agalind 04.11.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Esiak ma rację. Kierbud powinien wykonane prace zatwierdzać bądź nie. Może Teść ma rację, ale skoro atmosfera jest gęsta, to lepiej niech kierbud to załatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.11.2011 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Tak, niepotrzebnie mąż w ogóle gadał z tym majstrem:/Tak zrobimy ściągniemy kierbuda i niech sam z nimi gada... Wiecie co, chciałabym żeby ten etap juz był zakończony:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.11.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Wtedy zaczną sie inne problemy, ustalenia. Teraz chcesz, żeby było solidnie zbudowana konstrukcja, a potem żeby ładnie wyglądało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.11.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Masz Aga rację:/Już dzisiaj mi mój teść zapowiedział, ze tak jak chcę mieć w łazience na górze to SIĘ NIE DA!!!!I ma być tak jak on zaplanuje a ja mogę podjechać i zobaczyć.Łazienka o długości 4m, odpływy oprócz umywalki w promieniu 2 m od głównej rury kanalizacyjnej (wc około 1,3) a on mi mówi, że się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.11.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Już dzisiaj mi mój teść zapowiedział, ze tak jak chcę mieć w łazience na górze to SIĘ NIE DA!!!! I ma być tak jak on zaplanuje a ja mogę podjechać i zobaczyć. Zmień "projektanta";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.11.2011 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Z chęcią Ale to dałoby się jedynie w przypadku zmiany jego adresu jak to ładnie ujeła Karola:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.11.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Witajcie:) Lukarna a kierbud to w ogóle powinien obejrzeć zbrojenia stropu przed zalaniem, nasz oglądał. I mnie coś mi się wydaje, ze później jest jeszcze gorzej, bo jak wytłumaczyć, że nie może być lampa z Castoramy? że biel ma wiele odcieni? że beton i kryształy do siebie pasują? I po co za stół płacić tyle kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.11.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Masz Aga rację:/ Już dzisiaj mi mój teść zapowiedział, ze tak jak chcę mieć w łazience na górze to SIĘ NIE DA!!!! I ma być tak jak on zaplanuje a ja mogę podjechać i zobaczyć. Łazienka o długości 4m, odpływy oprócz umywalki w promieniu 2 m od głównej rury kanalizacyjnej (wc około 1,3) a on mi mówi, że się nie da. ja mam odpływ od umywalki prawie 6m od pionu z prostopadłą zmianą kierunku i się dało, wystarczy tylko aby był spad co najmniej 2%... rura spustowa od wc powninna być teoretycznie max 100cm od pionu i musi wchodzić osobno i jak najniżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.11.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 I po co ściany na szaro malować? Trzeba było goły tynk zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.11.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 ,3Popatrz Lukarna jakiego masz dobrego teścia;) pozwoli Ci podjechać i zobaczyć jaka będzie Twoja własna łazienka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.11.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 No i jeszcze ten prysznic bez brodzika - barbarzyństwo!!! Już kiedyś pisałam że się cieszę że jesteście, nie?? Ale wiecie co?? chyba się przejadę jednak na tą budowę, muszę tylko pomyśleć co z dzieckami zrobić bo Wika jedzie do kina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.11.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 dzieciaki możesz zabrać, pogoda ładna... ja chętnie bym się zajęła małymi szkrabikami i moja mała miałaby towarzystwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.11.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Pojedz ale sie nie denerwuj. Posłuchaj Teścia i spokojnym głosem powiedz, ze będzie po Twojemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.11.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 poza tym instalacją wod-kan zajmą się instalatorzy, nie teściu, prawda...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.11.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Teściu wie najlepiej, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.11.2011 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ardea wzięłabym ich ale trochę chorzy są... chociaż w sumie gorączki żadne nie ma. Muszę pomyśleć bo Wika niestety odpada, właśnie zadzwoniła że wyjeżdżają o 15:30. Aga tak mam zamiar zrobić Dlatego chciałabym jechać i sama to powiedzieć. Dobitnie. Esiak sama nie wiem kto się tym zajmie. Nie rozmawialiśmy o tym jeszcze. Ale widzę że czas na to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.11.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 polecam Ci moją ekipę instalatorów, robili również u Atiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.11.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Mnie się wydaje, że o pewnych rzeczach to teść powinien usłyszeć, ale nie od Ciebie... Na co Wika idzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.11.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Może Teść bardziej posłucha swojego syna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.11.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 a wracając do zbrojenia...każde łączenie zbrojenia powinno na odcinkach prostych nachodzić na siebie co najmniej na 50cm...jeżeli zbrojenia łączą nam się pod jakimś kątem (np w narożnikach) powinny być dodatkowo dozbrojone takim samym drutem wygiętym pod kątem prostym lub w kształcie litery L i też powinny zachodzić na łączone odcinki po 50cm...wszystkie belki stropowe powinny być wsunięte pomiędzy zbrojenie wieńca na co najmniej 10cm i połączone z tym zbrojeniem...kierownik powinien sprawdzić czy są zrobione żebra rozdzielające jeśli rozpiętość stropu przekracza 6m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts