karolakr25 30.10.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Poprawcie mnie, jeśli moje obliczenia są błędne Łazienka jest wąska, a grzejnik zabiera min. 10 cm, a zakładając, że łazienka ma 150 cm przed tynkami, to trzeba odjąć 2x2 cm tynków, (zakładając najpłytszy stelaż pod geberit - 17,5 cm + obudowa + płytki to ok. 20 cm + miska sedesowa 57 cm (najmniejsza) - zostaje ok. 70 cm na przejście do prysznica jesli jeszcze odjąć te ok. 10 cm od grzejnika zostanie 60 cm na przejście. Jeśli trafi się barczysty facet, może sie nie zmieścić. Ja rozumiem, że pewne rzeczy mogą lepiej wyglądać a inne gorzej, ale wymiary pomieszczenia nas ograniczają (u siebie w łazience na parterze będe mieć podobny dylemat, bo moja ma kształt jak ta łazienka u Lukarny (18 cm dłuższa) i drzwi mam na wprost umywalki, no i jeszcze we wnęce prysznicowej mam okienko 60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 A jak chodzi o vividę, to kolory rzeczywiste są bliższe zdjęciu Pampaluny. Pumpaluny to tak w temacie przekręcania nicków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Mi wizualnie też podobają się zabudowy stelaża wc pod sufit ale nie oszukujmy się, to jest fajne w dużej łazience, w małej zabiera optycznie przestrzeń i o ile w górnej będziemy raczej robić pod sufit o tyle w dolnej na bank kończymy niziutko żeby nie zabierać przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Karola - no niby tak ale wez tez pod uwagę ze jesli barczysty facet tamtędy bedzie przechodził to zahaczy tylko jednym barkiem bo w miskę sedesową to co najwyżej kolanem przywali Poza tym to łazienka a nie autostrada więc nikt tam "pędził" nie będzie.... A jakby ten grzejnik dac na scianie prysznic /wc - odpowiednio wysoko albo w poziomie.... Kombinujemy po prostu, kazda dorzuca swoje 3 grosze a Lukarna zdecyduje się na to co jej spodoba się najbardziej. Czasami ktos wpadnie na coś o czym drugi nawet nie pomysli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Mi wizualnie też podobają się zabudowy stelaża wc pod sufit ale nie oszukujmy się, to jest fajne w dużej łazience, w małej zabiera optycznie przestrzeń i o ile w górnej będziemy raczej robić pod sufit o tyle w dolnej na bank kończymy niziutko żeby nie zabierać przestrzeni ja tez staram się unikac wszelkich otwartych półeczek bo tam kurz osiada Ale w dolnej łazience będzie "półeczka" na ktorej nikoniecznie musi cos stać bo nie lubię "wystawek" .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Ja też nie lubię durnostojek ani żadnych kurzołapów, ale ze względu na gabaryty łazienki nawet z blatu i szafki podumywalkowej rezygnuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Pumpaluny to tak w temacie przekręcania nicków Przepraszam Pumpalunę Dobrze, ze nie napisałam Pinakolada:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 (edytowane) Jeżeli Lukarna rezygnuje definitywnie z szafki nad geberitem, to jest to idealne miejsce na grzejnik. EDIT: Tzn. ścianka dzieląca prysznic i wc (nad uchytem do papieru) Edytowane 30 Października 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 wybaczam wszystkie przekręcenia, no dobra Pampucha bym nie wybaczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 wybaczam wszystkie przekręcenia, no dobra Pampucha bym nie wybaczyła To dobrze, ze nie przesadziłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Przepraszam, ze się wyrywam do odpowiedzi bez pytania.... Ale tak siedzę sobie, Lenka śpi, Julka w swoim pokoju a ja myslę nad tą łazienką Lukarny. I narysowałam sobie w paincie wymiar (150x 270 nie wiem czy słuszny ) i spojrzałam na tę łazienkę z innej perspektywy nie sugerując się w ogóle propozycja Karoli. I wymyśliłam coś takiego: -prysznic za szkalnymi ściankami - otwarty z odpowiednim spadkiem w tym przypadku kopertowym do środka. Uważam że szklana kabina nie zmniejszy łazienki-na wprost drzwi geberit i kibelek-na prawo od wejścia szafka z umywalką-pomiędzy umywalką a ścianką grzejnik a pod nim ewentualne miejsce na kosz na śmieci http://img341.imageshack.us/img341/8189/lukarna.png Uploaded with ImageShack.us jesli za dużo kombinuję to proszę na mnie nakrzyczeć !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Karola pisała, że łazienka ma coś około 150cm szer, więc nie wiem czy nie za wąsko na prysznic i wc obok siebie. Ale pomysł dobry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.10.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 karola, a dlaczego mi nie zrobiłaś takiej ładnej wizualizacji łazienki jak Lukarnie....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 karola, a dlaczego mi nie zrobiłaś takiej ładnej wizualizacji łazienki jak Lukarnie....? widocznie nie prosiłeś tak ładnie jak Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.10.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 jak to nie, jak tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Karola pisała, że łazienka ma coś około 150cm szer, więc nie wiem czy nie za wąsko na prysznic i wc obok siebie. Ale pomysł dobry:) sam geberit ma 50 ale nawet gdyby obudować go na 70 to na kabinę zostaje 80cm .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 jak to nie, jak tak... aaaaa, to przepraszam, widocznie o czymś nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.10.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 stelaż ma chyba 50cm szerokości więc minimum wygody przy siadaniu na kibelku myślę że trzeba by conajmniej z 60-70liczyć, odejmując ściankę 12cm (półpustaka) plus tynki 1,5cm x2 i płytki to wyjdzie nam kolejne to kolejne 15cm mniej na prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 80cm, czyli nie za dużo. Wcześniej kabina była na szerokośc łazienki. Ale może właścicielka sie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 stelaż ma chyba 50cm szerokości więc minimum wygody przy siadaniu na kibelku myślę że trzeba by conajmniej z 60-70liczyć, odejmując ściankę 12cm (półpustaka) plus tynki 1,5cm x2 i płytki to wyjdzie nam kolejne to kolejne 15cm mniej na prysznic dlatego o szkle myslałam bo to tylko 10mm i niekoniecznie wyjdzie drożej! Trzeba by było przekalkulować bo w przypadku murowanej ścianki kosztów jest duzo. W prawdzie rozłożone w czasie ale są! ( pustaki+ zaprawa+ robocizna+ tynk+ robocizna+ płytki + klej+ fuga + robocizna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts