Ardea 06.12.2011 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Jestem zmuszona, bo inaczej mieszkałabym w kamiennym kręgu (pamiętasz był kiedyś taki serial?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.12.2011 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Pamiętam:) Ale W kamiennym kręgu to było to samo co niewolnica Isaura??Czy to dwa odrębne były?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.12.2011 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 No dobra już sobie wygooglałam:) Seriale były dwa ale Niewolnica wciąż ta sama:) Ja nie wiem czy dobrze kojarzę ale bardzo mocno mi się wydaje, że czytalam nawet książkę o niewolnicy... Dobra idę poszukać czy jest tez książka bo nie zasnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.12.2011 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 No tak, musiałam być wtedy mocno nieletnia ale książkę o niewolnicy na bank czytałam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 07.12.2011 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Na pewno nie chcesz wiedziec jak to jest z dopełnieniami i podmiotami w zdaniach;):P jakie to pocieszające, że nie tylko mi coś w tym żarciku nie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.12.2011 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Karola co Ty robisz tutaj o tak nieludzkiej porze??!!?? Ja dziś przesadziłam. Położyłam się o 2. Marcin co chwilę marudził. O 3:30 jeszcze nie spałam. Potem się obudził jeszcze 2 razy i o 5:45 budzik:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 07.12.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 dzień dory, widze ze tu nocne życie kwitnie jak Wy dajecie rade spac po 6 godzin???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 U nas robimy zrzutki na prezenty, żeby coś konkretnego kupić. Inna sprawa, ze małych dzieci w naszej rodzinie nie ma (najmłodsze ma 16 lat), więc dorośli sobie nawzajem prezenty robią . Kiedyś losowaliśmy, gdy na Wigilii miało być 30 osób, bo ciężko byłoby wymyślić każdemu prezent. Mam dwójkę chrześniaków 3 i 5 lat (chłopcy) i wybór prezentów dla nich sprawia mi największą przyjemność. Lukarna, myślisz, ze ta mozaika dla 3-latka będzie ok, bo przeznaczona jest niby dla 4+. Fakt, ze on jest wyjątkowo cierpliwy i lubi takie manualne zabawy. Starszy na pewno by szybko się znudził, bo na miejscu nie potrafi usiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 07.12.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 ja dla 5 latki kupilam taka ksiazeczke z robotkami z papieru a dla 10 latki książkę przygodowa, mam nadzieje ze sie spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.12.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Aksamitka 6 godzin to przecież jest zupełne wyspanie:) Poniżej 6 robi się ciekawie;) Aga moja córka dostała ta mozaikę jak miała 3 lata właśnie. Początkowo zastanawiałam się czy nie kupić zestawu z takimi większymi kołeczkami (20mm) ale w końcu stwierdziłam że sobie poradzi i mamy taki zestaw chyba 270szt w 3 rozmiarach: 20,15 i 10mm. I wydaje mi się że dobrze kupić zestaw w prostokątnym pudełku bo jest najłatwiej układać różne wzorki:) ps. myslę że jak lubi manualne zabawy to powinna się spodobać a lepsze taka mozaika niż tysięczny samochodzik:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 07.12.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 no tak dla mnie 6 godzin to jakas masakra, nie bede pisać ile ja śpię choc byl okres ze musiało wystarczyć 6h snu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Aksamitka 6 godzin to przecież jest zupełne wyspanie:) Poniżej 6 robi się ciekawie;) Aga moja córka dostała ta mozaikę jak miała 3 lata właśnie. Początkowo zastanawiałam się czy nie kupić zestawu z takimi większymi kołeczkami (20mm) ale w końcu stwierdziłam że sobie poradzi i mamy taki zestaw chyba 270szt w 3 rozmiarach: 20,15 i 10mm. I wydaje mi się że dobrze kupić zestaw w prostokątnym pudełku bo jest najłatwiej układać różne wzorki:) ps. myslę że jak lubi manualne zabawy to powinna się spodobać a lepsze taka mozaika niż tysięczny samochodzik:D Ja nie jestem ciocią przynoszącą kolejne samochodziki, tylko taką co zawsze jakąś grę edukacyjną lub książkę znajdzie. Wstyd się przyznać, ale nigdy auta im nie dałam:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.12.2011 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Ja nie jestem ciocią przynoszącą kolejne samochodziki, tylko taką co zawsze jakąś grę edukacyjną lub książkę znajdzie. Wstyd się przyznać, ale nigdy auta im nie dałam:sick: Mój synek akurat uwielbia autka i inne pojazdy ale namnażają nam się w zastraszającym tempie... Jedynie traktorów ma niedosyt bo miał zupełnie malutki i taki duży to mu dokupiłam na Mikołaja średni i jest OK:) Ja staram się też celować w prezenty chociaż trochę wartościowe ale np moja chrześniaczka 8-letnia marzy o lalce Monster High (jak dla mnie dziwadło:) ta lalka oczywiście) ale ją dostanie (a przy okazji jej przemycę Pippi Pończoszankę) I do swoich dzieci tak samo: część dostaną "wymarzonych" część praktyczno-rozwijających:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.12.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 U mnie dzieciaki często dostają zabawki edukacyjne i rozwijające wyobraźnię czy umiejętności manualne (np maszyna do szycia czy manekin z harumiki), w tym roku będzie podobnie no poza ekwipunkiem dla strażaka ale to pasja małego więc ulegam Te "grzybki" też mają i lubią ale od pewnego czasu jednak bindeez rządzi, tyle że to drogie i jednorazowe. No ale za to uczy cierpliwości, nie można mieć wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 U mnie dzieciaki często dostają zabawki edukacyjne i rozwijające wyobraźnię czy umiejętności manualne (np maszyna do szycia czy manekin z harumiki), w tym roku będzie podobnie no poza ekwipunkiem dla strażaka ale to pasja małego więc ulegam Te "grzybki" też mają i lubią ale od pewnego czasu jednak bindeez rządzi, tyle że to drogie i jednorazowe. No ale za to uczy cierpliwości, nie można mieć wszystkiego Znów muszę się podszkolić Za moich czasów (wiem jak to brzmi;)) rodzice mieli łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.12.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Ardea fajne są te BINDEEZ pod warunkiem że ma się cierpliwość, ja przy kwiatku wymiękłam a małą miała ze mnie mega ubaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Tym razem nie Ardea a Aga;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.12.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 no tak, myślałąm o Tobie napisałam Ardea, mylą mi się wasze nicki baaa wy w ogóle podobne jesteście ( w sensie ustaleń domowych hehehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Ale żeby nas mylić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.12.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 w ramach rekompensaty o wybaczenie prosząc linkuję IKEA inspiracje, 68stron dodatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts