Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lukarna, dlaczego zostawiłaś miejsce na schody? Planowane murowane w późniejszym terminie czy drewniane?

Wylewane w późniejszym (nie wiadomo jakim:/) terminie...

Szkoda bo myślałam że już niedługo będę mogła wejść na poddasze po schodach a pewnie nie stanie się to w tym roku:(

Wariatki.

wszystkie wariatki:D:D:D

O boszzz to chyba dlatego tak się tu dobrze czuję?????

dobre pytanie!!!! jak już wiadomo ja zwariowałam - i jest to diagnoza "specjalisty" :rotfl::rotfl:

I wszystko jasne. Sami swoi.:lol2: Chociaż u mnie diagnoza jeszcze niepostawiona;)

Lukarna, schody będą drewniane, bo szalunku nie widać?

Aga schody będą wylewane ale później, nie wiem kiedy:/

Teść ma zrobić sam schody do piwnicy ale jeszcze nie zrobił bo... bo sama nie wiem - miał pewnie ważniejsze sprawy i nie zdążył:/ Bo najbardziej zależało nam na tym, żeby zalać w końcu tą piwnicę i schody poszły w odstawkę.

A murarze powiedzieli, że dopóki nie ma schodów do piwnicy to oni też nie zrobią na poddasze.

I kółko się zamyka:(

Są zostawione zbrojenia do powiązania, podobno można wylewać schody później.

A to że on je sobie przemyśli to jestem pewna bo on oprócz marudzenia to najbardziej lubi myślenie:)

Myśli, przelicza, robi rysunki pomocnicze itd:)

Schody są proste, ze spocznikiem więc myślę że najprostsze jakie mogą być...

Martwi mnie tylko fakt, że jak on ich w tym roku nie zrobi (a na 99% nie zrobi) to w przyszłym roku będę musiała specjalnie ściagać murarzy do schodów tylko:/ Więc już widzę jak chętnie będą do mnie lecieć na skrzydłach:/

No i nie zaprowadzę po drabinie dzieci na górę żeby im pokazać:/

Lukarna a nie uda Wam się wstawić tymczasowych schodów jakimś sposobem?

U nas są z piwnicy na parter a potem idą na poddasze takie zbite z desek, może od piwnicy też by się tak dało.

Albo jakieś schody metalowe tymczasowe?

Tylko nie wiem czy robią aż takiej wysokości...

A to że on je sobie przemyśli to jestem pewna bo on oprócz marudzenia to najbardziej lubi myślenie:)

Myśli, przelicza, robi rysunki pomocnicze itd:)

Schody są proste, ze spocznikiem więc myślę że najprostsze jakie mogą być...

Martwi mnie tylko fakt, że jak on ich w tym roku nie zrobi (a na 99% nie zrobi) to w przyszłym roku będę musiała specjalnie ściagać murarzy do schodów tylko:/ Więc już widzę jak chętnie będą do mnie lecieć na skrzydłach:/

No i nie zaprowadzę po drabinie dzieci na górę żeby im pokazać:/

Będą jeszcze ściany szczytowe, kolankowa no i wieniec trzeba zalać, więc murarze się pojawią

Princesa Twoje tymczasowe schody to mistrzostwo świata, jakby u nas takie zrobili to pewnie Minister by zadecydował że zostają na stałe:D

Aga

Ja wiem że oni się pojawią ale to jak tylko strop wyschnie czyli w miarę szybko. A teść do tego czasu nie zdąży zrobić tych z piwnicy na bank:/