Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Masz Aga rację:/

Już dzisiaj mi mój teść zapowiedział, ze tak jak chcę mieć w łazience na górze to SIĘ NIE DA!!!!

I ma być tak jak on zaplanuje a ja mogę podjechać i zobaczyć.

Łazienka o długości 4m, odpływy oprócz umywalki w promieniu 2 m od głównej rury kanalizacyjnej (wc około 1,3) a on mi mówi, że się nie da.

Witajcie:) Lukarna a kierbud to w ogóle powinien obejrzeć zbrojenia stropu przed zalaniem, nasz oglądał.

I mnie coś mi się wydaje, ze później jest jeszcze gorzej, bo jak wytłumaczyć, że nie może być lampa z Castoramy? że biel ma wiele odcieni? że beton i kryształy do siebie pasują? I po co za stół płacić tyle kasy?;)

Masz Aga rację:/

Już dzisiaj mi mój teść zapowiedział, ze tak jak chcę mieć w łazience na górze to SIĘ NIE DA!!!!

I ma być tak jak on zaplanuje a ja mogę podjechać i zobaczyć.

Łazienka o długości 4m, odpływy oprócz umywalki w promieniu 2 m od głównej rury kanalizacyjnej (wc około 1,3) a on mi mówi, że się nie da.

ja mam odpływ od umywalki prawie 6m od pionu z prostopadłą zmianą kierunku i się dało, wystarczy tylko aby był spad co najmniej 2%...

rura spustowa od wc powninna być teoretycznie max 100cm od pionu i musi wchodzić osobno i jak najniżej...

Ardea wzięłabym ich ale trochę chorzy są... chociaż w sumie gorączki żadne nie ma. Muszę pomyśleć bo Wika niestety odpada, właśnie zadzwoniła że wyjeżdżają o 15:30.

Aga tak mam zamiar zrobić Dlatego chciałabym jechać i sama to powiedzieć. Dobitnie.

Esiak sama nie wiem kto się tym zajmie. Nie rozmawialiśmy o tym jeszcze. Ale widzę że czas na to...

a wracając do zbrojenia...

każde łączenie zbrojenia powinno na odcinkach prostych nachodzić na siebie co najmniej na 50cm...

jeżeli zbrojenia łączą nam się pod jakimś kątem (np w narożnikach) powinny być dodatkowo dozbrojone takim samym drutem wygiętym pod kątem prostym lub w kształcie litery L i też powinny zachodzić na łączone odcinki po 50cm...

wszystkie belki stropowe powinny być wsunięte pomiędzy zbrojenie wieńca na co najmniej 10cm i połączone z tym zbrojeniem...

kierownik powinien sprawdzić czy są zrobione żebra rozdzielające jeśli rozpiętość stropu przekracza 6m