Esiak 11.11.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Aśka, powiem to co myślę...strop jest, ale panowie nie postarali się przy jego zacieraniu... nierówności są duże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.11.2011 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Ardea nie mam pojęcia mogę go zapytać jak go spotkam:) Chociaż nie wiem czy ten jego dom to nie złudzenie optyczne bo jak kupowaliśmy od niego działkę to w akcie notarialnym wyczytałam że na jego część są "fundamenty z nakładami na budowę" a dom juz był zamieszkały - więc może to fatamorgana:) Esiak wiem, że się nie postarali. Te kupki szare co wszędzie widać to teść chodził i skrobał nierównosci:/ Teraz mam większy problem. Dziś spotkaliśmy się z kierownikiem i on namawia, żebyśmy w tym roku dali sobie spokój ze ścianami poddasza i dachem:( Że juz nie pogoda na to:( I nie wiem co mamy robic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.11.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Przecież pisała, ze nie jest idealny;) Nie wiem czy to, że widac konstrukcję terivy to tylko kwestia estetyki? U nas też było nierówno, ale nie było widac tej konstrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.11.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 no beleczki są kiepsko przykryte...a co do murowania ścian szczytowych, to na razie nie jest źle... jeśli będą murować na zaprawę cementowo-wapienną, to w tych temp. co są za dnia, to bez problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.11.2011 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 No na taka murują.Nie chciałabym odpuszczać w tym roku planu który był założony. Czasem mam wrażenie że ta budowa się nigdy nie skończy... No te belki widac strasznie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.11.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Jeżeli w niczym to nie przeszkadza to beleczki można zlekceważyc, a budowy bym chyba nie odpuszczała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.11.2011 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Tak najchętniej bym zrobiła - jeżeli mozna to do przodu.Tylko kierownik nas straszy że co będzie jak nagle przyjdzie duży mróz:/ Chyba czas sprawdzic pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 11.11.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 jak przyjdzie mróz za dnia to przerwą prace, ale co będzie to będzie zrobione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.11.2011 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Nie wygląda to źle:http://www.tvnmeteo.pl/pogoda/polska,1/prognoza/srem,43874.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Lukarna, strop może nie najgładszy, ale Teśc pewnie go wyszlifuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.11.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Hej a tak naprawde to czy gładkość stropu ma jakieś znaczenie..? Bo przeciez na to wylewk pójdą. Ja bym się tam zbytnio tym nie przejmowała.... Ważne że jest strop i kolejny pretekst do napicia się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 12.11.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 zgadzam sie z pinacoladą! ważne, ze strop jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.11.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 i jakie decyzje w związku z budową?Jeśli macie ruszyć dalej i np istniałoby ryzyko niewyrobienia się z deskowaniem dachu to ja np bym nie robiła więźby tylko jakoś zabezpieczyła wieniec (folią? ale nie wiem czy tak można), żeby śnieg nie zalegał na stropie. Popytaj majstra/kierbuda czy taka opcja w razie draki jest możliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Z układaniem więźby chyba bym nie ryzykowała. Czasami widać, ze ktoś przed zimą postawił ściany szczytowe i tak zostało do wiosny. Pewnie potem mieszkał i sobie chwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.11.2011 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Robimy dalej. Dzisiaj dzwonił murarz, wejdzie w czwartek.I obserwujemy bacznie pogodę:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.11.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 To Lukarna gratuluję męskiej decyzji i trzymam kciuki za pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Oby słoneczko Wam świeciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.11.2011 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Zobaczymy jak bedzie, mam nadzieję że nie będziemy żałować tej decyzji:/ Jak Was czytam o tych tynkach, wylewkach i styropianach to jak mogę poprzestać na STROPIE???? No powiedzcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Lukarna, niewiele osób należy do klubu "wybuduj i zamieszkaj w 3 miesiące", więc sie nie przejmuj. W październiku zeszlego roku zaczynaliśmy piwnicę. 4 listopada zasypaliśmy fundamenty, a 7 spadł śnieg. Pamiętam jak sie cieszyliśmy, ze nie zaczęliśmy dalej. Z drugiej strony szkoda mi było, że nie udało się nic więcej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.11.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Hej a tak naprawde to czy gładkość stropu ma jakieś znaczenie..? Bo przeciez na to wylewk pójdą. Ja bym się tam zbytnio tym nie przejmowała.... Ważne że jest strop i kolejny pretekst do napicia się wylewki pójdą na styropian... życzę powodzenia w układaniu styro na takich nierównościach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts