Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasz wykonawca jest dobrym znajomym męża a i tak spisywaliśmy umowę, ja się uparłam żeby były zapisane kary i nie tylko za jego opóźnienia ale i za nasze. Miałam umowę sprawdzoną przez koleżankę prawniczkę, ze wszystkimi pracami wyszczególnionymi itp. Po prostu ja hołduje zasadzie ograniczonego zaufania, życie już mnie nauczyło, że nie ważne czy obcy czy swój czy rodzina trzeba trzymać rękę na pulsie.

Słuchajcie to może spójrzmy na łazienki moje co??:)

Bohater numer jeden: łazienka dolna.

W wersji pierwotnej samo wc z umywalką. Po moich interwencjach, że prysznic na dole musi być (jest na dole pokój to co, osoba tam mieszkająca ma latać do góry?)

No i się Pan architekt popisał:

http://img64.imageshack.us/img64/5778/rzutprojekt.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wyciął w pokoju obok po prostu wnękę, przez co pokój stał się pokojem o dziwnym kształcie:)

Ale już jest postanowione, że przywracamy pokojowi jego kształt pierwotny i robimy tak:

Edytowane przez Lukarna

Choinka wysłało mi się za wczesnie:/

Więc robimy tak:

http://img812.imageshack.us/img812/7453/rzutzmiana2.jpg

Łazienka ma szerokośc 130 cm w projekcie - nie wiem czy nie poszerzyć jej do 150??

Czy te 130 cm wystarczy, żeby spokojnie dotrzeć do kabiny?

Te niebieskie krechy to scianki wymurowane, tak aby jak najmniej zapłacic za drzwi.

Bez brodzika.

Ale to nie koniec pomysłów pana J.

Spójrzcie na łazienkę górną - dużą

http://img607.imageshack.us/img607/4274/lazienkap.jpg

W lewym górnym rogu zaznaczone jest gdzie będzie tzw kosz. Wysokość ścianki kolankowej 85cm (ewentualnie podniesiona do 100cm)

I macie może jakieś pomysły jakby ustawić sprzęty, tak aby kabina nie stała bez sensu na srodku??

Hejka!-a potrzebujesz kabinę do góry ,jak masz ją na dole?W tym miejscu może stać swobodnie pralka i jakieś mebelek z koszem na pranie.

W dolnej łazience przejścia do kabiny będzie ok.70cm na upartego może być ,ale jak masz możliwość to poszerz do 150cm.:)

Takie moje zdanie na pierwszy rzut oka ;)

A może w górnej łazience w miejscu wc postawic prysznic, wanna prostokątna pod ścianą (po obu stronach szafki), a tam gdzie prysznic wc?

EDIT:

Nieudolny projekt (sorry:oops:)

http://img21.imageshack.us/img21/2574/lazienkalukarna1.jpg

Kolo prysznica wstawilam grzejnik drabinkowy.

Edytowane przez agalind

Więc już piszę co i jak:)

Dolną łazienkę poszerzę, tak myślałam, dzięki - chciałam tylko żeby ktoś ten pomysł "przyklepnął" bo od M. słyszę tylko "zobaczymy":/

Co do górnej to musi zostać i prysznic i wanna. Tak było postanowione już na etapię pomysłu na dom:) Tylko musimy gdzieś ten prysznic teraz upchnąć.

Pralki w łazience nie będzie, ponieważ planujemy osobne pomieszczenie na pralnię, więc ten problem odpada. Ale kosz jakiś na brudne rzeczy by się przydał bo już widzę jak mi wszyscy z brudnymi skarpetkami latają do pralni...

Agalind skos jest w lewym górnym roku na rzucie, oznaczony przerywaną linią - tam przebiega granica wysokości 1,90.

Ta zamiana miejscami prysznica i wanny mi się podoba.

W domu zrobię wizualizację tego, dzięki:)

zawsze możesz dać półokrągłą kabinę prysznicową, zajmuje znacznie mniej miejsca niż te kwadratowe

no i ja bym narożnej wanny na prostokątną nie zamieniała, ale to takie moje ciche marzenie narożna wanna do kąpieli we dwoje. Teraz mamy niedużą wannę i wspólna kąpiel to raczej mordęga niż przyjemność ;)

Agalind skos jest w lewym górnym roku na rzucie, oznaczony przerywaną linią - tam przebiega granica wysokości 1,90.

Ta zamiana miejscami prysznica i wanny mi się podoba.

W domu zrobię wizualizację tego, dzięki:)

Czyli drugi pomysł odpada. Umieszczając wanne pod skosem musisz tylko pamiętać zeby zrobic jaks poleczke przy samej scianie, żeby nie uderzac w skos gdy bedziesz wychodzic z wanny. Wtedy wanna bedzie troche "odsunieta" od sciany. Cieszę sie, że mogłam pomóc:)