Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

moja mała nie miała nawet znamion alergii jak robiliśmy testy 3 lata temu, teraz jak testy powtórzylismy to niestety się uaktywniły alergeny i to mocno, u mnie np alergia na nabiał pojawiła się po drugiej ciąży dopiero, i tak jedne mi ubyły (pierze) a inne przybyły (co raz to kolejne pyłki), zawsze tylko ubolewam że nie mam alergii na czekoladę, przynajmniej dupsko by nie tyło ;)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moja jUlka ma na miód i to w bardzo duzym stopniu , ja niby tez ale mnie "wysypie" a ona ma od razu chore oskrzela... jest tez uczulona ( w stopniu średnim) na czekoladę i mleko dlatego ciągle musi sie kontrolowac....

U młodej poki co zauważyłam że po czekoladzie chrapie w nocy a to tez objaw alergii :(

moja jUlka ma na miód i to w bardzo duzym stopniu , ja niby tez ale mnie "wysypie" a ona ma od razu chore oskrzela... jest tez uczulona ( w stopniu średnim) na czekoladę i mleko dlatego ciągle musi sie kontrolowac....

U młodej poki co zauważyłam że po czekoladzie chrapie w nocy a to tez objaw alergii :(

Szkoda że się nie można zarazić uczuleniem na czekoladę :(

U Wiktorii jedyny objaw alergii to silne napadowe bóle brzucha. Zdarzają się cyklicznie raz na 2-3 miesiące. Nie mogliśmy dojść do tego jaka jest przyczyna i w końcu trafiłam z nią do poradni gastroenterologicznej i pani doktor pierwsze co zaleciła to testy.

I wyszło wyłącznie mleko w duzym stopniu...

I najgorsze jest to, że ona dzielnie próbuje wyeliminować nabiał ale raz na jakiś czas widzę że robi sobie miseczkę płatków z mlekiem albo kawę inkę z mlekiem. Pani doktor zaleciła bezmlecznie do ferii żeby sprawdzić czy to na pewno mleko i teraz nie wiem czy te "wyskoki" nie przekreśla wszytskiego:/

Tłumaczę jej i ona jakis czas jest OK a potem taka akcja...

U Wiktorii jedyny objaw alergii to silne napadowe bóle brzucha.

u nas było podobnie. Z tym, że tylko w czwartki :eek: i zaczęłam kombinować dlaczego akurat w ten dzien. No i wymyśliłam, W czwartki szkołę zaczynała od treningu na basenie. A ze musiałam ją budzić ok6:30 (lekcja zaczyna sie o 7:30) zeby cos zjadła bo z pustym żołądkiem nie dawała rady a z pełnym tez było źle to przynosiłam jej do łóżka michę płatków z mlekem. Mleko na czczo okazało sie dla niej zabójstwem. I potem wyeliminowałysmy nabiał w ogóle na jakis czas a teraz sama go sobie "dozuje" ;)

Esiak, telepatia właśnie u Ciebie w dzienniku podziwiałam:):):)

Przez nerwówkę ze stropem nie miałam głowy do cieśli szczerze mówiąc.

Dziś zadzwonił do mnie ten "mój" czy ma zostawiać dla mnie miejsce. Powiedziałam mu ze do weekendu dam mu znać co i jak. Jutro skontaktuję się z tym Twoim i podejmiemy decyzję. Piotr powiedział, ze woli trochę dołożyć i wziąć lepszego. Tylko nie wiem ile ta różnica pomiędzy nimi będzie wynosić.

ps. zastanawiam się w ogóle czy można zostawić mury poddasza bez więźby i deskowania. Jezeli murarz faktycznie wejdzie do mnie z 3 tygodnie dopiero to więźbę moźna by robić pewnie w grudniu... Nawet jak się ciesla zdecyduje robić to czy to dobry czas na wywiązywanie więźby??

Szlag mnie trafia bo było tyle czasu, nikt mnie nie słuchał, że trzeba się spieszyć:/

Tak Weronika ma takie wejścia... Chciałaby żeby cały swiat był szczęsliwy:) I wiedze jak specjalnie się stara żeby byc grzeczna żeby mi zrobic przyjemność:)

Z ta więźbą trochę mi kamień z serca spadł.

Ale coś czuję że się chyba wrzodów zołądka nabawię przez ta budowę jak dalej tak pójdzie:/