Lukarna 30.11.2011 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 U nas spadły może 4 krople i temperatura: 8-9 stopni... Wymurowali dookoła ściany kolankowe od jutra szalują wieniec. Krzywią się mocno bo Piotr kazał zbijać szalunki a oni chcieli żebyśmy kupili płyty OSB.Dopiero do mnie dotarło, ze szczyty wymurują jak już będzie wieniec - bo ten idzie dookoła domu, szkoda bo miałam nadzieję na koniec murarki w tym tygodniu. Dostaliśmy wycenę kompletna więźby.Więźba jak więźba ale dodatki mnie powaliły:/ Okazuje się że na zaliczkowanie dachówki nie ma szans w tym roku.O ile nam wystarczy na zadeskowanie dachu:/ Ogólnie mam doła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.11.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 U nas spadły może 4 krople i temperatura: 8-9 stopni... Wymurowali dookoła ściany kolankowe od jutra szalują wieniec. Krzywią się mocno bo Piotr kazał zbijać szalunki a oni chcieli żebyśmy kupili płyty OSB. Dopiero do mnie dotarło, ze szczyty wymurują jak już będzie wieniec - bo ten idzie dookoła domu, szkoda bo miałam nadzieję na koniec murarki w tym tygodniu. Dostaliśmy wycenę kompletna więźby. Więźba jak więźba ale dodatki mnie powaliły:/ Okazuje się że na zaliczkowanie dachówki nie ma szans w tym roku. O ile nam wystarczy na zadeskowanie dachu:/ Ogólnie mam doła. jakie dodatki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.12.2011 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 jakie dodatki..? - deski na deskowanie - boazeria na nadbitkę - łaty - kontrłaty - papa - gwożdzie czy tam coś innego - impregnat... Wyszło drugie tyle co więźba. Ale trudno, zadaszone w tym roku musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 01.12.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Wymurowali dookoła ściany kolankowe od jutra szalują wieniec. Krzywią się mocno bo Piotr kazał zbijać szalunki a oni chcieli żebyśmy kupili płyty OSB. Dobra decyzja, my ulegliśmy i kupiliśmy płytę OSB, a ona nie jest tania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.12.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 - deski na deskowanie - boazeria na nadbitkę - łaty - kontrłaty - papa - gwożdzie czy tam coś innego - impregnat... Wyszło drugie tyle co więźba. Ale trudno, zadaszone w tym roku musi być Papę położycie i spokojnie może sobie czekać do wiosny na dachówkę Zima szybko minie i nawet się nie obejrzysz jak będziesz okna wstawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.12.2011 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Papę położycie i spokojnie może sobie czekać do wiosny na dachówkę Zima szybko minie i nawet się nie obejrzysz jak będziesz okna wstawiać Taki jest plan właśnie: papa teraz a dachówka w przyszłym roku. Łudziliśmy się że uda nam się zaliczkować dachówkę ale niestety:/ Więźba zamówiona, robi się W tartaku jestem tak umówiona że cieśla da znać kiedy będzie potrzebna, oni maja terminy 2-tygodniowe. Nadal nie podjęliśmy decyzji co do słupów. Cześć Nini dawno Cię nie widziałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.12.2011 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Aktualizacja: Zaszalowali pół wieńca.I moje pobożne życzenia: jutro zaszalują resztę, w sobotę (podobno mają być) powinni zalać. To kiedy na tym mogą stawiać ściany szczytowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.12.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 2-3 dni później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.12.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 beton towarowy będzie, czy sami będą go mieszać..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.12.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Ok, dzięki:) Czyli zakładając że zaleją w sobotę, mogliby wejść około wtorku - środy. Do końca przyszłego tygodnia wg tego harmonogramu powinni zakonczyć. I w jakim czasie od zakończenia prac murarskich może wchodzić cieśla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.12.2011 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 beton towarowy będzie, czy sami będą go mieszać..? Sami bo tyle co na wieniec to drogo byłoby zamawiać... Szkoda, że schody nie zaszalowane jeszcze, można by połączyć to i zamówić razem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.12.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 no jak sami będą mieszać towar, to może dłużej twardnieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.12.2011 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Mówisz? Hmm wiedziałam że to może być za piękne by mogło byc prawdziwe... Ale jak już stwardnieje, wymurują resztę to kiedy cieśla może wchodzić??Bo te mury i wszystko tez musi być juz konkretnie zastygnięte nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.12.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 nie wiem jaką masz konstrukcję dachu, czy jakieś płatwie się opierają na ścianach... co prawda głównie stoją na słupach, ale jakieś 2 dni trzeba by liczyć...no i kominy trzeba wymurować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.12.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 i przed zalaniem wieńca niech cieśla wpadnie na budowę i pozaznacza gdzie chce mieć pręty gwintowane na murłatę wystawione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.12.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 najprostszy i najpewniejszy sposób kotwienia prętów w wieńcu to nałożenie na koniec pręta płaskiej podkładki: http://www.eljax.pl/allegro/zdjecia/2.jpg i skontrowanie jej dwoma śrubami...następnie ustawiasz pręt między zbrojeniem i przywiązujesz drutem wiązałkowym do zbrojenia w celu wypionowania i stabilizacji...jak zaleją betonem to nic nie jest wstanie wyrwać tak osadzonego pręta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 01.12.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Esiak, ty jak zawsze zadziwiasz mnie wiedzą ty masz jakies budowlane wykształcenie lub doświadczenie? to twoja kolejna budowa czy po prostu tyle czytasz, bo chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.12.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 z wykształcenia inżynier - ale nie budownictwa staram się zawsze jak najwięcej wiedzieć w temacie, który mnie interesuje... w ten sposób wiedziałem co chce i jak mniej więcej ma wyglądać moja instalacja wod-kan-co, a ponieważ klient za dużo orientował się w temacie - kilku instalatorów odpuściło sobie współpracę ze mną - nie dało się naciągnąć klienta budowa pierwsza Karola - nie odpowiedziałaś mi jak Ci się podobały schody p. Bociana? kontaktujesz się z nim...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 01.12.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Schody mi się podobały , nawet bardzo Myślę, że na pewno poproszę go o wycenę, bez względu na jakie schody ostatecznie się zdecydujemy W każdym razie został dopisany na listę telefonów "fachowcy" po literką "s" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.12.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 i przed zalaniem wieńca niech cieśla wpadnie na budowę i pozaznacza gdzie chce mieć pręty gwintowane na murłatę wystawione... O cholera o tym nie wiedziałam:/ Zadzwonię do niego jutro, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts