Esiak 15.11.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 desek masz sporo, więc ułożenie szalunku to też nie problem, przybijacie dechy z 2 stron zbrojenie, zalanie i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.11.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Zrobienie wieńca pójdzie szybko. Przecież jest tego mniej niż przy stropie. Tak jak Esiak pisał, deski macie, ekipę robotną też. Zbrojenie skręcą i będziesz beton zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.11.2011 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Wy moi pocieszyciele:)Zobaczymy co mądrzy dzisiaj wymyślą. Trzymajcie kciuki proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Na temat pokoju już się wypowiedziałam:) najpiękniejsze zdjęcie Weroniki to zatytułowane "ciemnooka":) przepiękne. I jeszcze to siostrzane mnie wzrusza i przekonuje, że warto miec więcej dzieci:) I rodzicielkę też wypatrzyłam - cała trójka do Ciebie podobna:) Ciekawe co uradzi Rada Mądrych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.11.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 A ja nie widziałam ciebie na żadnym zdjęciu!!!!!!!!!!!!!!!!! Niestety nie posiedzę i dziś zbyt długo, bo dyżur ma pielęgniarka niezbyt miła i każe wyłączać światło o 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.11.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Na temat pokoju już się wypowiedziałam:) najpiękniejsze zdjęcie Weroniki to zatytułowane "ciemnooka":) przepiękne. I jeszcze to siostrzane mnie wzrusza i przekonuje, że warto miec więcej dzieci:) I rodzicielkę też wypatrzyłam - cała trójka do Ciebie podobna:) Ciekawe co uradzi Rada Mądrych? Czuję się pokrzywdzona Miałam obiecane fotki i ni hu hu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 no to może powinniśmy tutaj grupowego focha zarzucić? czekam na wieści po-radowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 wpędzacie Lukarnę w poczucie winy:) Na pewno nadrobi to niedopatrzenie i opowie jakie są w końcu plany budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.11.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 chyba zasnęła z dzieciaczkami kąpała je, miała wrócić za chwilę, ale ta chwila trwa już jakieś 2 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 15.11.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Czekamy na newsy o decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 15.11.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 desek masz sporo, więc ułożenie szalunku to też nie problem, przybijacie dechy z 2 stron zbrojenie, zalanie i po sprawie Przybijacie?! Chyba przykręcacie porządnymi śrubami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.11.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 dziewczyny - pisze tu bo jesteście tu hurtem a nie pamiętam, która kiedys pytała o podkłady pod panele.... Znalazłam fajną stronkę http://podlogi-grodzisk.pl/porady-podkady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Coś o wyciszeniu pisała Aga, ale ja też chętnie skorzystam, bo i na podłogówkę szukam i o wyciszenie dolne mi chodzi. dzięki Pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.11.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 u nas będzie jednak Pianomat 3mm - tak zasugerował kolega. Sprawdzałam i opinie ma dobre. Ten współczynnik przewodzenia ciepła też ok więc już chyba nie będę kombinować i szukać... Cena też ok bo ok 8zł/m2 Linka podałam bo pamiętałam, że któraś z Was martwiła się o odgłos paneli dlatego rozważała parkiet chyba. Ale z tej tabeli wynika, że podkłady potrafiązniwelować odgłosy ale na ile to juz zycie pokaże Nie mniej jednak może komuś (oprócz mnie i Ardei ) się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.11.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Przybijacie?! Chyba przykręcacie porządnymi śrubami... czepiasz się szczegółów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.11.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 u nas będzie jednak Pianomat 3mm - tak zasugerował kolega. Sprawdzałam i opinie ma dobre. Ten współczynnik przewodzenia ciepła też ok więc już chyba nie będę kombinować i szukać... Cena też ok bo ok 8zł/m2 Linka podałam bo pamiętałam, że któraś z Was martwiła się o odgłos paneli dlatego rozważała parkiet chyba. Ale z tej tabeli wynika, że podkłady potrafiązniwelować odgłosy ale na ile to juz zycie pokaże Nie mniej jednak może komuś (oprócz mnie i Ardei ) się przyda wystarczy na strop dać styropian dźwiękochłonny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.11.2011 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Tak jak napisała Karola - niestety zasnęłam:/ Nawet w sumie nie zdążyłam z mężem pogadać (tzn porządnie go wypytać) o przebiegu rozmów:) Wiem tylko tyle ile powiedział mi przez telefon, a mianowicie: 1. Prawdopodobnie robimy dalej (piszę prawdopodobnie bo dopóki nie zobaczę to nie uwierzę) 2. Nadal mamy nie rozwiązany problem podniesienia ścianki kolankowej. Ad.1. Murarz obiecał wejść w poniedziałek, będę jeszcze jutro do niego dzwonić i ponaglać Dostała zielone światło więc wznawiam rozmowy ciesielsko-tartakowe:) Ad2. Ścianka kolankowa - po dokładnym spojrzeniu w projekt okazało się że nasza ścianka na gotowo ma 75cm:(:( Czyli jak podniesiemy jeden pustak wyjdzie 100. Na podniesienie o dwa ja się nie zgadzam (mąż jednak stanął na wysokości zadania i konsultował ze mną telefonicznie przebieg spotkania) - sądzę że pół metra zaburzy proporcje budynku i tyle. O ile zapadnie decyzja o podniesieniu wtedy dodatkowo wymurujemy 1 pustak i 1 cegłę pełną. Problem pozostawienia okien na 85 cm został rozwiązany: wieniec pójdzie górą nad oknami lub pod oknami. Ale pozostają jeszcze lukarny: jak dach pójdzie w górę, wyjdą wyższe lukarny. Jeżeli będziemy chcieli je obniżyć wtedy nie wiadomo jak z konstrukcją dachu... I kierownik zaproponował żeby spotkać się z cieślą i z nim tą sprawę obgadać. Jak cieśla stwierdzi że "się da" wtedy robimy jak napisałam: 1 pustak + 1 cegła pełna I to tyle:) Nic więcej nie wiem bo zasnęłam:) ps. linki do zdjęć wyślę z domu bo się w pracy nie mogę na fotosika dostać I nie fochajcie się zbiorowo bo co ja bez Was zrobię ps2. Esiak majster mnie chciał namówić na szalunki z płyty OSB (bo szybciej i bezproblemowo) ale Piotr powiedział tak jak Ty: desek mamy mnóstwo więc niech zbijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.11.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Płyta OSB może się odkształcić i jak będzie "poprzybijane gwoździami" to Ci się wybrzuszy. Szalunek musi być mocny, bardzo mocny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.11.2011 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Klaudiusz ale deski na szalunki się chyba zbija prawda?? Mocno, bardzo mocno ale jednak zbija??? Bo jakoś sobie nie wyobrażam że murarz siedzi i jedną deskę z drugą skręca śrubami:D Ale ja się nie znam mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.11.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Tak, deski się zbija. Ale jakoś je trzeba przymocować do muru. I jeśli to będzie poprzybijane gwoździami to na 100% poleci szalunek. A jeśli się przykręci śrubami do ściany to będzie ok. Dlatego twierdzę, że jest to bardzo pracochłonna praca, przynajmniej dużo bardziej niż tymi pustakami.Pozwolę sobie wrzucić zdjęcie ode mnie.http://desmond.imageshack.us/Himg64/scaled.php?server=64&filename=20110922920.jpg&res=medium I od drugiej streony muru od spodu stropu poprowadzona deska.http://desmond.imageshack.us/Himg706/scaled.php?server=706&filename=20110909874.jpg&res=medium Ale jeśłi to ma być poprowadzony szalunek obustronny to i z jednej strony i z drugiej trzeba porządnie przymocować. Edytowane 16 Listopada 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts