Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ardea a zdradzisz o czym marzy córka?

Moja napisała tylko:

"Kochany Mikołaju

Przynieś mi proszę lalkę, lalkę Barbie i jakąś niespodziankę.

Proszę Cię jeszcze o dinozaura i autko dla mojego brata i o kosmetyki dla siostry bo ona lubi się malować"

I jak tu coś wywnioskować, co ja ucieszy bardzo:)

Na razie wybrałam kilka książek:)

Pumpalunko to zabójcza godzina więc śpij dobrze (emotki nie wchodzą miała byc buźka)

Dziecko zażyczyło sobie autko campingowe, lalkę-niemowlę (już kolejną), sukienkę w kwiatki i białą czekoladę. Dla mamy książki, bo ciągle czyta, a dla taty ptasie mleczko, bo zjada moje taki był list i obiecała Mikołajowi poczęstunek orzynkowy (cokolwiek to znaczy)

Aaa, dla małych rączek polecam mozaikę QUERCETTI:)

Wera dostała 2 lata temu i cały czas chętnie układa...

Zastanawiam się nawet nad takim większym zestawem 700 kołeczków-grzybków.

Tylko u nas jest taki problem ze Marcin jej wszystko rozwala:/

I istnieje obawa że po 2 tyg z 700 grzybków zostanie juz tylko połowa:/

A u nas wygląda to tak. jest nas na Wigilii 7 osób dorosłych i 4 dzieci. Zazwyczaj kazdy każdemu coś kupował zatem kazdy dostawał "pierdółkę". No i tych pierdółek (notesy, kalendarze, krawaty, drobna bizuteria, portfel, etui na cos tam...., ramka na zdjecie, ksiazka...) mamy juz przesyt. I kilka lat temu zaproponowałam żeby zrobic losy i każdy losuje 1 osobę i robi prezent za większa gotówkę. Zamiast 7 prezentow po 30zł jest jeden za 200zł. Kasowo wychodzi na jedno a ile mniej dylematów... No i obdarowani bardziej zadowoleni ;) Dzieci się w to nie wliczają i każde dostaje po kilka prezentow :)

Mozaikę zobaczę, bo zawsze oprócz przewidywalnych (czyli listowych) robimy prezenty-niespodzianki, moja mała akurat uwielbia puzzle, 100 układa już w pół godziny, ale mozaika to dla niej nowośc.

Jak lubi układanki to myślę że mozaika ją zainteresuje. Weronika czasem układa wzór z dołączonego katalogu ale przeważnie to radosna twórczość własna:)

Pinacolada super pomysł:)

My właśnie w tym roku podjęliśmy decyzje że dorosłym nie kupujemy. Tzn nie my sami - podjęli ja wszyscy dorośli:)

Jedynie teściowa się upiera na wspólne obdarowywanie, ale przynajmniej ustaliliśmy że mają być to naprawdę drobiazgi osobiste lub wspólny nie duży prezent "dla domu".

Teściowa ma jeszcze w okolicy świąt imieniny i też z pewnych względów dostaje zawsze od nas jakiś większy wymarzony prezent:)

Względy mają 2 i 5 lat:D

W zeszłym roku dostała od nas zegar stojący, ale taki na szafkę. Jak dla mnie - straszny: rzeźbiona obudowa, złota tarcza i kuranty wybijane O ZGROZO co godzinę!!

Ale ona była przeszczęśliwa, w zegarze zakochana nieodwracalnie i pieknie u niej pasuje na komodzie pod lustrem w złotej ramie:D

Najważniejsze, żeby obdarowywany był zadowolony:)

Mamy tylko problem co dostanie w tym roku bo się coś zwierzyć nie chce:)

Moje dziecko ma jeszcze manię zbierania kamyków, całe kieszenie i obiecałam, że w Bławatku będzie miała takie duże grube słoje z przykrywkami (żeby się nie potłukły nie kurzyły) na eksponowanie swoich skarbów.

Tylko przydałby sie osobny pokój jeżeli zbiera je z ogromna pasją;)