Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Tak, mamy taniej trochę niż w w Bergerze/u Bergera.

Niby nie dużo ale zawsze coś - tym bardziej że zamówione już tam jest.

Poza tym murarze sa na innej budowie, jak się dowiedzieli że jutro nie będą zalewać to się gdzieś tam umówili:/

Ale jeżeli nie dostanę jutro informacji, że w piątek zalewamy to zacznę szukać innej betoniarni:/

A powiedzcie mi, pamiętacie ile mieliście u siebie zamówione m3 betonu na strop??

Moglibyscie podać:

m3 betonu - m2 stropu??

Taka sonda;)

16m3 ale to było za dużo...

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

natchnęłam się na ceny robocizny- otóż my zapłacilismy chyba 76tysięcy za :cały dom od fundamentów po dach razem z kryciem karpiówką (co druga przybijana gwoździem ! ), montaz okien dachowych (4szt), taras (80m2 :sick: ) , schody zewnętrzne głowne i boczne (lane osobno), garaz dwustanowiskowy z dachem czterospadowym .

Esiak, kłania się czytanie ze zrozumieniem ;) :p

O choinka:/

Bo sprawdzam mojego Majstra. On powiedział, że wg jego doświadczenia mam policzyć 8m2 z jednego m3 betonu. Góra ale to juz musi być gładziutki beton, góra 9m2.

Kierownik mi wyliczył 14,7m3, zamówiłam 15m3 i się teraz zastanawiam jak to wyjdzie:) bo stropu mam 126,5m2 więc chyba mocno na styk:/

ps. z "doswiadczenia" mojego majstra tez faktycznie powinno Ci zostać:)

Lukarna - a tak odbiegając od tematu stropowego to wspominałas przy okazji Halloween, że zdjęcie z wc-cika teściowej. Czy mam rozumiec, że Ty teraz mieszkasz pod jednym dachem z TYM teściem? jesli tak to szacun ! Ja nie dałabym rady... :no:

Pinacolada, ja jestem cierpliwa ale nie AŻ TAK:D:D:D

Teściowie są po rozwodzie a my się zamieniliśmy na czas budową z teściową na mieszkania (na 48m była nam ciasno w 5 a ona ma mieszkanie 65m).

I dlatego mam zdjęcie dzieci w wucecie tesciowej - teraz moim:D