Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

To bardzo ambitnie, bo macie duży dach i wcale nie najprostszy. Zobacz jak szybko idzie, gdy tylko się skończyła babranina demona szybkości;) Wielkanoc to na 100% w nowym domku:)

Nasz dach ma 300m2:/

Ale cieśla twierdzi że jak pogoda dopisze to w 10 dni zrobi. W umowie mu wpiszę 14 żeby miał zapas:/

A demon nie skończył, no cos Ty...

Dłubał coś przy schodach bo cos tam mu się nierówno wylało. A wczoraj dostał nowe zadanie: wymurować słupy na tarasie. jednak przeforsowałam swoje zdanie i słupy będą murowane i otynkowane takim tynkiem jak dom. Teść wymyślił że postawi te słupy z cegły takiej z dziurą do murowania kominów wentylacyjnych chyba. W środek da odpowiednie zbrojenie (4x12) i zaleje wszytsko betonem. Mam nadzieję że będzie OK.

Skończy słupy to sobie będzie dalej grzebał - tego nie przeskoczę. A drugiej strony nie mam co się denerwować bo jednak powoooooli ale robi rózne rzeczy za które musielibysmy zapałacic. Teść chce sam wykończyć piwnicę. I jeżeli jego chęci się ulokują jedynie w piwnicy to jest szansa że sobie tam powoli będzie robił a reszta robót będzie szła swoim rytmem. Oby:)

A na tą Wielkanoc mocno liczę;)

Esiak, papa oczywiście;)

Aga trzymaj tylko w pracy a domu mozesz puścić bo co się będziesz męczyć;)

Pinacolada podwyżkom mówimy stanowcze NIE!!:D

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dawno nie zaglądałam, więc i życzeń świątecznych nie złożyłam :(

Za to nadrabiam i już dzisiaj się wyrywam z noworocznymi :p

Rychłego zakończenia zmagań budowlanych.

Spełnienia marzeń związanych z budującym się własnym kątem i nie tylko.

Samych wspaniałości na calutki nadchodzący rok :)

Pozdrawiamy Marta&Konrad

http://i.pinger.pl/pgr165/a20d3138000da2624b3b8ae9/happy_new_year.jpg

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=92388&d=1325348813

Serdeczne życzenia szczęścia i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku 2012,

bezproblemowego ukończenia prac budowlano - wykończeniowych

oraz szybkiego zamieszkania w wymarzonym Domu

życzą przyszli mieszkańcy Chaberka

Oby nam się gładko i tanio wykańczało!!! :D

Bardzo Wam dziękuję za życzenia:)

I od siebie życzę Wam i sobie aby postanowienia noworoczne się spełniły;)

A my wczoraj całkiem przypadkiem gościliśmy sąsiadów z piętra niżej czyli naszego dealera internetowego z rodziną:)

I niespodziewanie o 2 w nocy dostaliśmy telefon że w bliskie okolice naszej budowy na sygnale mkną 3 jednostki straży pożarnej:/ Niestety nikt z nas nie był w stanie tam podjechać z wiadomych względów. Minister obdzwonił blisko mieszkającego kolegę i okazało się że pali się 2 działki od nas...

Miałam tam dzisiaj podjechać ale szczerze mówiąc zapomniałam...

To niezłe przeżycie mieliscie. Fajne są takie spontaniczne imprezy. A wiadomo jaka była przyczyna pożaru?

Podobno od petardy się zapaliło. Ale szczegółów nie znam, jutro P. pojedzie tam to może się czegos dowie. Bardzo się przestraszyłam jak o tym usłyszałam już widziałam nasze osmalone mury:/

A o 20 jak zawoziłam Wikę na imprezę to podjechałam tam jeszcze żeby sobie popatrzeć na dom i złożyć mu Noworoczne życzenia... Tak tam cicho było i spokojnie...