Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny co kupujecie swojemu mężowi pod choinkę/ Chłopaki - co chcielibyście dostać pod choinkę

W przypadku mojego męża mam kilka pewniaków: książka, krawat, aktówka - i zawsze będzie zadowolony :)

ale w tym roku chce mu dać coś ekstra, bo sie spisał, stanął na wysokości zadania i pokazał że ma jaja, że jest facetem, więc należy mu się coś ekstra

tylko co ??

Oj, nie.:oops: Jestem rodowitą Gdańszczanką i tak naprawde nikt tu nie mówi. Prędzej o niemiecku można się dogadać. Za to Gdynia to jakby inny świat, więcej tam Kaszubów. Wystarczy kilka km pojechać, np. w stronę Helu i już mam problem z dogadaniem. Jako dziecko jeździłam z rodzicami co roku nad jezioro na Kaszubach i dzięki temu troche rozumiem, ale prawdziwego Kaszuba nie zrozumiem. Bede musiała się podszkolić, bo u nas na wsi wiele osób mówi po kaszubsku. Mój mąż też:)

A my jesteśmy odwrotki (jak ze wszystkim hehehe) i sobie nie robimy prezentów. Fundujemy sobie za to raz-dwa razy w roku coś wspólnego na co mamy ochotę i jest to coś grubszego (a to aparat, a to kino domowe, a to wypad weekendowy dla dwojga) chociaż mąż czasami porazi mnie jakąś błyskotką tak bardziej bez okazji. Któregoś roku jak było mega ciężko z kasą przygotowałam mu karneciki uciech, tyle sztuk ile liter w imieniu a każda na inną "atrakcję" ;)

Troche długi, ale padłam ze smiechu:

Nad rzeką siedzi krowa i pali trawkę. Zadowolona, klimat i te sprawy. Podpływa do niej bóbr, wychodzi na brzeg i pyta:

- Te krowa, co robisz?

- Aa aa, widzisz bóbr, jaram i jest OK.

- Daj trochę, jeszcze nigdy nie kurzyłem...

- Jasne! Ciągnij macha bracie i poczuj się cool!

Bóbr wciągnął dym i od razu go wypuścił. Na to krowa:

- Stary, nie taaak! Patrz: ciągniesz macha i trzymasz go w płucach dłuższą chwile. Zresztą - wiesz, co? W tym czasie jak wciągniesz, przepłyń się kawałek pod woda w dół rzeki, wróć tu i wtedy wypuść powietrze. I mówię ci - będzie OK.

Jak uradzili tak zrobili. Bóbr się zaciągnął, płynie pod woda, ale już po kilku chwilach zrobiło mu się happy. Wyszedł na brzeg po drugiej stronie rzeki, walnął się na trawie i orbituje. Podchodzi do niego hipopotam i pyta:

- Te bóbr, co robisz?

- Aaaa, widzisz, hipciu, fazuje sobie trochę...

- Daj trochę, stuffu, ja też chcę ...

- Podpłyń na przeciwko do krowy. Ona ci da.

Hipopotam podpłynął w górę rzeki, wychodzi na brzeg, a krowa wywaliła gały i krzyczy:

- Bóbr k..wa, WYPUŚĆ POWIETRZE!!!!

:lol2::rotfl::