Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lukarna ja specjalistką od małych dzieci nie jestem, mogę Ci tylko powiedziec co my kupujemy. Świąteczne serie z Franklinem, "Koszmarnny Karolek i świąteczne figle" i coś z klasyki, czyli "Świąteczne opowieści" z utworami E. Szelburg Zarębiny i M. Konopnickiej. A tak do wieku to chyba jakiś pedagog by mógł, ja specjalizuję się obecnie (intensywnie) w literaturze dla baaardzo dorosłych:p No z racji zawodu jeszcze znam coś dla nastolatków, ale o maluchach to pewnie wiesz wiecej ode mnie.

Też uciekam do łóżka:bye:

Ooo dla maluchów kupię Franklina, faktycznie, zapomniałam o nim:)

Do Koszmarnego Karolka się kiedyś przymierzałam, może czas do niego wrócić:)

Ale dla nastolatki jak możesz coś polecić to ja owszem chętnie...

Bo trochę na przekór ogólnemu szaleństwu zakupowo-prezentowemu ode mnie często prezentem są ksiązki:)

I w tym roku sobie wymyśliłam tematykę świateczną - tak oryginalnie:)

ps. no dobra, zabawki tez będą ale chciałabym żeby "moje" dzieci kochały książki.

Nie, powyżej 10 r.ż robię wyjątek - świątecznie być nie musi:)

ps. Weronika ma w tym roku problem z listem, no dobra może nie ona ma problem tylko Gwiazdor miałby problem z realizacją:) Trzeba by było powiększyć nasze zapotrzebowanie kredytowe;)

Co też reklamy nie robią z dziećmi:/

Hej Lukarna :)

Witam się oficjalnie jeszcze raz u Ciebie ;)

Gratuluję zalanego stropu, to po pierwsze a po drygie widzę,że lecicie dalej ?!?! :)

Ile chcecie zrobić w tym roku? Pogoda ma "nam" ( budującym) sprzyjać jeszcze kilka tygodni więc możena lecieć z budową ;) :)

Pozdrawiam!!!

Lukarna Gwiazdor to Mikołaj?

Tak:)

Bo Mikołaj przychodzi w Wielkopolsce 6 grudnia a Gwiazdor na Gwiazdkę:D

Co do mrozu to wczoraj skrobałam szyby więc coś w nocy musiało być ale w dzień jest ładnie...

Za każdym skrobnięciem coraz bardziej marzyłam o garażu własnym... I wieczorem jak czasem szukam bezskutecznie miejsca parkingowego pod blokiem tez marzę:/

Co do mrozu to wczoraj skrobałam szyby więc coś w nocy musiało być ale w dzień jest ładnie...

Za każdym skrobnięciem coraz bardziej marzyłam o garażu własnym... I wieczorem jak czasem szukam bezskutecznie miejsca parkingowego pod blokiem tez marzę:/

Cierpliwości, cierpliwości. Masz już bliżej niż dalej.:)

Bo Mikołaj przychodzi w Wielkopolsce 6 grudnia a Gwiazdor na Gwiazdkę:D

Pamiętam jak sie kiedyś o to kłóciłam z kuzynką z Kalisza. Pogodził nas wujek mówiąc o Dziadku Mrozie:lol2:

U nas na szczęście o 7 rano jak panowie zaczynali pracę było +1, ale szron i tak musiałem skrobać. Do 8.20 świeciło piękne słońce, teraz przyszły chmurki ;( Mówią, że ma nas skropić za 3-4 godzinki. Oby nie, bo moja blacha się dzisiaj nie położy :(

Jest godzina 10:03, a słońce nieśmiało wygląda zza chmurek :)

Edytowane przez klaudiuszozo

Witajcie obserwatorzy pogody:)

Aga, masz rację, jak rozstemplują garaż to w sumie mogę już wjeżdżać:) Co prawda mam na budowę 15 min szybkim spacerem ale jaką miałabym kondycję tak 2 razy dziennie i jeszcze z dzieckiem i zakupami:D

Klaudiusz trzymam kciuki za dzisiejszy finisz blacharski.

Ja mam dziś znowu niespodziewane wolne: wirus przeszedł ze mnie na teściową i musiałam wrócić z pracy.

Załatwimy zaległego fryzjera z dzieciakami a jutro dentystę, szczepienie i bilans dwulatka...

Nie ma tego złego...:)

Witajcie obserwatorzy pogody:)

Aga, masz rację, jak rozstemplują garaż to w sumie mogę już wjeżdżać:) Co prawda mam na budowę 15 min szybkim spacerem ale jaką miałabym kondycję tak 2 razy dziennie i jeszcze z dzieckiem i zakupami:D

Klaudiusz trzymam kciuki za dzisiejszy finisz blacharski.

Ja mam dziś znowu niespodziewane wolne: wirus przeszedł ze mnie na teściową i musiałam wrócić z pracy.

Załatwimy zaległego fryzjera z dzieciakami a jutro dentystę, szczepienie i bilans dwulatka...

Nie ma tego złego...:)

Chyba za słabo trzymałaś, bo zaczyna kropić :(