Ardea 29.10.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 ja idę skończyc ksiazkę, a rano chętnie zobaczę na ile Lukarna zmienną jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 29.10.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 drzwi już są 82 cm szerokie z futryną, więc węższe raczej być juz nie mogą i inny rzuthttp://img85.imageshack.us/img85/4512/84313059.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 29.10.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 ja też juz spadam - podejrzewam że moja mała gwiazdka nie uwzglęni w swojej pobudce zmiany czasu a śpimy krócej czy dłużej, bo nie wiem? ja miałam juz iść spać jakieś 2 godziny temu (bez komentarza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2011 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 No, tak jest super.Bardzo, bardzo podoba mi się. Ale... Nie ma prawie zupełnie miejsca:/Bo co się w tej szafeczce zmieści... Czyli sa 2 opcje:1. Zostaje mała szafka pod umywalkę ale wracamy do szafki nad geberitem2. Zostaje duze lustro i wraca duża szafka pod umywalkę. I co radzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.10.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 2 serio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2011 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 A oto i sprawczyni dzisiejszego zamieszania jeszcze bez ścianki działowej;)http://img12.imageshack.us/img12/6990/ssa41423.jpg Uploaded with ImageShack.us To powoli tez się zbieram:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 jeśli zdecydujesz się na nano to umywalkę też chcesz z kompletu? bo jeśli tak to one nie są wpuszczane w blat tylko nablatowe i są małe, zerknij TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Zastanawiam się nad tą serią NANO. Bo te sprzęty jednak malutkie są chyba... Tzn te umywalki.Muszę zerknąć i porównać wymiary z tym co mam w domu... Bo ta umywalka na dole wygodna musi być - będzie mocno eksploatowana cały dzień przeciez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 no nano jest niewielkie, i miska wc i umywalka są maleńkie. Pamiętaj też że cersanit różni się kolorystyką bieli, ja przez to że biel z bielą trudno pogodzić wybiorę pewnie największą umywalkę nano czyli taką 55cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2011 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Ale jeszcze jest pytanie jak do białych płytek będzie ta ceramika wyglądać.Bo i Ty i ja planujemy białe. Chyba że to nie ma znaczenia, niech sobie ceramika jest do kompletu a płytki to płytki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 czesc dopiero pumpaluna mi uświadomiła, ze biel ceramiki z różnych firm moze się różnić A ja do dolnej łazienki własnie kilka dni temu zamówiłam umywalke oczywiście z innej firmy niż miskę . No i mam nowe zmartwienie !!! Bo co, jesli biały okaże się zupełnie inny ??!! Buuuu...... No i zamówiłam 80-tkę !!! Teraz dopiero uświadomiłam sobie , ze to będzie kolos . Kurde - tak to jest kupowac przez net. na obrazku, każda podobnej wielkości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Ale jeszcze jest pytanie jak do białych płytek będzie ta ceramika wyglądać. Bo i Ty i ja planujemy białe. Chyba że to nie ma znaczenia, niech sobie ceramika jest do kompletu a płytki to płytki... hmmmm, ano właśnie! U mnie w kotłowni płytki na ścianach białe, kontakty kupiłam białe i sa dużo bielsze! Płytki wygladają "brudno" Dobrze, ze to tylko kotłownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 No ja akurat nano chcę umieścić nie bezpośrednio przy białych płytkach, tu gdzie umywalka to te w kwiaty a kibelek na całych fioletowych więc tak idealnie do siebie dotykały nie będą. Już u Ardei pisałam, że cersanit ma taki biały odcień bieli, spodobało mi się określenie "wybielaczowy odcień bieli" które zasłyszałam w salonie 'łazienkowym'. Faktycznie w porównaniu z kołem czy roca to ta biel jest zupełnie inna. Pinacolada nam pan w sklepie mówił, że np do roca trzeba dobierać wannę poolspa żeby była tak samo biała, no i nasza wybrana z koła odpełzła z planów bo sina wygląda przy roce więc i przy białych płytkach byłoby kijowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2011 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Czy pozostaje kupić płytkę, umywalkę i z nimi pod pachą szukac kibelka:D:D:D Sorry, ale tak mi sie skojarzyło:) W sumie umywalka czy sedes na tle płytek sa jak najbardziej czyli tez powinno zwrócic się uwagę:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2011 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 No ja akurat nano chcę umieścić nie bezpośrednio przy białych płytkach, tu gdzie umywalka to te w kwiaty a kibelek na całych fioletowych więc tak idealnie do siebie dotykały nie będą. Już u Ardei pisałam, że cersanit ma taki biały odcień bieli, spodobało mi się określenie "wybielaczowy odcień bieli" które zasłyszałam w salonie 'łazienkowym'. Faktycznie w porównaniu z kołem czy roca to ta biel jest zupełnie inna. Pinacolada nam pan w sklepie mówił, że np do roca trzeba dobierać wannę poolspa żeby była tak samo biała, no i nasza wybrana z koła odpełzła z planów bo sina wygląda przy roce więc i przy białych płytkach byłoby kijowo. No widzisz czyli faktycznie trzeba mocno uważać. Chciaz z drugiej strony: oglądałas Pumpaluna na zywo te biele?? Może to takie gadanie sprzedawców jedynie jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 (edytowane) porównywałam cersanit, roca, koło i dura-coś-tam ustawione koło siebie; koło ewidetnie było sine; koleżanka mówiła, że do Villeroy też ciężko dopasować bo chciała inną umywalkę ale nie znalazła.Może jak łazienka jest ogromna albo to jakiś pokój kąpielowy czy sprzęty nie są jakoś blisko siebie to różnica się w oczy nie rzuci ale u nas pomieszczenia wielkie nie są i ryzykowała nie będę Edytowane 30 Października 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2011 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 No tak, u mnie też. Dona zresztą już widziałyście jak blisko siebie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 To ja dorzucę jeszcze swoje 5 groszy w temacie łazienki. Po pierwsze grzejnik bliżej prysznica na ścianie na przeciwko wc/umywalki. Po drugie: lustro nad wc - jakoś tego nie widzę, ale niech się Panowie wypowiedza;) Umywalka musi być duża żeby była wygodna (min, 50cm), tym bardziej, że to nie jest tylko wc, ale tez prysznic, wiec pewnie czasami będzie ktos zęby mył czy się golił (np. goście). Kolejna sprawa to nie podoba mi sie robienie półeczek na nie-wiadomo-co nad geberitem. Lepiej byłoby pociągnąć zabudowę do sufitu. To moje widzi-mi-sie, podobnie jak wstręt do kafelek, wiec możesz nie brać mojej opinii pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Lukarna, las piękny wyrósł (zaraz oberwę od Ardei;)) chociaż szkoda, ze nieba już nie widać. Świetnie się spisują murarze. Odczucia wzgledem wielkości pomieszczeń jeszcze kilka razy Ci sie zmienią. Do tej pory uważam, że nasz dom malutki, zwłaszcza z zewnątrz. Chociaż teraz po ociepleniu jakby większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 A jak chodzi o vividę, to kolory rzeczywiste są bliższe zdjęciu Pampaluny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts