ewanz 17.08.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Lukarna - dachówka kasztanowa w Robenie piękna jest! Sama taką bym wybrała gdyby nie uwiódł mnie grafit wpadający w czerń, czyli mój altschwarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.08.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 ale byłyśmy wierne fanki, wpadłyśmy się Esiaku nią pozachwycać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.08.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 to miło z Waszej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.08.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Nawet nie wiedziałam, ze produkują wanny o takich kształtach - wymiatają!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.08.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 cenowo też wymiatają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.08.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 cenowo też wymiatają... I tak wiemy, że ją kupisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.08.2011 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 No dobra już raportuję: Dostałam wycenę od kolejnego cieślo-dekarza oraz jeszcze jedną od dekarza:) Muszę poszukać w komentach ile miałam od dwóch poprzednich to małe zestawienie wrzucę bo na pamięć ciężko mi ich porównać. Murarz mi za bardzo ceny nie ponegocjował na Poroton, nie ma czasu teraz tam jechać a przez tel dowiedział się tylko, że ma przyjechać to na miejscu pogadają W związku z czym sama tam pojadę i tyle. Zobaczymy jakie są moje możliwości... Macie jakies sprawdzone sposoby na negocjowanie cen?? Zastosowałam małe oszustwo, taki podstępik znaczy;) - w słusznej sprawie więc mam nadzieję mieć to wybaczone, a mianowicie: Nie mógł mój mąż się dowiedzieć kiedy teściunio ma zamiar zalewać ten nieszczęsny strop więc powiedziałam, że musi się określić w koncu kiedy bo murarz się dopytuje bo chce ustalić konkretny termin (może to zadziała:/) Oczywiście pan Zdzisiu nic takiego nie powiedział, wczoraj z nim rozmawiałam i powiedział, ze spoko, jak się teść wyrobi to oni wtedy przyjdą. Do betoniarni nie dzwoniłam bo nadal nie wiem ile tego betonu. Ale marudziłam P. i marudziłam aż w końcu miał mnie dośc i dziś po południu ma na budowę przyjechać Szanowny Szwagier Kierownik Budowy i ma powiedzieć ile:):) Zastanawiam się czy tez na to spotkanie nie ruszyć. Ale obawiam się że jak tam pojadę to nie wytrzymam i skończy się to wielką kłótnią. A już nie dużo teściowi zostało i wolałabym zakończyć współpracę pokojowo:/ Ok, a teraz lajtowo: Ardea dzieci me mają: - 15 (córka) -5 (córka) -2 (syn) Zabójcza mieszanka:) Wczoraj z najstarszą byłam w mieście wojewódzkim w przychodni. Czekałyśmy na termin 4 miesiące. Po przybyciu na miejsce okazał się że pani doktor odwołała wizyty i zapomniała do mnie zadzwonić wrrrrrrrrrrrrrr Byłam tak wkurzona, że myslałam że kogoś trzasnę:/ W ramach odreagowania odwiedziłyśmy centrum handlowe i po kilku godzinach już było OK:):) ps. jak Wy robicie takie różne fajne emotki?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.08.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Zestawienie wycen: 1. Więźba - 25 zł/m2 Deskowanie + papa - 18 zł/m2 2. Więźba + deskowanie i papa - 46,5zł/m2 3. Za całość wykonania więźby, i całościowego pokrycia dachu - 95zł/m2 4. Położenie dachówki wraz z niezbędnymi obróbkami - 38zł/m2 Deskowanie + papa - 13 zł/m2 Orynnowanie - 20/30 zł/mb Wycena więźby od tego czwartego ma przyjsć I weź tu człowieku bądzź mądry:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.08.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 jak piszesz odpowiedź to masz uśmiechniętą ikonkę, jak na nią klikniesz to się rozwinie cała lista co do negocjacji cen to ja nic teraz nie załatwiam wszystko wykonawca więc to on negocjuje, w składach budowlanym gdzie twierdziłam że weźmiemy cały towar nam dawali max 10% on ma trzy razy tyle. przy dachu dostaliśmy 5% on 25. także różnica kosmiczna. a jak wcześniej załatwiałam nasze zakupy jeszcze tu do mieszkania to robiłam z siebie słodką idiotkę, mruganie oczami i ojjj a nic taniej się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.08.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 wiesz co, ja to nie lubię tych cen za m2, dla mnie najbardziej obrazowa jest wycena za całośćzawsze się boję, że jak majster tak cenę rozbija to później mi przyjdzie zapłacić za coś nieplanowanego albo np dodatkowo policzy sobie osadzenie okien czy ich izolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.08.2011 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 No właśnie nigdzie ikonki nie mam buuuuuuuuuuu Już sprawdzałam w ustawienich ale nie wiem jak to naprawić:/ Haaaalo, Marcin:) No właśnie tylko jak cena jest za całość to też trzeba by doprecyzować bo za chwilę się okaże że całośc dla dekarza to polożenie dachówki a komin dodatkowo albo jeszcze coś innego... Jutro planuje trochę "służbowo" pojeździć to zajrzę do hurtowni o ten Poroton:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.08.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 my komin mieliśmy liczony oddzielnie (właściwie to do tej pierwszej wyceny gdzie fundament, mury, więźba) i robi to inny podwykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.08.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 pytanie z jakiej przeglądarki korzystasz....? tak o powinno wyglądać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.08.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 no kominy to Ci murarz wymuruje a nie dekarz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.08.2011 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Ej, mądrale wiem że murarz mi wymuruje Ale kto go obrobi?? No widzisz ja mam to A podkreślone a potem od razu te strzałeczki dwie. A przeglądarkę to mam tą z liskiem;) ale o wersję lub coś to mnie nie pytaj bo nie wiem - chyba że powiesz gdzie mam sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.08.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 co znaczy obrobi...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.08.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 u nas w cenie robocizny za dach jest: foliowanie, pokrycie łatami, kontrłatami, obróbka 3x, orynnowanie, obróbka okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.08.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 u nas w cenie robocizny za dach jest: foliowanie, pokrycie łatami, kontrłatami, obróbka 3x, orynnowanie, obróbka okien czyli bez położenia dachówki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.08.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 co znaczy obrobi...? No tą blachą czy coś. Przecież wiesz o co chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.08.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 nie no, obróbki blacharskie dachu, opierzeń i kominów są w standardzie i powinny być wyszczególnione na wycenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts