myszonik 03.01.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Słońce miałam, więźbę mam, z żadnym cieślą się umawiać nie zamierzam, więc istotnie podwyżka na pierwszy plan się wysuwa... a tu jak na złość płace nam na ten rok zamrozili.... Miłego świętowania, takie okoliczności trzeba stosownie uczcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.01.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Ja podobnie jak Myszonik, więźbę mam, cieśla mnie nie kręci, bo zrobił co miał zrobić, słońce też cudne i ciepło było, ale podwyżki to zazdroszczę Lukarna, cieszę się razem z Tobą wszystkimi pozytywami nowego roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.01.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Brawo Lukarna! No to się dopiero nazywa wejście z przytupem w NowyRok. Cieszę się Twoją radością i mówiąc szczerze też zazdroszczę podwyżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.01.2012 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Z przytupem: dziś nadal nie ma cieśli... A podwyżka? Super:DAle mam teraz dużo więcej pracy - jestem dziś wykończona... Tylko, że wychodzę z założenia że moge dużo pracować żebym tylko godziwie za to miała zapłacone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.01.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Z przytupem: dziś nadal nie ma cieśli... A podwyżka? Super:D Ale mam teraz dużo więcej pracy - jestem dziś wykończona... Tylko, że wychodzę z założenia że moge dużo pracować żebym tylko godziwie za to miała zapłacone i słusznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Eeee a ja myślałam że szefuncio miał taki gest i bez przydzielenia nowych obowiązków się obyło... no ale lepszy rydz niż nic, jak zobaczy że Ci zależy to może jeszcze coś dorzuci. Premia czy nagroda byłaby bardzo motywująca, nieprawdaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.01.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Pumpaluna, premia miesięczna za wyniki jest przewidziana a jakże:):) Mój szef zaczął się intensywnie szkolić jak stać się najlepszym przedsiębiorcą pod słońcem i to przyniosło wiele zmian w naszej firmie. Ostatnio chyba mieli na tapecie systemy motywacyjne stąd podwyżka i hipotetyczna premia:) Nie powiem, zmotywowana jestem na maxa:D I budowlanie: Pogoniłam Panów od wycen dachówki. Chcę już wybrać hurtownię i mieć to za sobą. Tym bardziej że moje uczucia do wybranej przez nas dachówki są bardzo niestałe i nie chcę mieć więcej możliwości zastanawiania się i koniec. W naszej hurtowni gdzie braliśmy materiał na budowę dostaliśmy 1 dachówkę bo szukam klinkieru na kominy. Chciałam się Was poradzić który kolor bedzie pasował ale o ile "w naturze" jakos to wygląda (tzn dachówka i kolejne kolory klinkieru) o tyle na obrazkach na ekranie nic mi do siebie nie pasuje;( Nie wiem jak się zdecyduję na jakiś kolor:/ Kolejna rzecz: Weszłam dziś do Oknoplastu. Weszłam, powiedziałam Panom, ze chcę kupić okna do mojego domu:D Że za bardzo nic na ten temat nie wiem i co oni mogą mi zaproponować:D Wiem, wiem powinnam udawać że wiem ale byłam tak wyczerpana że dałam im przejąc inicjatywę. I mnie trochę miły zaskoczył bo myslałam że mi zacznie pokazywać swoje piękne okna a on mnie wygonił... Tzn tak miło mnie wygonił, poprosił żebym przyszła jutro bo on przygotuje ich standardowa ofertę i wtedy mi wszystko pokaże. Kazał sobie tylko na wydruku zaznaczyć gdzie maja być fixy i takie tam. I zaprosił na jutro, na 16 prosząc bym zarezerwowała sobie jakies 45 min:) Zobaczymy co mi zaproponuje:) Zaraz idę czytać wytyczne Esiakowe żeby miłemu Panu zabić jutro kilka ćwieków:D:D:D taka zołza jestem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.01.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Lukarna, tak od razu byś chciała wszystko;) Powiedziałaś panu, że nic nie wiesz, to się przygotuje żeby Ci cały proces powstawania okna przybliżyć To chyba dobrze, bo nas w MS na stojąco w biegu przyjęli, a Tobie wszystko dokładnie wyjaśnią, co która wersja Ci da, czy warto rezygnować z dodatkowej szyby, okucia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ale rozumiem, że chociaż projekt ze stolarką okienną ze sobą miałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.01.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Bez projektu to się chyba nie dogadacie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.01.2012 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No oczywiście że zestawienie stolarki miałam a jakże:D Pan pozaznaczał gdzie mają być jakie okna, gdzie rolety i takie tam:)Musze sobie na jutro wbić do głowy rady Esiaka o co pytać, to co mi kilka stron temu pisał i powinno byc OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Musze sobie na jutro wbić do głowy rady Esiaka o co pytać, to co mi kilka stron temu pisał i powinno byc OK:) se wydrukuj i idź ze ściągą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.01.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Okna Brama garażowa Drzwi zewnętrzne Elektryka (kable, itd. plus włączniki) Hydraulika (piec, zasobnik ,grzejniki, materiały na podłogówkę, rury, pompy, wieszaki, regulatory) Instalacja odkurzacza centralnego Tynki Wylewki (styropian, folia izolacyjna) Ocieplenie dachu (wełna folia stelaże płyty) Schody wewnętrzne Podłogi, listwy przypodłogowe Drzwi wewnętrzne, futryny Płytki na ściany Ceramika łazienkowa (dzięki Ardea) Kominek, wkład obudowa Farby Meble kuchenne Garderoby () Parapety wewnętrzne Parapety zewnętrzne Wykończenie tarasu + barierki Elewacja Ogrodzenie Zagospodarowanie frontu Ogród Przyłącze prądu Centralka alarmu Odbiór przez kominiarz Inwentaryzacja geodety Sanepidowskie badanie wody (Pumpaluna:)) Czy to wszystko czy coś jeszcze muszę wyceniać?? Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.01.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Czy to wszystko czy coś jeszcze muszę wyceniać?? Na koniec proponuję wycenić terapię u dobrego psychoanalityka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 A mało Ci? Z większych rzeczy to wszystko, ale jeszcze jakieś szafy do zabudowy, czy zestawy do garderób, pśtryczki, baterie, lampy, ceramika łazienkowa... nie martw się będzie na co kasę wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.01.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Dzięki Ardea Pinacolada Twoja rada też cenna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.01.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 A mało Ci? Z większych rzeczy to wszystko, ale jeszcze jakieś szafy do zabudowy, czy zestawy do garderób, pśtryczki, baterie, lampy, ceramika łazienkowa... nie martw się będzie na co kasę wydać szafa zabudowana bedzie jedna na korytarzu na górze ale ona nie musi być od razu:) Ale całego wyposażenia łazienek nie wzięłam pod uwagę:/ No i garderoby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No łazienki i kuchnia to jeszcze armatura cała nie tylko ceramika. Poza tym do kotłowni jeszcze wymiennik na wodę i szafki do rur od podłogówki z 2na dom pewnie. Jak liczysz drzwi to nie zapominaj że w niektórych okucia (klamki) wyceniane są oddzielnie i trzeba to dodać. W zależności od tego jakie tynki zrobicie musisz lub nie doliczać gładzie. A na koniec jeszcze trzeba doliczyć odbiór przez kominiarzy, inwentaryzację geodety i sanepidowskie badanie wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.01.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Lukarna, myślę, że tego jest tyle, ze nie ma się co zamartwiać na przyszłość. Zresztą połowa rzeczy dopiero po drodze wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.01.2012 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Wiem Aga, wiem tylko ja to na potrzeby kosztorysu (i kredytu) chcę liczyć. I wolałabym żeby się nie okazało że na koniec nam zabraknie 20 tys:)Bez niektórych tych rzeczy da się żyć tymczasowo ale ustaliliśmy z Ministrem, ze nie zostawiamy rzeczy typu łazienka czy inne kucia na "po zamieszkaniu". Lampy i inne pierdoły mogą być po:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts