Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A kino, wakacje, knajpki, świąteczne prezenty, ciuchy;)

Takie zakupy to zawsze były, więc się nie liczą. No może opróczc wakacji, bo w tym roku zrezygnowaliśmy z różnych powodów. Fakt, że od czasu gdy zaczelismy budować nie ma czasu na zbyt częste wydawanie kasy;)

No my na święta też wszystko bez zmian ale to trochę dzięki mojemu dodatkowemu zleceniu bo całą kasę na prezenty przeznaczyliśmy. Mocno nas po kieszeni szarpnęła operacja małej i w sumie to był nasz żelazny zapas którego się baliśmy ruszyć żeby na wakacje jechać. No i całe szczęście bo inaczej to kasę kredytową trzeba byłoby użyć

Resztę rozliczamy z ołówkiem w ręku.

Wczoraj z ołówkiem w reku spisałam wszystkie (tak mi sie wydaje) nasze miesieczne wydatki. czynsz, internet, telefony, prady, gazy (te mieszkaniowe i działkowe), lekcje Julki, średnio lekarz+lekarstwa, średnio spozywka, kredyt na dom, paliwo, itp...... Powiem szczerze, ze sobie usiadłam jak zobaczyłam sumę końcową :(

Ale też szukamy oszczędności gdzie się da.

Wczoraj z ołówkiem w reku spisałam wszystkie (tak mi sie wydaje) nasze miesieczne wydatki.

ja od 2 lat zapisuje wszystkie nasze wydatki, no i klops, teraz jak mamy jedna pensje to praktycznie cała idzie na wydatki, zostaje może 200zl.,dużo idzie na paliwo bo tu w zasadzie nie ma komunikacji autobusowej ,w lutym czeka mnie OC i AC auta- spory wydatek, niestety dopoki Lilka nie pojdzie do przedszkola nie mogę isc do pracy ( zreszta w tej dziurze i okolicy nie ma pracy :( )

na szczęście udało się szybko sprzedać moje mieszkanie i nie będziemy brać kredytu na dom

Lukarna, usnęłaś, net Ci nie działa, czy my Cię znudziliśmy?:):););) Gdzie się podziewasz?

W sumie i to i to:)

Najpierw mi się internet skończył więc położyłam dzieci i wskoczyłam w piżamę:)

Internetu nadal nie było to położyłam się z książką i zasnęłam.

Po niedługiej chwili Wika mi powiedziała że internet już jest ale już mi się nie chciało wstawać:D

A przyłączając się do Waszej dyskusji:)

To nasz pierwszy kredyt (tzn ten który weźmiemy)

Na razie z niczego nie rezygnowaliśmy ale w sumie nie mamy z czego:) Do restauracji nie chodzimy (tzn zdarza nam się może 1-2 w roku razem z dziećmi), do kina przeważnie raz w roku:), wakacje... hmm te w przyszłym roku stoją pod znakiem zapytania...:(

Bo wbrew pozorom tydzień nad Bałtykiem dla 5-osobowej rodziny to nie jest taka tania impreza:)

I z innej beczki:

Był u Was Mikołaj dziś w nocy??:D

U nas jest taka tradycja że 6 grudnia Mikołaj przynosi same słodycze, ewentualnie jakiś drobiazg. I z tymi drobiazgami zawsze mam problem:) W tym roku dostali:

- Weronika Zooblesa (taki mały stworek) - radości było mnostwo:) aż się do przedszkola spóźniłyśmy bo Czika (tak, ma już imię:)) musiała oglądac wszytsko po drodze;)

- Marcin traktorek z farmerem:) - zaspany był więc nie wiem:)

- Wiktoria zawieszkę do bransoletki - jeszcze śpi, ale myślę że jej się spodoba:)

plus każdy taki sam zestaw słodyczy:)

Uwielbiam robić prezenty:D