1976pinacolada 06.01.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 pumpaluna - a czy przy rekuperacji drzwi do łazienki musza być z tulejami lub podcięciem? Teraz mi to przyszło do głowy bo w sumie to nic nie wiem na ten temat - a w zasadzie tylko tyle, że mi się te tuleje w ogóle nie podobaja. Najchętnij zrobiłabym identyczne jak do innych pomieszczeń ...... Tylko nie wiem czy tak można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) nie mamy ani rekupacji ani WM także nie pomogęja na dole chciałam drzwi z podcięciem ze względów wizualnych, no i do łazienki na dole faktycznie będzie podcięcie. Na górze już aż tak bardzo mi nie zależało więc będą tuleje w takiej samej okleinie jak kolor drzwi. Ogólnie to mi podpowiadali że lepiej tuleje niż podcięcie brać ale już nie wnikałam dlaczego. Edytowane 6 Stycznia 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Lukarna, co z tymi oknami wyszło...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 pumpaluna - a czy przy rekuperacji drzwi do łazienki musza być z tulejami lub podcięciem? Teraz mi to przyszło do głowy bo w sumie to nic nie wiem na ten temat - a w zasadzie tylko tyle, że mi się te tuleje w ogóle nie podobaja. Najchętnij zrobiłabym identyczne jak do innych pomieszczeń ...... Tylko nie wiem czy tak można po co tuleje...? robi się ładnie podcięte drzwi i o wiele lepiej to wygląda: http://bi.gazeta.pl/im/2/8415/z8415202X,Drzwi-lazienkowe-musza-miec-otwory-wentylacyjne--powinny.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Lukarna, w sprawie okien - byliśmy w kilku salonach i w kazdym mówili coś innego, jeden zaprzeczał drugiemu;) Tu musisz polegać na radach Esiaka:) Drzwi kmt (odkąd założyłam są odsądzane od czci i wiary, głównie przez tych, którzy ich nie mają) nie znam przypadku ich przemarzania i mam w rozmiarze 100. Polecić ich nie mogę, bo to stalowe (mające nas nie stresować) drzwi, polecać to można szlachetne drewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ardeo przykro mi się zrobiło, NIGDY nie krytykowałam Twoich drzwi tylko napisałam co mi o nich mówiono, doskonale powinnaś pamiętać że ja sama byłam na nie mocno napalona Esiak a ja tam będę miała tuleje, na przekór modzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 nie wiem czy to jest modne, ale na pewno lepiej wygląda niż drzwi z tulejami jak za komuny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Więcej pewności siebie Pumpaluna;) Napisałam, że przez tych, którzy - a to liczba mnoga, nawet nie pomyślałam o Tobie, bo wiem, że Ty raczej doradzasz, a nie krytykujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Esiak no a skąd wiesz jaką ja mam orientację polityczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Esiakowi niemal wszystko kojarzy się z PRL:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.01.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Esiak co ty gadasz ja mam drzwi takie że o tulejach to bym marzyła:D - mam okropne dolne kratki z których zbiera się mnóstwo kurzu:/ Nigdy się nad tym nie zastanawiałam w sumie czy tuleje czy podcięcie... Ile to człowiek decyzji musi podjąć;D O Oknoplaście zaraz napiszę Głównie chodziło o to ze zaczął mnie namawiać na drzwi otwierane na taras... Ale musze rysunek pomocniczy zrobić do tego żeby Wam wytłumaczyc o co mi chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Esiak ze zaczął mnie namawiać na drzwi otwierane na taras... zapytałaś za ILE ta różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) Esiakowi niemal wszystko kojarzy się z PRL:P bo nie można było nawet marzyć o takich rozwiązaniach, jakie są teraz... Edytowane 6 Stycznia 2012 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Otwierane powinny być tańsze od przesuwnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.01.2012 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Temat rzeka: drzwi Lukarny... Piwnica: szt. 4 1. Zewnętrzne (wejście pod taras)2. Wewnętrzne (z pomieszczenia pod tarasem do kotłowni)3. 2 szt do pomieszczeń w piwnicy (na razie na pewno ich nie będzie) Parter: szt. 12 1. Wejściowe2. Z wiatrołapu do garderoby3. Z garderoby do garażu4. Z garażu do pomieszczenia gospodarczego (narzędziownia) 5. Z narzędziowni na ogród (zewnętrzne)6. Z wiatrołapu do korytarza7. Z korytarza do kuchni8. Z kuchni do spiżarni (łamane)9. Z kuchni do salonu (przesuwne, będą później)10. Z korytarza do piwnicy11. Do łazienki12. Do pokoju Poddasze: szt. 10 1. 4 szt do sypialni2. 2 szt łazienka i pralnia3. 4 szt do garderób Razem 26 szt.Chyba rozum straciłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: a ja myślałam, że 11 to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.01.2012 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Tak otwierane są tańsze ale nie jakoś super dużo, około 1200 zł.Bo my te przesuwne bralibyśmy takie zwykłe z progiem. Zaraz zrobię rysunek i powiem o co chodzi. Ogólnie wycena wyszła taniej niż w Heka ale nie jest zrobiona tak jak radził mi Esiak, jest podane U szyby a nie całego okna. Ja się jeszcze raz do nich pofatyguję pewnie i tak jak sobie trochę przemyślę wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 a te drzwi otwierane na taras to tak na zewnątrz, tak? Z jednej strony to fajne rozwiązanie, przynajmniej po deszczu nie będziesz się zastanawiała nad otwarciem drzwi na szeroko, że ci do salonu na panele/dechy z okien woda spływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Tarasowe otwierane na zewnątrz? Długo się przy takim upierałam, ale mąż wyraził sprzeciw i w każdym salonie odradzali (tu wszyscy byli zgodni;)), wiec tym bardziej jestem ciekawa jak pan Cię przekonywał. Rozwiązanie bardzo mi się podoba i jeszcze ta zaleta, o której pisze Pumpaluna, ale nam mówili o sile wiatru o zerowym zabezpieczeniu antywłamaniowym i już nie pamiętam czym jeszcze straszyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Zabiłaś mnie ilością swoich drzwi:confused: Zbankrutowałabym na pewno. Ja mam z tych normalnych 5 i 2 łazienkowe + 4 inne = 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts