Esiak 02.11.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Tak, mamy taniej trochę niż w w Bergerze/u Bergera. Niby nie dużo ale zawsze coś - tym bardziej że zamówione już tam jest. Poza tym murarze sa na innej budowie, jak się dowiedzieli że jutro nie będą zalewać to się gdzieś tam umówili:/ Ale jeżeli nie dostanę jutro informacji, że w piątek zalewamy to zacznę szukać innej betoniarni:/ A powiedzcie mi, pamiętacie ile mieliście u siebie zamówione m3 betonu na strop?? Moglibyscie podać: m3 betonu - m2 stropu?? Taka sonda;) 16m3 ale to było za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.11.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 A stropu ile miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 02.11.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 no to było na strop...acha jakieś 105m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 02.11.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 natchnęłam się na ceny robocizny- otóż my zapłacilismy chyba 76tysięcy za :cały dom od fundamentów po dach razem z kryciem karpiówką (co druga przybijana gwoździem ! ), montaz okien dachowych (4szt), taras (80m2 ) , schody zewnętrzne głowne i boczne (lane osobno), garaz dwustanowiskowy z dachem czterospadowym . Esiak, kłania się czytanie ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 02.11.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 A powiedzcie mi, pamiętacie ile mieliście u siebie zamówione m3 betonu na strop?? Moglibyscie podać: m3 betonu - m2 stropu?? Taka sonda;) nie mam zielonego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.11.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 O choinka:/ Bo sprawdzam mojego Majstra. On powiedział, że wg jego doświadczenia mam policzyć 8m2 z jednego m3 betonu. Góra ale to juz musi być gładziutki beton, góra 9m2. Kierownik mi wyliczył 14,7m3, zamówiłam 15m3 i się teraz zastanawiam jak to wyjdzie:) bo stropu mam 126,5m2 więc chyba mocno na styk:/ ps. z "doswiadczenia" mojego majstra tez faktycznie powinno Ci zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.11.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 u nas poszło 20m3 betonu na strop i schody tylko my mieliśmy strop lany a nie terrive więc nie wiem czy to ma znaczenie. Stropu mamy coś ok 120m2 schodów nie mam pojęcia ile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.11.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Nie, na lany pewnie inaczej.Ale co tam, jak pisałas nie będę się tym przejmować, najwyżej dorobią i tyle;) I będą chcieli ukatrupić kierownika;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.11.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Dobrze, że nei teścia, a może... szkoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 02.11.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Lukarna - a tak odbiegając od tematu stropowego to wspominałas przy okazji Halloween, że zdjęcie z wc-cika teściowej. Czy mam rozumiec, że Ty teraz mieszkasz pod jednym dachem z TYM teściem? jesli tak to szacun ! Ja nie dałabym rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 02.11.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Lukarna, u mnie weszło 20m3 betonu na 168m2 stropu, w czym dwa ogromne podciągi, balkon ale znowu bez schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.11.2011 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Lukarna - a tak odbiegając od tematu stropowego to wspominałas przy okazji Halloween, że zdjęcie z wc-cika teściowej. Czy mam rozumiec, że Ty teraz mieszkasz pod jednym dachem z TYM teściem? jesli tak to szacun ! Ja nie dałabym rady... Pinacolada, ja jestem cierpliwa ale nie AŻ TAK:D:D:D Teściowie są po rozwodzie a my się zamieniliśmy na czas budową z teściową na mieszkania (na 48m była nam ciasno w 5 a ona ma mieszkanie 65m). I dlatego mam zdjęcie dzieci w wucecie tesciowej - teraz moim:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 03.11.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 no to mnie uspokoiłas bo juz myślałam, ze Ty jakiś szczególny przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.11.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 no to mnie uspokoiłas bo juz myślałam, ze Ty jakiś szczególny przypadek Gdyby Lukarna mieszkała z Teściami musielibyśmy zatrudnić męża Karoli, żeby pomógł koleżance;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 03.11.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Gdyby Lukarna mieszkała z Teściami musielibyśmy zatrudnić męża Karoli, żeby pomógł koleżance;) jak bym mieszkała z teściami, to obawiam się że w najbliższym czasie teściowa zmieniłaby adres stałego pobytu z ul. ... na kwaterę nr.. albo byłby rozwód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 03.11.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 jak bym mieszkała z teściami, to obawiam się że w najbliższym czasie teściowa zmieniłaby adres stałego pobytu z ul. ... na kwaterę nr.. albo byłby rozwód ale to zabrzmiało ja bym sie z nią nie dogadała!!!!!!!! krzywdę byśmy sobie zrobiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.11.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 jak bym mieszkała z teściami, to obawiam się że w najbliższym czasie teściowa zmieniłaby adres stałego pobytu z ul. ... na kwaterę nr.. albo byłby rozwód Niezła jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 03.11.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Niezła jesteś zwalmy winę na hormony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 03.11.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 jak bym mieszkała z teściami, to obawiam się że w najbliższym czasie teściowa zmieniłaby adres stałego pobytu z ul. ... na kwaterę nr.. albo byłby rozwód moja zmieniła adres (j.w.) mimo, ze z nia nie mieszkalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.11.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 :D:D Słuchajcie ja naprawdę muszę utrzymywać dziś powagę na twarzy bo chociaż zrobiłam to co miała zrobić (i nawet pomogłam koleżance;)) to mój szef co chwilę tu wpada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts