1976pinacolada 19.12.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 mam blisko w prawdzie w takiej nieużywanej części ogrodu ale jednak Tylko 3 ale jednak Jak P kosi to się wściekają i latają jak meserszmity po naszym ogrodzie Ale ja mam chytry plan... ale o tym kiedy indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.12.2011 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Wy macie dużą działkę nie?? Czy dwie połączone?? tak mi się coś kojarzy... Jestem trochę w szoku, wczoraj wieczorem wysłałam prośbę o wycenę dachówki a dziś z samego rana już miałam telefon z hurtowni. Zadzwonił miły Pan, żeby uzgodnić szczegóły, porozmawialiśmy sobie trochę. Fajny, rzeczowy, konkretny. Kumpela mi mówiła że mają tez wełnę Isover (?) w dobrej cenie wiec jak się trochę zorientuję w temacie to na pewno będę wyceniać u nich też. Ogólnie mnie miło zaskoczył Wstąpiłam jeszcze do jednej hurtowni lokalnej, podobno mają dobre ceny na Robena. Obejrzałam przy okazji cegły klinkierowe na kominy. Wysłałam panu projekt i zobaczymy co mi zaoferuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 19.12.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Oj dzieje się u Was dzieje.... A ja nie mam czasu poczytać porządnie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.12.2011 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Fulek nic się nie dzieje już Ale zajrzę zaraz do Was:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 19.12.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Fulek nic się nie dzieje już Ale zajrzę zaraz do Was:) Od ostatniego razu jak czytałam Twój dziennik, to sie trochę podziało. U nas...no cóż.... Mam cały czas nerwy. Może dzisiaj uzupełnię dziennik wieczorem. Miałam to zrobić wczoraj, ale kleiłam uszka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.12.2011 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Wpadłam przypadkiem na naszego Kierbuda. I dobrze się stało bo ustaliliśmy że on bierze na siebie kontakty z cieślą. Żeby nie było nieporozumień jak z murarzami. K. chce żeby go z cieślą umówić na spotkanie zanim tamten zacznie robotę Dzwoniłam do tartaku żeby nam na razie więźby nie przywozili - po co ma leżeć bez sensu 2 tygodnie na budowie, jeszcze części nóg dostaną... A swoją drogą to dobre ceny dostaliśmy w tym tartaku, wczoraj wieczorem dokładnie porównałam wszystkie oferty - lepiej późno niż wcale, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.12.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 A swoją drogą to dobre ceny dostaliśmy w tym tartaku, wczoraj wieczorem dokładnie porównałam wszystkie oferty - lepiej późno niż wcale, nie?? nooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 19.12.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Ardea ja do wizualizacji sypialni mam szczególny sentyment... Jak dostała ją od Karoli to po raz pierwszy tak naprawdę wyobraziłam sobie siebie w nowym domu... :oops: a ty pokazałaś górną łazienkę????? kiedy i gdzie??? i czemu o tym nie wiem :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.12.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 :oops: a ty pokazałaś górną łazienkę????? kiedy i gdzie??? i czemu o tym nie wiem :cry: Pokazałam, pokazałam:) Całkiem niedawno... Widzisz tak mamy ostatnio mało okazji żeby pogadać... Ale wiesz co, oglądam sobie wszystkie wizualizacji co jakiś czas i nic się nie zmieniło - nadal jestem nimi zachwycona:) Tylko ostatnio P. pukał się w głowę jak mu tłumaczyłam (stojąc pomiędzy szczątkowymi scianami naszej sypialni): - Zobacz tu będzie stało łóżko, a tu z tej strony fotel... mój fotel, do czytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.12.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Dobrze, że jeszcze kredą po podłodze nie rysujesz, bo mój mąż twierdzi, że w Bławim jak w CSI;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.12.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 A ja próbuję ugryźć temat okien. Jak już się pewnie dawno zorientowaliście na temat budowy nie mam zielonego pojęcia. Niektóre tematy do tej pory udało mi się troszkę opanować inne to dla mnie czarna magia:/ Gdzie najlepiej szukać podstawowych informacji nt okien??Przeglądać archiwalne Muratory i inne Budujemy Dom??Szukać artykułów w sieci??Szukać na Forum?? Interesują mnie podstawowe informacje, tak żebym wiedziała o co pytać prosząc o wycenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.12.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Dobrze, że jeszcze kredą po podłodze nie rysujesz, bo mój mąż twierdzi, że w Bławim jak w CSI;) Na kredę przyjdzie czas:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.12.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 A ja próbuję ugryźć temat okien. Jak już się pewnie dawno zorientowaliście na temat budowy nie mam zielonego pojęcia. Niektóre tematy do tej pory udało mi się troszkę opanować inne to dla mnie czarna magia:/ Gdzie najlepiej szukać podstawowych informacji nt okien?? Przeglądać archiwalne Muratory i inne Budujemy Dom?? Szukać artykułów w sieci?? Szukać na Forum?? Interesują mnie podstawowe informacje, tak żebym wiedziała o co pytać prosząc o wycenę... a co chcesz wiedzieć na temat okiem..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.12.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Lukarna, nie zazdroszczę dylematów okiennych... te wszystkie U szyby, ramy, okucia, pakiety szybowe, komory, sposoby montazu, klamki, nawiewniki, szerokośc i kształt profili - masakra, ale Esiak na pewno Ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.12.2011 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 No właśnie nie wiem co POWINNAM wiedziec:/ Na co zwrócić uwagę żeby kupić zwykłe, przeciętne okna. Nie jakiś tani szajs zdiełany w garażu ale tez nie super hiper energooszczędne kosztujące krocie. W co warto zainwestować a co jest tylko czczą gadaniną super-sprzedawcy... Jak prosić o wyceny różne firmy, tak aby wyceny te były możliwe do porównania... I takie to właśnie różności. Gdzie mogę się tego nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.12.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) przede wszystkim:- na jakim profilu są robione okna (producent, model)- przy dobrych profilach dla domu energooszczędnego starczą 5 komorowe profile o grubości pozwalającej zainstalować pakiet 3 szybowy...- jaki pakiet szybowy jest w standardzie a ile kosztuje dopłata do pakietu 3 szybowego- jakie okucia są w standardzie i na co one pozwalają...?- wycena okien powinna zawierać poszczególne pozycje z podziałem na cenę i przenikalność cieplną całego okna przy wybranym pakiecie szybowym...- czy w standardzie są poszerzenia systemowe okien balkonowych/tarasowych, czy okna są wyposażone w listwy przyparapetowe?- gwarancja udzielana na okna i na montaż?- co zawiera montaż standardowy a co wymaga dopłaty? montaż na kotwy czy dyble?- jakie rabaty oferują? jaki rabat za zamówienie w okresie zimowym i jaki rabat przy wpłacie całości gotówką?- czy jest dopłata za obustronny kolor?- czas oczekiwania na okna?- niech prześlą wzór umowy... Edytowane 19 Grudnia 2011 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.12.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 z polecanych producentów robiących okna do dobrych profilach:Oknoplast KrakówJezierskiMS Pomorska Fabryka OkienHeKaPlastAdams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.12.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) przykładowy opis oferowanego okna: W załączeniu przesyłam wycenę okien na profilu SCHUCO CT 70 Cava. Okucia WINKHAUS ACTIV PILOT ( trzy narożniki antywyważeniowe w każdym skrzydle, blokada obrotu klamki, czterostopniowy uchył, klamki sekustik ). Okna wyposażone w listwę przyparapetową, natomiast drzwi w specjalne poszerzenie ramy. Szyby z ciepłą ramką międzyszybową. W ramach dołem zaślepka wrębu okuciowego. Rolety BeClever do obustronnej zabudowy z kątownikami. Pancerz, listwa dolna, prowadnice oraz rewisja ( w 2 x kolor ) w kolorze orzech. przykładowa specyfikacja profilu Edytowane 19 Grudnia 2011 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.12.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Aśka i jak będziesz już miała oferty to wspólnie powybieramy profil i producenta... jak już to uzgodnimy to wybierzesz kolor i pojedziesz zobaczyć czy dany profil Ci się w ogóle podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 19.12.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Wy macie dużą działkę nie?? Czy dwie połączone?? tak mi się coś kojarzy... dwie połączone w sumie 31 arów. I ule ma sąsiad w rogu działki pod samym lasem..... Planujemy tam w przyszłości przenieść garaż-blaszak, który bedzie przysłaniał ule i służył jako składzik na narzęzia ogrodnicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts