kimklb 10.08.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 U nas tego nie ma, mam szczęście do wspaniałych murarzy, sami pilnują pracy, dowiadują się bezpośrednio u cieśli kiedy mogą wejść i wchodzą, chociaż porównując do nich cieśli hmmm cieśle wypadają blado chociaż też pracują rzetelnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.08.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ja jestem za podpisywaniem umowy nawet z wspaniałymi murarzami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 10.08.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Na pewno tak, ale dla mnie już za późno i na szczęście trafiłam na uczciwych ludzi, wspaniałych i aż się dziwie że tak dobrze poszło, bo mam zawsze w życiu pod górkę ale udało się, i całe szczęście. Ale na pewno umowę warto spisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.08.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Nasz wykonawca jest dobrym znajomym męża a i tak spisywaliśmy umowę, ja się uparłam żeby były zapisane kary i nie tylko za jego opóźnienia ale i za nasze. Miałam umowę sprawdzoną przez koleżankę prawniczkę, ze wszystkimi pracami wyszczególnionymi itp. Po prostu ja hołduje zasadzie ograniczonego zaufania, życie już mnie nauczyło, że nie ważne czy obcy czy swój czy rodzina trzeba trzymać rękę na pulsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.08.2011 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Mam umowę, dostałam od forumowicza jakiegoś z mojej wielkopolskiej grupy, nie pamiętam tylko od którego:)Jest tam wyszczególniony zakres prac ale kurcze o karach chyba nic nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.08.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 jutro poszukam 'pendraka' i sprawdzę czy mam umowę w wersji elektronicznej jeszcze to bym ci wkleiła o tych odsetkach karnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.08.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 OK, dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.08.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Słuchajcie to może spójrzmy na łazienki moje co?? Bohater numer jeden: łazienka dolna. W wersji pierwotnej samo wc z umywalką. Po moich interwencjach, że prysznic na dole musi być (jest na dole pokój to co, osoba tam mieszkająca ma latać do góry?) No i się Pan architekt popisał: http://img64.imageshack.us/img64/5778/rzutprojekt.jpg Uploaded with ImageShack.us Wyciął w pokoju obok po prostu wnękę, przez co pokój stał się pokojem o dziwnym kształcie:) Ale już jest postanowione, że przywracamy pokojowi jego kształt pierwotny i robimy tak: Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.08.2011 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Choinka wysłało mi się za wczesnie:/Więc robimy tak: http://img812.imageshack.us/img812/7453/rzutzmiana2.jpg Uploaded with ImageShack.us Łazienka ma szerokośc 130 cm w projekcie - nie wiem czy nie poszerzyć jej do 150??Czy te 130 cm wystarczy, żeby spokojnie dotrzeć do kabiny?Te niebieskie krechy to scianki wymurowane, tak aby jak najmniej zapłacic za drzwi.Bez brodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.08.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ale to nie koniec pomysłów pana J.Spójrzcie na łazienkę górną - dużą http://img607.imageshack.us/img607/4274/lazienkap.jpg Uploaded with ImageShack.us W lewym górnym rogu zaznaczone jest gdzie będzie tzw kosz. Wysokość ścianki kolankowej 85cm (ewentualnie podniesiona do 100cm) I macie może jakieś pomysły jakby ustawić sprzęty, tak aby kabina nie stała bez sensu na srodku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 11.08.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Hejka!-a potrzebujesz kabinę do góry ,jak masz ją na dole?W tym miejscu może stać swobodnie pralka i jakieś mebelek z koszem na pranie. W dolnej łazience przejścia do kabiny będzie ok.70cm na upartego może być ,ale jak masz możliwość to poszerz do 150cm. Takie moje zdanie na pierwszy rzut oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.08.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) A może w górnej łazience w miejscu wc postawic prysznic, wanna prostokątna pod ścianą (po obu stronach szafki), a tam gdzie prysznic wc? EDIT: Nieudolny projekt (sorry:oops:)http://img21.imageshack.us/img21/2574/lazienkalukarna1.jpg Kolo prysznica wstawilam grzejnik drabinkowy. Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.08.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 ja bym nie robiła prysznica na górze, po co dwukrotnie w koszty iść? zresztą jak jedna osoba będzie w wannie to druga na dół pod prysznic poleci a nie że mężu pod prysznicem córka w wannie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.08.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 a dół zdecydowanie poszerz, przecież nie będziesz bokiem latała a na podwieszaną miskę w zależności od modelu trzeba i 60cm liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.08.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Albo tak, bo rozumiem, że skos jest na ścianie z oknem? http://img220.imageshack.us/img220/5211/lazienkalukarna2.jpg Uploaded with ImageShack.us A wtedy WC i bidet można zostawić (ew. troche przesunąć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.08.2011 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Więc już piszę co i jak:) Dolną łazienkę poszerzę, tak myślałam, dzięki - chciałam tylko żeby ktoś ten pomysł "przyklepnął" bo od M. słyszę tylko "zobaczymy":/ Co do górnej to musi zostać i prysznic i wanna. Tak było postanowione już na etapię pomysłu na dom:) Tylko musimy gdzieś ten prysznic teraz upchnąć. Pralki w łazience nie będzie, ponieważ planujemy osobne pomieszczenie na pralnię, więc ten problem odpada. Ale kosz jakiś na brudne rzeczy by się przydał bo już widzę jak mi wszyscy z brudnymi skarpetkami latają do pralni... Agalind skos jest w lewym górnym roku na rzucie, oznaczony przerywaną linią - tam przebiega granica wysokości 1,90. Ta zamiana miejscami prysznica i wanny mi się podoba.W domu zrobię wizualizację tego, dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.08.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 zawsze możesz dać półokrągłą kabinę prysznicową, zajmuje znacznie mniej miejsca niż te kwadratowe no i ja bym narożnej wanny na prostokątną nie zamieniała, ale to takie moje ciche marzenie narożna wanna do kąpieli we dwoje. Teraz mamy niedużą wannę i wspólna kąpiel to raczej mordęga niż przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.08.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Agalind skos jest w lewym górnym roku na rzucie, oznaczony przerywaną linią - tam przebiega granica wysokości 1,90. Ta zamiana miejscami prysznica i wanny mi się podoba. W domu zrobię wizualizację tego, dzięki:) Czyli drugi pomysł odpada. Umieszczając wanne pod skosem musisz tylko pamiętać zeby zrobic jaks poleczke przy samej scianie, żeby nie uderzac w skos gdy bedziesz wychodzic z wanny. Wtedy wanna bedzie troche "odsunieta" od sciany. Cieszę sie, że mogłam pomóc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 11.08.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 a po ilu centymetrach u was ten skos ma już normalną wysokość? u nas po 80cm jest 190cm wysokości więc z wanny będzie można wyjść całkiem na luzie ale my mamy ściankę kolankową dość wysoką a wannę planujemy 100x150 albo nawet 100x160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 11.08.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Odleglosc wanny od sciany zalezy od wys. ścianki kolankowej, ale też kąta nachylenia dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts