Lukarna 20.12.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 przede wszystkim: - na jakim profilu są robione okna (producent, model) . Czy różni producenci robią na takich samych profilach?? jaki pakiet szybowy jest w standardzie a ile kosztuje dopłata do pakietu 3 szybowego - jakie okucia są w standardzie i na co one pozwalają...? - czy w standardzie są poszerzenia systemowe okien balkonowych/tarasowych, czy okna są wyposażone w listwy przyparapetowe? - gwarancja udzielana na okna i na montaż? - co zawiera montaż standardowy a co wymaga dopłaty? montaż na kotwy czy dyble? - jakie rabaty oferują? jaki rabat za zamówienie w okresie zimowym i jaki rabat przy wpłacie całości gotówką? - czy jest dopłata za obustronny kolor? - czas oczekiwania na okna? - niech prześlą wzór umowy... W zapytaniu ofertowym od razu o to pytać tak?? Wysłać im zestawienie okien i te wszystkie pytania?? z polecanych producentów robiących okna do dobrych profilach: Oknoplast Kraków Jezierski MS Pomorska Fabryka Okien HeKaPlast Adams Czy wysyłałeś zapytania tylko do sprzedawców lokalnych?? Aśka i jak będziesz już miała oferty to wspólnie powybieramy profil i producenta... jak już to uzgodnimy to wybierzesz kolor i pojedziesz zobaczyć czy dany profil Ci się w ogóle podoba O, i za tą deklarację dziękuję Co do moich "chceń" Nie mam parcia na jakiś szczególny wygląd. Profil może być okrągły, kanciasty czy trójkątny. Bardziej zależy mi na kolorze:) Może nie będzie tak źle z tym procesem decyzyjnym co??:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.12.2011 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 dwie połączone w sumie 31 arów. Przy tym moje 8 arów to chusteczka do nosa:D Ale taka dla nas była optymalna wielkość działki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 20.12.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 o tak dla mnie optymalna to 15-20ar a mam 50 , nie ma to jak kupować pod wplywem chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.12.2011 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 o tak dla mnie optymalna to 15-20ar a mam 50 , nie ma to jak kupować pod wplywem chwili Aksamitka my kupowaliśmy działkę w mieście taki był nasz priorytet. Przy cenach średnio 150 zł za m2 nie mogliśmy sobie pozwolić na większą niż 8 arów:D Zdecydowaliśmy że taka nam wystarczy, coś za coś I w sumie jak zniknie wielka góra ziemi z części ogrodowej to kawałek jeszcze na mały ogródek wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 20.12.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Lukarna za to mała działka to i mniej roboty przy niej no ale nasza jest na typowej wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.12.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Czy różni producenci robią na takich samych profilach?? tak, różni producenci mogą korzystać z tych samych profili, np Jezierski i HeKaPlast robią na Schuco... Czy wysyłałeś zapytania tylko do sprzedawców lokalnych?? ci wszyscy producenci mają swoich dilerów w Wielkopolsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.12.2011 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Ok to jeszcze: Co powinnam wysyłać w zapytaniu??Mam takie zestawienie z projektu z ilością i wielkością okien, czy to wystarczy? Czy np rzuty jakieś z projektu też?? Poczytam teraz trochę co maja do zaoferowania Ci producenci i może powysyłam zapytania jeszcze przed świętami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.12.2011 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Aaa i jeszcze: jest sens wędrować po salonach osobiście czy spokojnie można pierwsze zapytanie wysłać mailem? Chociaz w sumie u nas chyba tylko Oknoplast jest i Defor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 20.12.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Lukarna, jesli masz nie daleko to podejdź, do reszty wyslij maila, choć u mnie na kilkanascie maila odpowiedz dostałam tylko na 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.12.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Aaa i jeszcze: jest sens wędrować po salonach osobiście czy spokojnie można pierwsze zapytanie wysłać mailem? Chociaz w sumie u nas chyba tylko Oknoplast jest i Defor. wysłać zestawienie stolarki mailem, ale fajnie byłoby wiedzieć chociaż o jaki profil pytać... ślij do dilerów z poznania, bez problemu do Ciebie przyjadą na montaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.12.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 A nie mówiłam, że Esiak stanie na wysokości zadania:) Zna lokalny rynek i zna się na rzeczy to pomaga i chwała mu za to:) My zrobiliśmy jednodniowy maraton po wszystkich salonach w okolicy, a trochę tego było... Wcześniej czytałam trochę Muratora, trochę net i podpytywałam znajomych. Moje okna (głównie kształt profili) były moją miłością od pierwszego wejrzenia, chociaż sądziłam, że tylko drewno może się naprawdę podobać Mogłam sobie pozwolić na wybór sercem, a nie rozsądkiem, bo parametry okien były niemal identyczne i ceny też bardzo zbliżone, moje były najładniejsze i miały bardzo profesjonalny montaż, a firma jest na każde zawołanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.12.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Jeszcze mi się przypomniało, pomyśl co jest dla Was najważniejsze: ciepło, antywłamaniowość, izolacja akustyczna... łatwiej będzie szukać i koniecznie sprawdzaj co mają w standardzie. Ceny i tak pewnie będą prawie takie same, bo w końcu wyceniasz produkty o zbliżonych parametrach. U mnie w dzienniku też szczegółowo opisywałam proces wybierania okien;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.12.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Esiak nie raz już mi pomógł A co do tego co najważniejsze... W szczególnie ciepłe nie będziemy inwestować, interesuje nas raczej jakis ogólnie przyjęty standard. Tak samo z innymi parametrami. Z tym co które okna mają w standardzie to macie rację - będę sprawdzać bo to ważne. Jednak powstrzymam się od wycen o kilka dni. Na spokojnie poczytam co jaki producent oferuje. Może wejdę do salonu z jakimś sprzedawca pogadać. I wtedy powysyłam. Chociaż już mnie ręka swędzi żeby klikać "wyślij":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.12.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 najkorzystniej wychodzi, jeśli nie budujesz domu pasywnego kupić okna pięciokomorowe z pakietem 3 szybowym (często jest w promocji, albo b. mała dopłata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.12.2011 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Jeżeli pakiet 3 szybowy będzie z promocji albo z małą dopłatą to będziemy go rozważać. Jeżeli będzie duża różnica to niestety raczej odpuścimy.Ale pytać oczywiście będę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Lukarna ja mam taki standarcik - 5komorowe z trzema szybami - nie było zbyt dużych dopłat do trzeciej szyby i sporo głupotek dostaliśmy w pakiecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.12.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Jednak powstrzymam się od wycen o kilka dni. Na spokojnie poczytam co jaki producent oferuje. Może wejdę do salonu z jakimś sprzedawca pogadać. I wtedy powysyłam. Chociaż już mnie ręka swędzi żeby klikać "wyślij":D Nie wiem, czy dobrze jest najpierw choodzić po salonach. Zanim wysłałam zapytania przeszłam sie po salonach i jedne tak mi się spodobały, ze już wiedziałam, ze je wezmę. Miłość od pierwszego wejrzenia;) Miałam tańsze oferty, ale żadne inne mi się już nie podobały i mam te co chciałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.12.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 ja nie doradzę z oknami bo się całkowicie zdaliśmy na naszego przyjaciela a wycenę porównawczą robiliśmy jak już mieliśmy wycenę od niego i po prostu rozsyłając po innych firmach zapytania wg tejże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.12.2011 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Aga ja zapałałam podobnym uczuciem do takich orzechowych jak ma Esiak...Ale:1. Muszę sprawdzić ceny innych. No po prostu muszę:/2. Chcę obejrzeć też inne kolory i przemyśleć plany dotyczące wnętrz bo czy orzech będzie pasował do każdego wymyślonego wnętrza domu?? Pumpaluna najważniejsze że jesteście zadowoleni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Do wnętrza to pewnie nie każdego będzie pasował, ale do brązowego czy kasztanowego dachu to tylko orzech:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts