Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Orzech na zewnątrz a od środka biel? Mnie ten efekt surprise nie kręci;) i do tego białe klamki widoczne przy niektórych ustawieniach z zewnątrz...

Oj, nie! Nie doczytałam, że Esiak napisał "od środka białe ". Dwukolorowe wogle mi się nie podobają, bo zawsze widać, ze są 2-kolorowe.

Swoich białych blokowych mam tak dość, ze nawet zielone bym wzięła byle już nie białe;).

Nic dodać nic ująć:D

Nienawidzę białych okien:D:D

Okna w kolorze to największy atut domu zaraz po:

- garażu (miejsce parkingowe czekające na mnie 24h/dobę i nie zamarznięty samochód)

- duuuużej ilości szaf i schowków(spizarnia, garderoby itd):D

- tarasie i ogródku

- braku kolejki do łazienki rano...

No dobra w sumie nie wiem na którym miejscu ustawiłabym kolorowe okna ale sa dla mnie błogosławieństwem i już:D

Lukarna, to już wiadomo dlaczego się przeprowadzasz;)

Ja samochodu nie odśnieżam (garaż przed blokiem), jeszcze nigdy nie było bitwy o łazienkę;) (wstaję dużo wcześniej niż reszta)

Ja chcę tarasu, potrzebuję tarasu, widoku na łąkę i ognia żywego w salonie:) Schowki, spiżarnie, garderoby i pralnie to też niezłe wynalazki;)

U nas znalezienie miejsca parkingowego po 17 to nie lada wyczyn a po 22 już graniczy z cudem:/

A problem z łazienką mamy co 2 tydzień jak P. chodzi na popołudniówki:)

Dobrze że chodzę na 7 a Wika na 8 bo byłoby jeszcze gorzej:)

Ciekawe jakie będziemy widzieli wady mieszkaniu w domu...

U nas ten rok zleciał szybko, im wiecej się dzieje, tym szybciej płynie czas. Myślę, że byście spokojnie zdążyli do przyszłej Gwiazdki, ale Wielkanoc 2013 też dobry termin:) Na bank Ci nie pozwolimy dyskretnie wykończyć wnętrza, będziesz musiała się spowiadać z wszystkich płytek, farb itp.;)

Ardea no liczę na to że się będę Wam spowiadać a Wy będziecie mi podpowiadać:)

Pumpaluna na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że pozostanę przy wizualizacjach Karoli. Łazienki bardzo mi się podobają, użyte płytki są tanie czyli wszystko gra:) Co do sypialni... Naszą jestem zachwycona, nie jestem tak zupełnie do końca przekonana do tapety, myślę że będę szukała w takich kolorach (turkus, brąz, ecru) ale spokojniejszej jakiejś. Marcina sypialnia podoba mi się taka jak jest ale zanim zaczniemy ja wykańczać moze Młody nauczy się mówić i poprosi o cos innego:) A Wiki? Na tą chwilę powiedziała że jej pokój jest idealny. Ale nastolatki zmienne są więc coś może się zmienic:) Ale to raczej kolor i niż układ mebli... Weroniki pokoju nie pokazywałam bo nie był "dopracowany" a Karola nie chciała pokazywać takiego:) Ale też układ mebli pozostanie (raczej) bez zmian... Nie wiem czy za 1,5 roku Wera nadal będzie chciała miec łózko z baldachimem:D ale samo łózko będzie miec musiała:)

Ogólnie wszystko zależy od kasy. Boję się po prostu że nam nie wystarczy żeby konkretnie wykończyć wnętrza. Jak na razie zbieram w skarbonkę:D Nie są to zawrotne sumy ale zawsze coś się uzbiera:)

http://i39.tinypic.com/juy7w0.jpg

Z okazji Świat Bożego Narodzenia, życzę Ci na stole dużo jedzenia. By ryba świetnie smakowała i kapusta pięknie się prezentowała. Choinka ślicznie świeciła i każda bombka się mieniła. Byś znalazła pod choinką prezentów moc, w tę świąteczną noc.