Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

ja będę stawiała przede wszystkim na praktyczność, przez te parę lat po ślubie przerobiliśmy już różne rozwiązania i wiem że przy naszej wygodnickiej naturze trzeba dokonywać przemyślanych wyborów, dodając do tego "niekconcy" dzieciaków o już się spory margines bezpieczeństwa stwarza :D

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

drewniane blay ma moja kuzynka, wydali fortunę ale ma od noża fatalne ślady (dzieci kanapki robią nie zawsze na desce) a i od młotka do mięsa też (odleciał jej w rakcie ubijania kotletów) ma niezłą dziurę

No i właśnie tego się boje. Chociaż kolorystycznie (biel + drewno) bardzo mi się podoba.

Z tego co wiem blatom drewnianym dość łatwo przywrócić doskonały wygląd, wszelkie rysy i wgłębienia się szlifuje, olejowanie i są jak nowe:) Można się też pokusić o dwa blaty ( z różnych materiałów, ale to nie do każdej kuchni pasuje)

Mój blat będzie też z tych bardziej roboczych;)

Wiecie co, jak ja bym chciała kuchnię wybierać...

Wiem, że to nie bedzie łatwe zadanie, ale ta radośc...

Już mnie trochę przytłaczają te pustaki, dachówki i stropy:(

To tak jak mnie:) ja też bym chciała już mieć to przynajmniej wszystko zatynkowane, a wiem, że ten etap będzie u mnie długo trwał uuu

powiem Ci, że okres stawiania ścian jest mega przyjemny, widzisz jak szybko wszystko rośnie, kasa z konta aż tak szybko nie ginie a jak już pójdzie to przynajmniej widać na co (my płaciliśmy jednorazowo w firmie za bloczek+nadproża+kominy+zaprawy etc, spora kwota oddzielnie ale tylko raz na koniec za beton, podobnie tartak czy za stal); wg realacji budujących się niedawno znajomych to właśnie ten moment jest najlepszy w całej budowie, później to już sama dłubanina, postępów szczególnych nie widać a pieniądze topnieją w oka mgnieniu.

Jak ja bym chciała już iść zasłonki zamawiać! Dzisiaj w LeroyMerlin widziałam TE akuratne i do salonu i do sypialni ;)

No, ja myślę że po tym, jak się ślimaczy budowa piwnicy to ściany będą postawione w iście szatańskim tempie:)

ps. wczoraj jeszcze miałam okazję zasięgnąć opinii kolejnych osób którym budował nasz pan Zdzisiu;) i polecają go szczerze:)

Byle do września:)