Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczywiście, że jeszcze obie strony szalunku na wysokości połowy wieńca trzeba wzmocnić śrubami. A mówię o tym, bo ja się wybrzuszy to nikt już wtedy nie pomoże. I styropian będzie się bardzo źle układało, trzeba go będzie albo docinać, albo nakładać więcej kleju żeby było równiutko.

Ok, dylematy rozwiązały się same.

Przynajmniej część:/

Jako, że dostałam zielone światło na dalsze działanie, obdzwoniłam dziś cieśli. Jeden podał mi cenę zaporową:/

Drugi (polecany przez Esiaka) i trzeci (polecany przez naszego kierownika) nie mają w tym roku już czasu.

Czyli zostaje nam ten który miał być od początku.

Wysłałam mu wiadomość (bo ma wyłączony telefon) z prośbą o spotkanie w sobotę w celu omówienia szczegółów...

Najpóźniej do piątku muszę zamówić więźbę. W sumie postaram się zamówić jutro...

Czyli koło zaczyna się kręcić dalej:)

Miałam Ci tego nie mówić bo jedynie możesz mi napisać A NIE MÓWIŁEM!! A nie cierpię jak mi tak ktoś mówi;)

Ale muszę:

Jak się dziś dogadałam z panem Arturem to okazuje się że cena która mi podał to jest z nadbitka już czyli prawie identyczna jak tego mojego:(:(:(

jestem wściekła na siebie ale trudno nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem...

Tak do tartaku Twojego będę dzwonić jutro żeby zaklepać termin (o ile się da) muszę się tylko z cieślą skontaktować o ile dłuższe mam zamawiać słupy...

no słupy, krokwie dłuższe, moi mieli jeszcze zamówione jakieś deski na szablony do wycinania krokwi...

niech policzy żeby czegoś nie zabrakło i że to on bierze odpowiedzialność za wymiary zamówionego drewna, poza tym niech będzie przy rozładunku czy wszystko się zgadza i mu drewno pasuje...

będziesz musiała osobno zamówić boazerie na nadbitkę...

też jestem zdania, że lepiej zostawić zamówienie cieśli

Mam nadzieję, że u was pogoda się jak najdłużej utrzyma, u nas mróz dzisiaj nawet w dzień był, ze względu na tynki przedwczoraj ostatecznie wstawiliśmy nagrzewnicę. W przyszłym tygodniu ma być ciut cieplej to może zdążą wejść z wylewkami bo wszystko czeka przygotowane.

Ja chcę dzisiaj zaklepać termin w tartaku. Oczywiście jak się tak da to dokładne zamówienie im wyślę w poniedziałek po konsultacji z cieślą. Zgodnie z Waszymi radami chcę żeby potwierdził CO dokładnie mam zamówić.

Ty najlepiej wyslij to zamówienie przez siebie przygotowane najpierw do cieśli - on niech Ci odpowie mailowo czy jest ok czy trzeba cos poprawic - bedziesz miec dowód w sprawie ;)

Jak na razie to nie udało mi się z nim skontaktowac w ogóle:/

I miałam dziś takie zamieszanie w pracy, że do żadnego tartaku nie zadzwoniłam:/:/

A, ciekawostka:)

Dzisiaj rano w wielkim pospiechu (jak zwykle) szykuję się do wyjścia. W końcu uff, Wera ubrana, Wika gotowa czeka, łapię kurtkę,torebkę i ... kluczyki... Kluczyki???

GDZIE SĄ MOJE KLUCZYKI??!!??

Szukam, najpierw spokojnie:

- kieszenie - pudło

- wieszak na klucze - pudło

- szafka w korytarzu...

- biurko do kompa...

- stół w kuchni...

.....

kosz na smieci... pudło z autami... pudło ze zwierzętami... pudło z klockami...

pod łózkiem...

w łazience...

Poddałam się, zadzwoniłam do pracy że będę duzo później i lecimy do przedszkola i z językiem na brodzie do pracy.

W południe zadzwoniłam do domu czy teściowa się nie natknęła na kluczyki: szukała - nigdzie nie ma:/

O 14 telefon z domu, dzwoni Wika:

Znalazły się klucze, były u niej w pokoju w pudle które stoi wepchnięte pod stolik pod telewizor:)

Gdyby przypadkiem czegos tam nie szukała to uznałabym kluczyki za zaginione na zawsze:D

U nas wczoraj była podobna akcja z kluczami. Julka jak wraca ze szkoły to dzwoniąc domofonem zazwyczaj budzi mi Lenkę. I uznałam za stosowne dorobic jej klucz do bramy... No i mój m dorobił, przyniosł do domu i wreczył młodej. Mówię jej : dopnij sobie go do tego klucza od dolnego zamka, który masz (dorobiony we wakacje kiedy plątała się podwórko- dom z częstotliwoscia zbyt dużą zeby za kazdym razem chciało mi się jej otwierać ;) ). No i zaczęło się szukanie tamtego klucza. Poszła do pokoju po czym przychodzi po dłuższym czasie i mówi ze klucza nigdzie nie ma. Uznałam że musze ja poszukac bo ona wdała sie w tatę i nie umie szukac. I uwaga. Stanęłam na srodku pokoju i pomyślałam od czego zacząć o czym otworzyłam pierwszą szufladę z brzegu, wyciągnęłam z niej krótkie spodenki (letnie), wsadziłam dłon do kieszeni i wyciągnęłam z niej klucz :D Normalnie jak COPPERFIELD :lol2: jakże byłam z siebie dumna :)