80m2 oraz słupków do daszku na tarasie i nad drzwiami wejściowymi. W tym tyg mój mąż ma ranną zmianę więc w jakiś dzień skoczymy jeszcze raz do murarza i ustalimy ile za te 2 rzeczy. ps. no właśnie z piekarnikiem w słupku mam problem ale jakas koncepcja już mi się klaruje powoli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 07.08.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 ale Wam zazdroszczę,że tak już wszystko wiecie, ja niby ogólny zarys środka mam ale nic dokłądnie mi się nie klaruje): boję się tej wykończeniówki nie wiem chciałabym żeby się to wszystko jakoś zgrało a boję się że wyjdzie "jak zawsze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.08.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 te 22tys to za same mury tak? bez więźby? wiesz co ja bym się z nim nie umawiała oddzielnie na ścianki działowe tylko wszystko w jednej umowie zapisała wypunktowując zakres usługi, żeby mu się później stawka nie odmieniła. Kim co dla ciebie znaczy "jak zawsze"? Ja się śmiałam do męża, że jestem ekonomiczna bardzo, wymagań dużych nie mam, ma być bardzo prosto, minimalizm to coś co bardzo lubię w łazienkach minimalnie glazury, w kuchni chciałam szkło między szafkami ale sprawdziwszy cenę zrezygnowałam, będą więc kafle ale też konieczne minimum i myślę że tylko tu gdzie zlew i kuchenka, blat roboczy pod oknem więc nie ma takiej konieczności a po drugiej stronie już tylko malowane. Nie lubię dywanów, skórzanych mebli, fikuśnych lamp czy wazoników, wszelkich figurek, obrazów etc. Jestem inna niż większość babek a już świecidełka to mogłyby w ogóle nie istnieć, no i czyż nie jestem tania w utrzymaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 07.08.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Pumpaluno ja podobnie jeżeli chodzi o ten minimalizm, wiesz z tym "jak zawsze" miałam na myśli że często się staram przy każdym remoncie ale nie ma jakieś takiej całości brakuje mi tego smaczku:) nie wiem czy mnie rozumiesz, nie chcę mieszkania katalogowego ale żeby wszystko było wyważone ze smakiem, najgorzej boję się o kolory ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.08.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 u nas będzie nudno i monotonnie odcienie bieli i szarości, żadnego brązu czy beżu dolna łazienka szare płytki i malinka, góra biel przełamana kolorem ale nie podjęłam decyzji jakim, u dzieci idziemy w ich ulubione kolory więc syn będzie miał coś z niebieskim ale niewiele, córka lila i białe meble a u nas w sypialni jedna ściana w czerni i czerwone dodatki. reszta też jaśniutka teraz mamy kolorowe mieszkanie, intensywne barwy i mimo zmiany na inne to po kilku latach czuję się zmęczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 07.08.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 ja póki co mam bardzo jasne kolory stołowy np biała czekolada przełamana gorzką czekoladą na filarze, i myslę , ze w domku też będą spokojne kolory bo lubię stonowane barwy ale niekoniecznie właśnie szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.08.2011 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Kim ale nie wiem jeszcze nic oprócz tego, jak mają prawdopodobnie stać meble, tzn są dwie opcje: albo będzie ten mój wymarzony słupek albo ustawienie "standardowe" czyli szafki dolne + górne i piekarnik pod płytą.Zupełnie nie mam pojęcia jakie mają być meble, jaka podłoga, jakie ściany... nic, zero... W sumie to przecież mogę Wam pokazac co mi chodzi po głowie bo mam robione dawno temu "projekty";) Tak wygląda kuchnia http://img97.imageshack.us/img97/1992/rzutg.jpg Uploaded with ImageShack.us Ściana z wysoką zabudową, na rzucie z góry widać że w spiżarni byłaby wnęka na szafę, w kuchni w tym miejscu ściana (pomysł Elfir podany w wątku projektowym) http://img810.imageshack.us/img810/8175/rzutzgry.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img824.imageshack.us/img824/6205/piekarnik.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img840.imageshack.us/img840/7321/dueou.jpg Uploaded with ImageShack.us Lub piekarnik pod płytą, dwie opcje http://img683.imageshack.us/img683/9885/35209518.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img845.imageshack.us/img845/8560/27392505.jpg Uploaded with ImageShack.us i jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 07.08.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Wiesz Lukarno ja mam teraz piekarnik wyżej i jestem bardzo z tego zadowolona więc obstawiam to rozwiązanie:), chociaż patrząc na Twoje projekty ten drugi jest jakiś taki bardziej przestronniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.08.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 A koniecznie chcesz mieć zlew pod oknem? też tak sobie zamaniłam na etapie projektu ale mnie odwiedli od tego pomysłu. Planujemy zmywarkę więc przy zlewie dużo czasu spędzała nie będę a zabieram sobie blat roboczy. Plan jest taki, że półtorakomorowy zlew będzie w rogu, a ociekacz będzie zachodził na zmywarkę ps.chciałam i piekarnik i mikrofalówkę w zabudowie, ale koszty zweryfikowały chcenia i będzie piekarnik jedynie, podobnie wyszło z cargo, moja wymarzona wysoka szafka z cargo na przyprawy, mąki, oleje etc poszła się bujać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.08.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 W drugim projekcie jest więcej blatu roboczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.08.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 pampaluna wrzuć swój projekt. Oczywiście jeśli Lukarna sie nie obrazi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts