pumpaluna 08.11.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 a co znowu z majstrem nie teges że się stresujesz? boisz się kosztów ukrytych czy terminu który zapowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.11.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Karola no zrehabilitować się chciałam;( No lub mnie dalej... hmm, po przemyśleniu sprawy .... niech ci będzie, nadal będę cię lubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Aga, ze swojego ogródka:D Biegałaś o świcie boso po rosie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.11.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Wchodzę rano na FM zobaczyć czy Lukarna wyspana;) a tu Wszyscy już po pysznym śniadanku:) Witam się w słoneczny listopadowy dzionek. Mam wolne, bo moje dziecko jest w trakcie różnych badań ( podejrzenie alergii) więc będę miała trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.11.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ardea no to oby alergia nie wyszła bo to straszne dziadostwo jest, ja leczę się na nią od 5 roku życia i w sumie nie wiem nawet jak to jest żyć bez alergii i odczulania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 08.11.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ja niestety jestem alergikiem i miałem przez to zrąbany maj czerwiec i do połowy lipca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.11.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Oczywiście wolałabym żeby nie wyszła, ale przyjmiemy to, co będzie nam dane. Jesteście przykładem, że da sie żyć z alergią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.11.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 ja mam cały rok bo oprócz wziewnej mam niestety pokarmową i na chemię :/ ale fakt, można nauczyć się z tym żyć. Zaczynamy odczulanie córy od stycznia bo neistety odziedziczyła ustrojstwo po mamusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.11.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Oczywiście wolałabym żeby nie wyszła, ale przyjmiemy to, co będzie nam dane. Jesteście przykładem, że da sie żyć z alergią. ale co to ku... za życie? Ja mam alergię od 7 roku życia więc juz prawie pół wieku I powiem krótko - koszmar Ja mam pokarmową, na kurz i "chemiczną" - wiem, wiem - niby można unikać alergenów ale cięzko mi to wychodzi bo jestem już prawie na wszystko uczulona. Musiałabym nic nie jeść, nie oddychać (kurz) i nie sprzątać w ogóle.... A tak się nie da .... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2011 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 a co znowu z majstrem nie teges że się stresujesz? boisz się kosztów ukrytych czy terminu który zapowie? Boję się ogólnie rozmowy bo on będzie chciał podnieść cenę bo robi u nas za długo już. Tzn wg niego za długo. A nie moja wina że poprawki były:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 hmm, po przemyśleniu sprawy .... niech ci będzie, nadal będę cię lubić [ATTACH=CONFIG]83837[/ATTACH] Ufff:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Aga, ja do października chodziłam w sandałach więc wszystko możliwe z tym świtem na boso:) Ardea, mojej 15-latce właśnie dopiero co wykryli alergię na mleko:/Ciężka sprawa bo ona się właściwie samym nabiałem do tej pory odżywiała:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.11.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Pinacolada, wiem że komfortu życia alergia nie podnosi;) ale są gorsze rzeczy na świecie i tak wolę do tego podchodzić. Lukarna, a co miał zapisane w umowie? My trzymaliśmy się słowa pisanego i nie było żadnych dyskusji ani co do zakresu prac, ani wynagrodzenia czy terminów - sprawa była jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.11.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Lukarna a wiesz że alergię na mleko idzie oszukać? głupio to brzmi ale ja po całkowitym odstawieniu nabiału na kilka miesięcy zaczęłam wprowadzać po odrobinie i wiem ile jakiego mlecznego produktu mogę zjeść żeby nie było akcji uczuleniowej, i tak np jeden serek wiejski dziennie i mleko do kawy jest ok ale opijanie się mlekiem i zajadanie jogurtów jednorazowo to już odpada. Najgorzej jest z alergią na konserwanty zwłaszcza jak ktoś nie przepada za produkowaniem własnych zapasów. Raz na jakiś czas mam taki ciąg na makrelę w pomidorach z puszki że najpierw wcinam prochy, później makrelę i potem znowu jakies p/alergiczne i wiecie co... i tak cierpię i drapię się do krwi prawie ale te dwa razy w roku przecierpieć to idzie, czego się nei robi dla zaspokojenia żądzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 U mnie alergia zaczęła się w liceum, czyli juz trochę to mam. Na szczęście tylko na pyłki, kurz i sierściuchy. Da się żyć, bo u mnie są sezony gdy wcale nie biorę leków a czasem to jak zombie wyglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.11.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 a ja nie ma "sezonów" - cierpię przez okrągły rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.11.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 a czy nabiał (jogurty, kefiry sery, itd.) kilka dni po uływie terminu ważności nie są lepiej trawione/przyswajalne przez osoby, które nie tolerują laktozy? zdaje sie że moja chrześniaczka, jak miała 3 latka, to właśnie jadła taki lekko przeterminowany nabiał, bo było w nim mniej baterii mlekowych (ale nie jestem tego na 100% pewna) ja przez ponad 2 lata w szkole średniej byłam na diecie bezglutenowej, bo z jakiegoś powodu miałam zanik kosmaków jelitowych i po biopsji stwierdzono u mnie nietolerancje na gluten, ale po 2 latach było ok, kosmaki się odbudowały ale i tak do końca życia muszę sie kontrolować, bo przypadłość może w każdej chwili wrócić ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Współczuję szczerze, bo wiem jak to wykańcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.11.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ja nie wiem nic o alergiach, bo nie mam i mąż też nie ma, ale jak widać to dość częsta przypadłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 W przypadku dzieci może po jakimś czasie minąć. Inna sprawa, że teraz dzieci są bardziej wrażliwe na różne czynniki. Świat jest wypchany różnymi ulepszaczami, które uczulają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts