Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zdecydowany kopniak na rozpęd się przyda - zacznij kupować bo 3tygodnie to nie tak dużo przecież, a jak zacznie się szkoła/przedszkole to zajmie Cię co innego i czasu mało będzie.

Ja to się cieszę, że nie musieliśmy za żadnymi materiałami jeździć - nie dość, że wykonawca wszystko załatwiał to wyszło sporo taniej niż nam składy budowlane proponowały.

Bo to wszystko jest tak, że ja najwięcej czasu to mam późnym wieczorem i w nocy. I ja sobie nawet czasem pięknie coś zaplanuję - potem przychodzi ranek i w ferworze walki jakos mi to umyka, aż nastaje kolejny wieczór i pluję sobie w brodę, że nie zrobiłam tego co zaplanowałam.

I tak w kółko.

teraz mi będzie głupio przed Wami, że na ślimaka wychodzę więc może bez kopa się jakoś pozbieram:):):)

ps. wpuszczam na chwilę Najstarsza na kompa bo jej Tatuś lapka zarekwirował, ale jak wrócę to Wam pokażę dzisiejsze zdjęcie z budowy:)

no to ruchy! :p

Ok, no to tak:

- podjęłam decyzję że budujemy z Robena (musiałam to klepnąc bo mój mąż by się zastanawiał kolejny rok)

- zadzwoniłam do 2 dodatkowych hurtowni polecanych jako tanie w celu sprawdzenia ceny Robena, okazało się że jednak najlepszą cenę daje hurtownia mojego murarza, w związku z tym

- zadzwoniłam do murarza, że ma negocjować jeszcze żeby zejść poniżej 4 zł (od Esiaka mam namiar na 3,8 w Poznaniu), murarz gdzieś na wyjeździe, jutro od rana ma podjechać do hurtowni, pogadać i zadzwoni mi jaka ostatecznie cena

- zadzwoniłam do koleżanki która pracuje w betoniarni żeby ustalić cenę za beton (pewnie się jutro dopiero dowiem)

- ustaliłam numer do jeszcze jednego cieśli, zleciłam mężowi rozmowę z nim bo on go zna lepiej, ja go kiedyś widziałam tylko

- zleciłam mężowi ustalenie magicznej daty kiedy to mój teść ma zamiar zalewać strop i ile betonu potrzebuje

zaraz jadę do klienta, w drodze chcę zadzwonić do cieśli których namiary dostałam wczoraj, dzięki Marcin:)

w pracy mam dziś meksyk, jem śniadanie dopiero, ale jestem bardzo zadowolona:)

A, dziękuję:)

Właśnie mi mąż zadzwonił, ze już gadał z tym kumplem:) Mam mu wysłać rzuty i w ciągu tygodnia zrobi wycenę. Szkoda że aż tydzień muszę czekać bo jak się już za to wzięłam to chciałabym JUŻ:)

Jednak moim Ministrem dobrze pokierować to załatwi wszystko;)

Dobra szef gada i gada przez tel, muszę czekać z dalszą pracą za nim więc mam chwilkę:)

Wczoraj byliśmy na budowie z dzieciakami, było tak fajnie... Dzieci zachwycone bo miały do zabawy mnóstwo dziwnych rzeczy: styropian, kamienie, beczkę z wodą:):) Mąż zrobił mi kawkę budowlaną i siedziałam w moje własnej kuchni...:) co prawda siedziałam poniżej poziomu posadzki na gruncie ale zawsze coś:):):)

Taki tam spokój jest... taka cisza...

Mogłabym stamtąd nie wychodzić...

Więc do pracy Rodacy;)

no to nieźle z tymi ustaleniami z samego rana ruszyłaś, to się nazywa pęd do postępu chyba ;)

jestem ciekawa po ile Wam wyjdzie beton. u nas to normalnie pogłupieli za B20 chcieli po 350zł/m3 :/ oby wam udało się jak najtaniej poznajdować dobre materiały :)

ps.

myślałam że roben to tylko dachówki, u nas się z tym nie spotkałam