Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ardea nie mam pojęcia mogę go zapytać jak go spotkam:)

Chociaż nie wiem czy ten jego dom to nie złudzenie optyczne bo jak kupowaliśmy od niego działkę to w akcie notarialnym wyczytałam że na jego część są "fundamenty z nakładami na budowę" a dom juz był zamieszkały - więc może to fatamorgana:):)

Esiak wiem, że się nie postarali. Te kupki szare co wszędzie widać to teść chodził i skrobał nierównosci:/

Teraz mam większy problem.

Dziś spotkaliśmy się z kierownikiem i on namawia, żebyśmy w tym roku dali sobie spokój ze ścianami poddasza i dachem:(

Że juz nie pogoda na to:(

I nie wiem co mamy robic...

i jakie decyzje w związku z budową?

Jeśli macie ruszyć dalej i np istniałoby ryzyko niewyrobienia się z deskowaniem dachu to ja np bym nie robiła więźby tylko jakoś zabezpieczyła wieniec (folią? ale nie wiem czy tak można), żeby śnieg nie zalegał na stropie. Popytaj majstra/kierbuda czy taka opcja w razie draki jest możliwa

Lukarna, niewiele osób należy do klubu "wybuduj i zamieszkaj w 3 miesiące", więc sie nie przejmuj. W październiku zeszlego roku zaczynaliśmy piwnicę. 4 listopada zasypaliśmy fundamenty, a 7 spadł śnieg. Pamiętam jak sie cieszyliśmy, ze nie zaczęliśmy dalej. Z drugiej strony szkoda mi było, że nie udało się nic więcej zrobić.

Hej

a tak naprawde to czy gładkość stropu ma jakieś znaczenie..? Bo przeciez na to wylewk pójdą.

Ja bym się tam zbytnio tym nie przejmowała....

Ważne że jest strop i kolejny pretekst do napicia się ;)

wylewki pójdą na styropian...

życzę powodzenia w układaniu styro na takich nierównościach...