msdracula 14.11.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Może jednak nie ma się co spieszyć? widzę, że u was się dzieje jak u mnie tylko, że wy jesteście rok do przodu No ciezka decyzja przed wami...Ale jak murarz nie miałby nic przeciwko pracy w takiej temp. i dekarze również...a do betonu dodacie plastyfikator specjalny i powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.11.2011 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Czy po dodaniu plastyfikatora można zalewać maksymalnie do -5? ps. tak msdracula u nas rok temu było dokładnie to co teraz u Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 14.11.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 (edytowane) Lukarna mozna mój tata pracuje w firmie, w której robią beton, bym się musiała podpytać do ilu oni leją. U nas też tak kombinowalismy ze stropem w razie czego ( nie wyszło z innych powodów). No i tata mówił, że u nich wożą beton cała zimę..tylko dodają plastyfikator i leją jak nie ma dużych mrozów. Więc to nie powinien być problem Na pewno do -5 jest bezpiecznie, tylko byście musieli podjac szybką decyzję, bo temp. będzie coraz niższa... Edytowane 14 Listopada 2011 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Lukarna, a może lepiej poczekać do wiosny, bo nigdy nie wiadomo jakiego figla pogoda może spłatać. Będziesz miała całą zimę na spokojne planowanie i aranżowanie zamiast drżeć czy się wyrobicie przed śniegami. Wiem o czym mówię, bo w zeszłym roku zaczęliśmy piwnicę w październiku i 4 listopada skończyliśmy. Myśleliśmy czy może robić dalej, a 8 listopada spadł śnieg, temp. spadła i tak do marca. Za to na wiosnę ruszyliśmy z kopyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.11.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Dylematu nie zazdroszczę a co mówi kierownik? budować czy się wstrzymać? ja ze swoim pełnym piętrem bym chyba nie ryzykowała, bo to jednak więcej pracy, ale jeśli u ciebie ekipa będzie w składzie, który budował parter, to powinni zrobić szczyty w maks. 4 lub 5 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 14.11.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Witam po przerwie Widzę, że spoy dylemat macie... Ja bym zaczekała. W zeszłym roku przed zimą mieliśmy zacząć budowę - sam fundament, nie udało się z powodu pogody i ogólnych opóźnień różnego typu, nie żałuję. Plus odczekania jest taki, że ma się głowę spokojną o kaprysy pogody. Minus - wiadomo, byłoby zrobione szybciej. Pytanie czy zrobienie tego już teraz wiele zmieni w całym harmonogramie i dalszych planach w kwestii budowy, wprowadzania się itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.11.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 No więc moi Państwo.Sprawa przedstawia się następująco: Pogoda ma być (przynajmniej powinna) na tyle, że murarze powinni skończyć.Murarz robić chce (nie to że nie ma innej pracy bo wiem że ma)Czyli teoretycznie moglibyśmy... z dużą szansą na sukces. Ale Szanowny Kierownik Budowy zwołał na jutro Walne Zgromadzenie Mądrych i chce rozmawiać. Nie wiadomo o czym chce rozmawiać bo nie wyjawił swych zamiarów. Na zgromadzenie jak się pewnie domyślacie nie zostałam zaproszona - w końcu: co ja tam wiem:/ Czyli przypuszczam jutro się okaże, że nie robimy. I ja rozumiem, że można by faktycznie odłożyć to do wiosny. I przeczekać zimę w spokoju.Gdyby było jak piszecie, że wiosną z kopyta... Ale scenariusz będzie taki:Zanim przyjdzie wiosna trochę potrwa, potem teść oznajmi że on musi najpierw posprzatać po zimie. Minie miesiąc. Wejdzie ekipa, potem cieśla. I nastanie długa przerwa bo kasa się skończy - przeciez kredytu nie możemy załatwiać jak jeszcze jest cos w skarbonce. Nastanie jesień, zrobimy dachówkę. Okna?? Na samą zimę - nie warto...Po co, za zimno już przy mrozach się nie uda montaż, poczekajmy do wiosny... Zresztą z kredytem warto zaczekać do 2013, przez zimę trochę odłozycie... I tym sposobem będziemy się budować nie jak normalni ludzie 2 max 3 lata tylko sześć.A w połowie budowy znienawidzimy ten dom za to że przysparza tyle problemów. Wiem wiem pewnie przesadzam ale strasznie rozgoryczona dzis jestem i muszę się komus wyżalić w rękaw:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.11.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Lukarna - jesli miałabym zagłosować to jestem za odłożeniem tego do wiosny. Zwłaszcza, że jest to kwestia około tygodnia (z tego co wywnioskowałam) więc teraz jest ryzyko a na wiosnę niewiele to zmieni. Poza tym jesteś już tak zmęczona kobieto, ze należy Ci się odpoczynek. szkoda nerwów bo byłby to bardzo nerwowy i napiety tydzień a powodzenie przedsiewzięcia zależy tylko i wyłącznie od pogody, na ktorą wpływu nie mamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.11.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 jej - pisałysmy równocześnie .... Tak, Lukarno - jesteś juz bardzo zmęczona i należy Ci się odpoczynek ! A kasa jak ma sie skonczyc to i tak sie skonczy niezaleznie "od pogody" .... Po co te nerwy? odpuść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.11.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Wiesz co Pinacolada, ja nawet nie mam co odpuszczać bo z moim zdaniem się nikt po prostu nie liczy.A, chyba muszę się napić:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.11.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Zobaczymy co Mądre Głowy wymyślą Teśc został zaproszony? To polej Lukarna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.11.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 A, chyba muszę się napić:/ My-tu na forum- sie liczymy !!! Ps. ja juz od dobrej chwili piję Dziś Krupnik i to za Twoje budowanie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Na zdrowie Lukarna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.11.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Lukarno tyle, że jeśli tartak mówi 2tygodnie to tu trzeba by doliczyć z tydzień poprawki że może się do 3 przesunąć i wyjdzie, że cieśla może wejść dopiero za miesiąc. Ja też, gdybym miała tutaj głosować, byłabym za przeczekaniem do wiosny, od kwietnia moglibyście ruszyć. Zapłaciłabyś za więźbę, dachówkę i kasa by się rozeszła. Załatwienie kredytu też trwa chwilę więc akurat od czerwca byłaby pełna para Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.11.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Zobaczymy co Mądre Głowy wymyślą Teśc został zaproszony? To polej Lukarna:) Teść??? No OCZYWIŚCIE! Jak mogłaś w ogóle w to wątpić... To co?? Na co macie ochotę?? Ja mam na razie w ramach polepszenia humoru pepsi bo lubię a rzadko piję Ale juz lecę do barku zobaczyć co mój barman tam chowa... ps. Pinacolada co to Krupnik? ps2. instrukcja, ku pamięci:) Jak otwierasz program, to po logo programu pokazuje ci sie cos takiego http://img97.imageshack.us/img97/731/beztytuukhs.th.jpg nic nie wpisujesz, robisz ok, pojawia się http://img838.imageshack.us/img838/7307/beztytuu1yo.th.jpg wpisujesz dane pomieszczenie i ok, pojawia sie coś takiego http://img820.imageshack.us/img820/3269/beztytuu2sz.th.jpg następnie wybierasz widok PLAN i pojawia się coś takiego http://img249.imageshack.us/img249/5861/beztytuu3g.th.jpg W zakładce narzędzia masz BIBLIOTEKĘ (z meblami, itd.) Ważne (bo wg mnie łatwiej się wstawia meble), jak na początku masz zaznaczone kontury i teksturę zmienia się to na pasku zadan, są takie kwadraciki zaznaczone - porównaj sobie mój ekran z twoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.11.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 dziś mi wszystko jedno co piję, miałam dłuuuugie szkolenie i szaaalllenie interesujące;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.11.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Znaczy sie wyspana jesteś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Padam dziś na twarz a wino mi nie pomaga;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.11.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Znaczy sie wyspana jesteś?? Raczej zmęczona, wiesz jak trudno jest przez 5 godz. udawac zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.11.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Krupnik to zupa ale też alkohol na bazie miodu , mniammm...... O tej porze preferuje alkohol Poza tym zupa z kieliszka mi nie wchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts