karolakr25 08.11.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Przytoczę fragment mojej korespondencji z Lukarną, oczywiście mam jej zgodę. Pomysł takiego ustawienia wpadł mi do głowy przypadkowo nawet nie myślałam o Lukarnie wtedy, a tym bardziej o jej sypialni Wiem, ze twoja sypialnia już rozpracowana, ale może zerkniesz na to co mi przyszło przed chwilą do głowy W sumie nie wiem skąd ten pomysł, ale ma on swoje dobre strony: 1. w tym ułożeniu łóżka żadna z osób nie musi schylać się idąc do łóżka, a jak łóżko stało w poprzedniej wersji, to tak właśnie było, ponieważ linia 190 cm była mniej więcej na poduszce (nie wiem czy jasno się wyraziłam) 2. teraz co prawda głowy macie pod skosem, ale zyskujesz przestrzeń przed łóżkiem, dzięki czemu komunikacja między drzwiami wejściowymi a balkonowymi nie jest zaburzona. 3. jak się budzisz, to nie widzisz w pierwszej chwili drzwi do garderoby – jakiekolwiek drzwi by to nie były, nie jest to super widok , a tak będziesz patrzeć na ładną tapetę 4. jeśli śpisz po prawej stronie, a jeśli pamiętam to tak, miałabyś od razu obok fotel, obok fotela zmieści się komoda 60 cm 5. TV jest przeniesione na ścianę na wprost łóżka 6. zmieszczą się swobodnie 2 komody 100 cm szerokie, więc bardzo duże i pojemne Są też minusy oczywiście: 1. TV na ścianie z tapetą, tapeta jeśli jest bardzo pstrokata lub o intensywnym odcieniu (a ta wybrana przecież taka nie jest) może odciągać wzrok od TV, ale to by było nawet lepiej, nie sądzisz? 2. stoliczek nocny i fotel nieco utrudnią dojście do okna 3. głowa pod skosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 09.11.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 mnie sie bardziej podoba jak fotel jest dalej od lożka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.11.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Drugie ustawienie chyba wygodniejsze. Ta sciana z tapeta nie jest już pusta. Tylko w kącie z fotelem jest za dużo mebli. Fotel wygląda jakby na siłę "wciśnięty". Może zrezygnować z tej małej komody obok drzwi? Książkę można odłożyć na stolik przy łóżku a lampę zrobić stojącą (nie widzę dokładnie, ale lampa chyba jest stojąca?). Tym bardziej, że 2 duże komody będą pod tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.11.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Wiesz co Aga, masz rację z tą komodą, będzie więcej miejsca...Lampa stojąca jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.11.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Tak mi się wydaje, ze powinno być lepiej a na pewno mniej zastawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.11.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Lukarna, wysłałaś już fotografa na budowę, bo w dzienniku czegoś brakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.11.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Kurcze jeszcze nie:) Nie pomyślałam żeby dzisiaj aparat wcisnąć mężowi:/ Ale zadzwonię do niego jak będzie zaglądał do domu to może weźmie. Sama jestem ciekawa bo jeszcze nie widziałam naszego lotniska:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.11.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Ja też ostatnio nie zaglądam na budowę, bo czasu brak. A jak męża wyślę z aparatem, to i owszem zdjęcia zrobi, ale takich szczegółów, które go interesują (np. jak coś jest zamocowane). Takie są oczywiście potrzebne, ale przydałoby się chociaż jedno takie poglądowe/całościowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.11.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 No dokładnie jak mojego wysłałam żeby zrobił zdjęcia stropu gotowego do zalania to zrobił same zbliżenia zbrojen:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.11.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Nie mam nic przeciwko, bo takie zdjęcia sa potrzebne, ale czy coś by sie stało jakby pstryknął jedną wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 09.11.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 mi też bardziej podchodzi drugie ustawienie tyle, że właśnie bez tej szafki koło wejścia do garderoby, fotel by pasował jakiś typu muszelka bo one nie zabierają zbędnego miejsca na "obudowę". Mam koleżankę która kupiła sobie worek sako i w nim poczytuje, nie wiem cyz to wygodne i funkcjonalne tylko dzielę się pomysłem. Dla mnie czytanie w fotelu to jakaś kara by była, od zawsze czytam tylko i wyłącznie w łóżku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.11.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) Fotel do czytania fajny, ale z podnóżkiem albo najlepiej szezlong;) Musze sobie jakiś fajny fotel do sypialni znaleźć, bo na szezlong za mało miejsca będzie. Edytowane 9 Listopada 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.11.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Lukarna widzę, ze wczoraj byłaś obecna na stanowisku:) My zrobiliśmy sobie z mężem wieczór filmowy, stąd moja nieobecność Na zdjęcia z poziomu stropu też czekam i podobne wierzę w ciepłą jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.11.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 W tym roku jesień wyjątkowo łaskawa. Mam nadzieję, ze jeszcze trochę to potrwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.11.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Prognozy niestety nie są obiecujące:( Cykamy się trochę z wylewkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.11.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 od jutra w nocy przymrozki w Wielkopolsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.11.2011 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Ardea dla mnie każdy słoneczny dzien to jak usmiech losu teraz:)Dla Was pewnie tez... Nasz nie sfotografowany strop po 24 godzinach od wylania był jeszcze miękki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.11.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Ardea dla mnie każdy słoneczny dzien to jak usmiech losu teraz:) Dla Was pewnie tez... Nasz nie sfotografowany strop po 24 godzinach od wylania był jeszcze miękki... to już nawet nie kwestia temperatury, za duża wilgotność jest w powietrzu i woda nie nadąża odparowywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.11.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 My gdybyśmy nie lali wodą podczas zalewania to nie wiem co by było, bo beton tężał w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.11.2011 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Tak latem to co innego. U nas i ławy w zeszłym roku i nawet wrześniowy strop nad piwnica musiały byc mocno zlewane.Masz rację Esiak, wilgotność duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts