Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Ardea trochę masz rację z tym cmentarzyskiem. Na naszej działce rósł stary sad, kilkanaście starych drzew, czereśnie, morele, jabłonie, mirabelki i orzechy. Myślałam że coś uda nam się zachować jakieś ale niestety:/

Została czereśnia i tez jej dni są policzone...

Zasadzę jakieś na pewno w zamian ale dopiero w przyszłym roku jak mi się na działce trochę uporządkuje...

Przed chwilą był mąz w domu na obiedzie i tak z przejęciam mu opowiadałam o tych cudach co to dzisiaj widziałam na Jastrzębiej, przytakiwał twierdził że fajnie ale entuzjazmu jakiegos szczególnego nie przejawiał...

Pocieszam się, że to zmęczenie po prostu:(

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ona jak na razie wie że chciałaby duże łóżko i biały regał z ikei i jedna ścianę amarantową.

I tyle:)

Ale ostatnio widzę, że zaczęła się bardziej trochę interesować swoim pokojem:) Tylko cały czas mi powtarza - mama ta budowa tak wolno idzie, że jak się wprowadzimy za 2-3 lata to juz mi się gust może zmienić:)

najgorsze jest to, że mąż nie chce rozmawiać ze mną o planowaniu wnętrz:/

mówi że to zdecydowanie za wcześnie:/

już mi Karola podpowiedziała, że jakos racjonalnie mam mu te potrzeby planów przedstawić - np potrzebą sporządzenia kosztorysu:)

Mój mówił to samo, ale gdy pojawił się hydraulik z pytaniami gdzie wanna, jaka bateria, jak szeroka umywalka??? potem elektryk pytał gdzie biurko, jak wysoka szafka itp.? To robił wielkie oczy, że skąd już ma to wiedzieć... Poza tym, gdy ma się przemyślane pewne rzeczy to można spytać o sensowność takiego rozwiazania, ewentualnie zmienić za namową fachowca...

A u mnie budową najbardziej zainteresowany był 4latek. Latem codziennie żądał zawiezienia na budowę bo musiał sprawdzić czy robotnicy pracowali. Teraz bywa rzadziej ale już nam pokazał gdzie co będzie u niego w pokoju stało i wybrał kolor ścian. Młoda nie ma sprecyzowanego gdzie co postawi ale wie jaką chce komodę czy na jaki kolor ściany.

No tak pytania o rozmieszczenie kanalizacji tez go zaskoczyły i od razu przyszedł z tym pytaniem do mnie:)

On jako tako akceptuje rozmieszczanie sprzętów ale zupełnie nie chce rozmawiać o kolorach, konkretnych płytkach itd...

Może musi minąć jeszcze trochę czasu:/

Najgorsze jest to, że ja w zasadzie nic nie widziałam na żywo bo u nas raczej nie ma gdzie obejrzeć. Musiałabym jechać po Poznania i chyba tak zrobię. Bo np płytki są tak przekłamane czasem na zdjęciach w necie że bałabym się wybierać tylko na podstawie zdjęć.

Cały czas powtarzam, że muszę zacząc podejmowac jakieś decyzje ale chyba powoli ten czas nadchodzi;)

My u siebie mamy 2 dość duże salony ale ceny różnią się od tych w necie o kilkanaście zł na metrze do kilkuset zł na ceramice czy meblach

A propos przekłamywania - vivida vivid paradyża?

zdjęcie ze str producenta jest z serii 'wali po oczach'

http://www.domodomo.pl/temp/thumbs/1/series/205/9b092ce5102b412428037ad441173643.jpg

zdjęcie zrobione przez nas w salonie z płytkami łazienkowymi, przełamanie fioletu bielą

http://farm7.static.flickr.com/6102/6292248346_4d14ec9a15_z.jpg

Gdybym miała ocenic te ze strony producenta to za skarby bym ich nie chciała, a te Wasze fotki już całkiem przyjemne:) Te fotki tylko poglądowo robiłaś czy myślicie o tych płytkach?

My mamy blisko do wielu sklepów i co drugi dzień jesteśmy w Łodzi, tylko ja nie lubię łażenia po molochach i po prostu wpadam po upatrzony towar i wychodzę;)

Lukarna jak siostrzenica?

Ardea myślimy o tych płytkach do dolnej łazienki tam gdzie będzie kabina i ceramika nano. Założenie jest takie, że zasadniczo będzie biała ale żeby nie mieć rzeźni (to słowa męża i niektórych z rodziny, nie moje więc idę na kompromis) chcemy kolorową wstawkę tu gdzie pójdzie 'geberit' i tam gdzie umywalka dałabym te kwiatki tak z 4-6płytek.