Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Dzięki:)

Zadzwonię później jak im idzie i zawołam kierownika na obchód, wtedy się okaże...

Piękna pogoda dziś u nas, złota polska jesień...

Jak byłam "na mieście" załatwiać różne sprawy spotkałam dzieciaki z przedszkola córki - szli do parku i byli zachwyceni:):)

Jeszcze nigdy tyle dzieci mi nie machało:)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzisz Lukarna, a ja już przewidująco napisałam Ci, co jest najważniejsze - nie kiedy, ale jak;) znam budowlane realia i rzadko jest idealnie w zgodzie z planem, ja zawsze brałam poprawkę i unikałam rozczarowań;)

A co do portfenetrów;) to mnie się bardzo hotelowo kojarzą i zawsze mam ochotę zrobić krok w przód a tu upsss - barierka:cool:

nie ważne kiedy, ważne że już o krok od zalania jesteście; rozumiem że z radochy się też zalejesz? ;)

ja jestem uziemiona w domu, po południu mamy jechać na budowę obejrzeć tynki i poszukać dziury w całym:rolleyes: trochę się przynajmniej obwietrzę bo jak w środę wróciliśmy z kliniki to jeszcze nosa z domu nie wysadziłam dalej niż na balkon

no nie bardzo możemy przyjmować gości bo musimy na wszelkie infekcje uważać :/ ona chodzi na popołudnie więc nawet jak już ten pierwszy newralgiczny okres minie to i tak nie będzie miała jak się pospotykać. A co do nauki, hmm no robimy jakieś zadania z matematyki i krzyżówki ale ileż można. Ona raz że w 3kl a dwa zdolna więc nie musi za wiele czasu przy książkach spędzać. Dobrze, że lubi czytać to przynajmniej ma trochę zajęcia bez mamy

Tak wiem nie powinnam się nastawiać ale tak mi jakos wyszło:)

Dobrze że to bliżej niż dalej;)

Pumpaluna ja mam wrażenie że Weronika im starsza tym bardziej marudzi że jej się nudzi:) Jak była młodsza to nie było tego problemu, teraz już foszki małe strzela:)

Dobrze że Twoja lubi czytać, ciekawe czy moje maluchy będą lubiły... Wika lubi ale tyle czasu zabiera jej komp i miłośc że nie ma czasu:/

A w ogóle to przez weekend będę mamą 4 dzieci pisałam Wam?? Siostrzenica 8-letnia do mnie przyjeżdża. Coś czuję że będzie wesoło...

Ja widzę, że Wasze dzieci tozdolniachy... Pumpaluna – zazdroszczę córki lubiejącej czytać. Ile ja bym dała,żeby moje czytały... Choć przyznam, że ja też nigdy nie przepadałam zaczytaniem książek. Musiało to być coś bardzo interesującego i poleconego, żebymczytała...a teraz...teraz to tylko przepisy i to nie zawsze mam czas.

Wracając do dzieci, to ja mam....hmmm...dwa przeciwieństwa...

Córka (wczoraj skończyła 14 lat- matko!! jaka ja stara jestem!!!!!!)poświęca dużo czasu na naukę, ale i są efekty. Chodzi do gimnazjum. Nie mogęnarzekać na oceny...Nawet wczoraj...zadzwoniła do mnie jej pani od angielskiegoi pyta mnie czy wyrażam zgodę na wyjazd na konferencję do W-wy, bo wybraładwoje dzieci z całej szkoły na ten wyjazd. Szok...Natomiast wychowawczynizłożyła papiery o stypendium naukowe dla niej (jeszcze większy szok). Asynuś...synuś...luzak...po co szkoła...po co się uczyć?! Gry, komputer ,komórka, rower, piłka, to jest to co Miski lubią najbardziej..... Prawie wogóle się nie uczy.... Trzeba go gonić i sprawdzać...a oceny...całkiem, całkiem.Średnia ponad 4. Cały czas powtarzam, że zdolna z niego bestia lecz leniwa:-)....Bo co by było, gdyby więcej czasu poświęcał na naukę? Byłby prymusem??

Fulek u nas ta miłość do książek to chyba wrodzona, my z mężem lubimy czytać a ja często gęsto zarywam nocki żeby coś poczytać ;) Syn ma dopiero 4lata a też za książkami przepada. Dzień bez książki to dzień stracony, całe szczęście że córa nas w głośnym czytaniu wyręcza