Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kim piekarnik wyżej to moje marzenie, ale żadna inna opcja na ustawienie szafek nie przychodzi mi do głowy. Drugi projekt jest chyba taki bardziej uporządkowany. Tam gdzie piekarnik w słupku z jednej strony cięzka wysoka zabudowa a z drugiej puste sciany...:(

Pumpaluna ja się nie upieram na zlew pod oknem ale tam po prostu nie ma go za bardzo gdzie "wsadzić" - alternatywą jest narożny jak piszesz. Ja jestem trochę do narożnych uprzedzona bo jak szukaliśmy kilka lat temu to były dużo droższe od zwykłych...

A, piekarnik ma być zabudowany, mikrofala będzie schowana w szafce, tak u kogos widziałam i było ok.

Agalind no też mi o ten nieszczęsny blat chodzi... boję się że za mało bedzie:/

A projekty swoje oczywiscie wrzucajcie:)

Ja uwielbiam gotować i m.in. dlatego zastanawiam się nad wyborem płyty, niestety nie mamy tam gazu więc w grę by wchodziła tylko butla gazowa albo płyta indukcyjna tyle że mówią że to nieopłacalne jak się lubi pichcić

Co do blatu to moim zdaniem roboczy jest potrzebny chociażby jak chcesz pokroić sałatkę czy ciasteczka pieczesz. wszystko możesz mieć wtedy pod ręką

No a ze zlewem narożnym to teraz jak sprawdzałam to ceny bardzo podobne u nas były. Mi podoba się tego typu (znalezione na szybko), u nas za ok 700zl

Kim co do mebli to drewniane z pewnością nie będą, najprawdopodobniej płyta fornirowana. Kuchnię bym chciała w kolorze dębu bielonego lub czereśni drobnosłoistej albo prostosłoistej, nie pamiętam dokładnie nazwy; w każdym bądź razie jasna żeby była. Wszystkim wysokim połyskom mówię nie, po prostu szmata i sprzątanie to nie jest mój żywioł ;)

Ardea ja miałam taki zryw na początku roku, siedziałam po nocach i wymyślałam i z każdego pomysłu robiłam wizualizacje:) Ma tego mnóstwo, kuchnia i łazienki oczywiście:)

Kuchnie robię w programie ikeowskim do pobrania na ich stronie, fajny super łatwy program, łazienki w jakimś programie Moja Łazienka nie wiem skąd go mam:)

Ale to raczej projekty ustawienie mebli i sprzętów niz wizualizacje:) bo jeszcze mam niesprecyzowane plany:)

Agalind - lubię, nie lubię - gotować muszę:) dla naszej 5-cio osobowej rodziny:)

A szczerze mówiąc to kuchnia będzie na pewno mocno eksploatowana bo również piekę. Najstarsza córka się powoli zaczyna brać za kucharzenie, a młodsza coraz chętniej mi pomaga... Blat by się przydał, tylko albo jedno albo drugie;(

Pumpaluna, fajny ten zlew i faktycznie nie drogi, w sumie to się jeszcze nie rozglądałam za niczym...

ps. ja też chciałabym kuchnię taką, której nie będę niewolnikiem jeżeli chodzi o sprzątanie...

Tzn., że wiesz jakie szafki, wysokości, odległości? Łazienkę też pokaż:) Ja się nie wypowiadam na temat urządzania, bo u innych nie potrafię niczego dobrac, chociaż u siebie nie mam problemu (pod warunkiem, że jestem do czegoś przekonana, bo u mnie kompromisy się źle kończą) a i do tego mam podobno dziwny gust;)

Ardea ja miałam taki zryw na początku roku, siedziałam po nocach i wymyślałam i z każdego pomysłu robiłam wizualizacje:) Ma tego mnóstwo, kuchnia i łazienki oczywiście:)

Kuchnie robię w programie ikeowskim do pobrania na ich stronie, fajny super łatwy program, łazienki w jakimś programie Moja Łazienka nie wiem skąd go mam:)

Ale to raczej projekty ustawienie mebli i sprzętów niz wizualizacje:) bo jeszcze mam niesprecyzowane plany:)

Agalind - lubię, nie lubię - gotować muszę:) dla naszej 5-cio osobowej rodziny:)

A szczerze mówiąc to kuchnia będzie na pewno mocno eksploatowana bo również piekę. Najstarsza córka się powoli zaczyna brać za kucharzenie, a młodsza coraz chętniej mi pomaga... Blat by się przydał, tylko albo jedno albo drugie;(

Pumpaluna, fajny ten zlew i faktycznie nie drogi, w sumie to się jeszcze nie rozglądałam za niczym...

ps. ja też chciałabym kuchnię taką, której nie będę niewolnikiem jeżeli chodzi o sprzątanie...

a ja chce właśnie kuchnię na połysk wysoki chcociaż rozsądek woła NIE!!!!!

Niee szafki dokładnie tez nie wiem jakie - właśnie kombinuję sobie jakie byłyby najbardziej pasujące;)

Kolorystyka podoba mi się baaardzo taka: (zdjęcie z wątku Pochwalcie się swoimi kuchniami, autora niestety nie zapisałam)

http://img706.imageshack.us/img706/7744/kuchniaszarodrewniana.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tzn kolor blatu, szafek i podłogi, ściana mi nie pochodzi - ale nie wiem czy nie będzie za ciemno

Ale podobaja mi się równiez bardzo jasne kuchnie z drewnianym blatem - tak więc wybór będzie baaaardzo trudny:/

Łazienkę pokażę, ale muszę odkopać moje wypociny:)

ja bym bardzo chciała większość szafek z szufladami ale tu już wiem, że nas nie będzie na to stać, koszt prawie 50% większy robiąc te samodomykalne czy jak to się zwie. U nas i tak w tej firmie gdzie chcemy cena tysiąc zł za metr szafek :/

drewniane blay ma moja kuzynka, wydali fortunę ale ma od noża fatalne ślady (dzieci kanapki robią nie zawsze na desce) a i od młotka do mięsa też (odleciał jej w rakcie ubijania kotletów) ma niezłą dziurę