Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie pocieszam, tylko rozumiem:) Sama przez to przechodziłam.

Aga no ja właśnie chciałam napisać że pocieszające dla mnie jest to, że rozumiesz:)

Aksamitka ja właśnie wczoraj wygarnęłam naszemu kierownikowi że tak się upierał, żeby prace przerwać po stropie. Teraz jestem mądra bo zaryzykowaliśmy. Ale do końca się cieszyć nie mogę bo jeszcze trochę pracy przed nami w tym roku:/

A wprowadzisz się prawdopodobnie i tak wcześniej niż ja więc głowa do góry:)

Pięknie znać postępy. Już nie mogę się doczekać dachu nad głową ;)

A co do postrzegania wielkości to faktycznie po tynkach nabrało to trochę innego wymiaru ale teraz po wylewkach znowu się wszystko skurczyło, ponoć jak pójdzie wełna i płyta kg to będę narzekać że straszne klitki mamy, już mnie na to znajomi przygotowują tyle że ja w porównaniu z waszymi domami to faktycznie mam niewielki przy tych 120m2 użytkowej

Pumpaluna, nasze domki zbliżone metrażem, bo bez piwnic i u mnie nieco ponad 130 użytkowej. Po ociepleniu i karton gipsach jest szok, ale raczej przy wielospadowych, ja mam kredą narysowane 126cm ścianki kolankowej i linię ocieplenia - tragedii nie ma, zresztą wszystko zależy od oczekiwań:)

Moja mama ciągle twierdzi, że przesadziłam upierając się przy takim niewielkim metrażu.

Lukarna a kiedy planujesz wprowadzke?

Ja mam optymistyczny plan Wielkanoc 2012 ale znając życie (i tempo naszej budowy, przypominam że startowaliśmy wiosną 2010) - może się ten termin mocno wydłużyć:/

Zdjęcia są w dzienniku:)

Pani zasugerowała denaturat

Pinacolada lepiej uważaj z tym denaturatem;)

Pięknie znać postępy. Już nie mogę się doczekać dachu nad głową

Pumpaluna może do Gwiazdki się doczekam...

A co do powierzchni domu...

Wiecie ile razy ja się nad tym zastanawiałam??

Wiem, że te 180m to naprawdę dużo biorąc pod uwagę nasze możliwości finansowe...

Planując budowę mówiliśmy o domu 140, max 150m.

I przypuszczam, że dobry architekt spokojnie zmieścił by wszystkie nasze wymagania na tej powierzchni. No tak, dobry architekt:/

Ale dobra, nie ma sensu żebym się denerwowała po raz kolejny rzeczą na którą już nie mam wpływu.

I trzymajmy się wersji:

Nasz dom będzie idealny dla naszej rodziny.

Każdy będzie się w nim czuł świetnie, każdy będzie miał swój azyl.

I będzie mnóstwo szaf, i nie będzie kolejek do łazienki i będę miała zamknięta kuchnię ze stołem i spiżarnią...

I będzie RE-WE-LA-CYJ-NIE:D

O kurcze ale zamierzasz przyspieszyć, to Ty się wprowadzisz szybciej niż ja, bo my dopiero Wigilia 2012. A dom bedzie idealny, wystarczy chcieć:)

Ardea no cos Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

pomyliłam się:D

Oczywiście wiosna 2013:D

Ech podświadomość moja działa:)

ps. potem Wam napiszę dlaczego dzis w nocy nie mogłam zasnąc:)

Teraz muszę zadać dodawanie:D

Pumpaluna, nasze domki zbliżone metrażem, bo bez piwnic i u mnie nieco ponad 130 użytkowej. Po ociepleniu i karton gipsach jest szok, ale raczej przy wielospadowych, ja mam kredą narysowane 126cm ścianki kolankowej i linię ocieplenia - tragedii nie ma, zresztą wszystko zależy od oczekiwań:)

Moja mama ciągle twierdzi, że przesadziłam upierając się przy takim niewielkim metrażu.

no to podobnie jak Lapis, który ma coś koło 137m2 :)