Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja walczę z policzeniem metrażu naszej elewacji, na walce się kończy bo zgubiłam kartkę z rozpisanymi wymiarami :o

Dzisiaj za to "zabiła" mnie informacja odnośnie tynków, nie wiem jak liczyliśmy, że wychodziło nam 430m2, cóż po odjęciu okien i bramy garażowej wyszło ich 500 także i kasy więcej pójdzie. Jutro mamy dostać pierwsze info o kosztach bo jak na razie to tylko 2tys zaliczki daliśmy. Kasy z konta nie ubywa, a tyle zrobione że boję się na co jeszcze starczy.

Ja walczę z policzeniem metrażu naszej elewacji, na walce się kończy bo zgubiłam kartkę z rozpisanymi wymiarami :o

Dzisiaj za to "zabiła" mnie informacja odnośnie tynków, nie wiem jak liczyliśmy, że wychodziło nam 430m2, cóż po odjęciu okien i bramy garażowej wyszło ich 500 także i kasy więcej pójdzie. Jutro mamy dostać pierwsze info o kosztach bo jak na razie to tylko 2tys zaliczki daliśmy. Kasy z konta nie ubywa, a tyle zrobione że boję się na co jeszcze starczy.

a mogło tak wyjść... nam wyszło tynków prawie 600m2

pumpaluna jakoś statystycznie w domach, gdzie dziecko widzi od najmłodszych lat czytających rodziców, samo też to lubi robić.

A często jest odwrotnie, dzieciak ma 100 książeczek najlepszych, najbardziej kolorowych i cacy a u rodziców na półce jedyna książka to telefoniczna i skąd tu wzorzec czerpac? ;)

Ja bez czytania żyć nie mogę, a jak się dorobię dzieci to je na książkach będę przewijać ;) bo mam je wszędzie, pod stołem, na stole, pod łóżkiem, na szafie, w kuchni, w przedpokoju, w łazience ;) więc jak mi mole książkowe nie wyrosną, znaczy - podmienione jakieś ;)

Lukarna ważne, że idziecie do przodu, opóźnienia to normalna sprawa... ile ich było u nas :/

Dopiero tu dotarłam:)

Ardea stosunek do liczb mam podobny;)

W sumie do książek też...

W szkole nie raz zostałam złapana na lekcji na czytaniu książek:) przez co kuleje u mnie tez mocno geografia bo na geografii siedziałam tak, że mogłam czytac spokojnie;)

I w domu jak robiłam lekcje to często miałam książkę schowana pod zeszytem i jak mam wchodziła to szybko ja ukrywałam:)

Teraz to mi się przypomniało... zupełnie nie pamiętałam tych historiii

Albo jak skończyłam 1 klasę i pojechałam z mama nad morze i tam oczywiście do biblioteki bo dzien bez ksiazki to dzień stracony. Wypozyczyłam sobie W pustyni i w puszczy i nie chciałam na plażę chodzić, siedziałam i ryczałam że nie zdążę przeczytac:):)

Teraz trochę się opuściłam w czytaniu przez FM:/

Ale ja czuję spokój jak mam jakąś książkę do przeczytania. Jak mam to mogę jej nie czyta c ona sobie może leżeć i jest OK. Ale jak nie mam - jejku jak mnie nosi:)

Dobra bo się tu uzewnętrzniam nie na temat:)

ojej a ja myslałam że tu cisza bo mi powiadomienia nie przychodziły :mad:

Lukarna - głowa do góry - opóźnienia normalna rzecz ! W prawdzie nie lubię przekładać imprez ale skoro polejesz w środe to poczekam ;) :p

ja w dziecinstwie czytalam mało i niechętnie, teraz chętnie ale tez mało a to wszystko przez to forum ;) :p

Julka kocha czytanie - przez 2 miesiące wakacji przeczytała ponad 15 książek ! Przytocze tylko 1 przykład - wyjeżdżając w Bieszczdy na tydz wziełam ją do ksiegarni zeby sobie cos wybrała bo to co w domu to przeczytane. Kupiła Pamiętniki Wampirów (cy cus ;) ) - ksiązka liczy 550stron - machnęła ją w 2 dni :jawdrop: Szok totalny jak dla mnie !

Lenka jeszcze za duży kręcidupek żeby usiedzieć i wysłuchać bajeczkę - za to literki idą jej świetnie. nawet na pytanie : na jaką literkę zaczyna się imię tatusia? odpowiada :py :D Moje słonko malutkie....

u nas tynków było 1000m2 - tzn za tyle zapłaciłam a nie sprawdzałam :eek: . Mozliwe????

żebym ja od początku wiedziała, że kuchnia ardei jest trapezem prostokątnym to nie liczyłabym jej powierzchni 2 dni :p

co do czytania, to czytam ogromne ilości książek a jeszcze więcej ebooków...

w podstawówce zająłem 5 miejsce w olimpiadzie biologicznej dla licealistów....

do liceum poszedłem na mat-fiz, na studia dostałem się na geografię, a skończyłem informatykę :p

p.s. także nigdy nie wiadomo nic do końca...