Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas robimy zrzutki na prezenty, żeby coś konkretnego kupić. Inna sprawa, ze małych dzieci w naszej rodzinie nie ma (najmłodsze ma 16 lat), więc dorośli sobie nawzajem prezenty robią . Kiedyś losowaliśmy, gdy na Wigilii miało być 30 osób, bo ciężko byłoby wymyślić każdemu prezent.

Mam dwójkę chrześniaków 3 i 5 lat (chłopcy) i wybór prezentów dla nich sprawia mi największą przyjemność. Lukarna, myślisz, ze ta mozaika dla 3-latka będzie ok, bo przeznaczona jest niby dla 4+. Fakt, ze on jest wyjątkowo cierpliwy i lubi takie manualne zabawy. Starszy na pewno by szybko się znudził, bo na miejscu nie potrafi usiedzieć:)

Aksamitka 6 godzin to przecież jest zupełne wyspanie:)

Poniżej 6 robi się ciekawie;)

Aga moja córka dostała ta mozaikę jak miała 3 lata właśnie. Początkowo zastanawiałam się czy nie kupić zestawu z takimi większymi kołeczkami (20mm) ale w końcu stwierdziłam że sobie poradzi i mamy taki zestaw chyba 270szt w 3 rozmiarach: 20,15 i 10mm.

I wydaje mi się że dobrze kupić zestaw w prostokątnym pudełku bo jest najłatwiej układać różne wzorki:)

ps. myslę że jak lubi manualne zabawy to powinna się spodobać;) a lepsze taka mozaika niż tysięczny samochodzik:D

Aksamitka 6 godzin to przecież jest zupełne wyspanie:)

Poniżej 6 robi się ciekawie;)

Aga moja córka dostała ta mozaikę jak miała 3 lata właśnie. Początkowo zastanawiałam się czy nie kupić zestawu z takimi większymi kołeczkami (20mm) ale w końcu stwierdziłam że sobie poradzi i mamy taki zestaw chyba 270szt w 3 rozmiarach: 20,15 i 10mm.

I wydaje mi się że dobrze kupić zestaw w prostokątnym pudełku bo jest najłatwiej układać różne wzorki:)

ps. myslę że jak lubi manualne zabawy to powinna się spodobać;) a lepsze taka mozaika niż tysięczny samochodzik:D

Ja nie jestem ciocią przynoszącą kolejne samochodziki, tylko taką co zawsze jakąś grę edukacyjną lub książkę znajdzie. Wstyd się przyznać, ale nigdy auta im nie dałam:sick:

Ja nie jestem ciocią przynoszącą kolejne samochodziki, tylko taką co zawsze jakąś grę edukacyjną lub książkę znajdzie. Wstyd się przyznać, ale nigdy auta im nie dałam:sick:

:D

Mój synek akurat uwielbia autka i inne pojazdy ale namnażają nam się w zastraszającym tempie... Jedynie traktorów ma niedosyt bo miał zupełnie malutki i taki duży to mu dokupiłam na Mikołaja średni i jest OK:)

Ja staram się też celować w prezenty chociaż trochę wartościowe ale np moja chrześniaczka 8-letnia marzy o lalce Monster High (jak dla mnie dziwadło:) ta lalka oczywiście) ale ją dostanie (a przy okazji jej przemycę Pippi Pończoszankę:D)

I do swoich dzieci tak samo: część dostaną "wymarzonych" część praktyczno-rozwijających:)

U mnie dzieciaki często dostają zabawki edukacyjne i rozwijające wyobraźnię czy umiejętności manualne (np maszyna do szycia czy manekin z harumiki), w tym roku będzie podobnie no poza ekwipunkiem dla strażaka ale to pasja małego więc ulegam :D

Te "grzybki" też mają i lubią ale od pewnego czasu jednak bindeez rządzi, tyle że to drogie i jednorazowe. No ale za to uczy cierpliwości, nie można mieć wszystkiego ;)

U mnie dzieciaki często dostają zabawki edukacyjne i rozwijające wyobraźnię czy umiejętności manualne (np maszyna do szycia czy manekin z harumiki), w tym roku będzie podobnie no poza ekwipunkiem dla strażaka ale to pasja małego więc ulegam :D

Te "grzybki" też mają i lubią ale od pewnego czasu jednak bindeez rządzi, tyle że to drogie i jednorazowe. No ale za to uczy cierpliwości, nie można mieć wszystkiego ;)

Znów muszę się podszkolić;) Za moich czasów (wiem jak to brzmi;)) rodzice mieli łatwiej.