Lukarna 08.01.2012 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 U Karoli wszystko OK. Pisze że ma komputerowstręt i nie włącza w ogóle. Dzieciaki OK, Adaś jest Starszym Bratem na piątkę Lenka nadal ma kolki ale poza tym jest grzeczna:) Cieszą się sobą i szykują do wyjazdu. Dokładnej daty nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.01.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 U Karoli wszystko OK. Pisze że ma komputerowstręt i nie włącza w ogóle. Dzieciaki OK, Adaś jest Starszym Bratem na piątkę Lenka nadal ma kolki ale poza tym jest grzeczna:) Cieszą się sobą i szykują do wyjazdu. Dokładnej daty nie znam... Pozdrów ją ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.01.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Od nas wszystkich ją uściskaj:) Może wpadnie do nas przed wyjazdem, myślimy o nich ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.01.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Prześlij jej pozdrowienia i ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 08.01.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) pytanie na szybko: Czy uszczelka gąsiora aluminiowa to to samo co taśma kalenicy?? uszczelki gasiora stosuje się głównie do uszczelniania w kalenicy blach(np.trapezowych) czy blachodachówek , taśmy kalenicowe w rolce stosuje się do uszczelnienia i wentylowania dachówek ceramicznych i betonowych , Pewnie to Ci potrzebne do wyceny. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez bułkazmasłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.01.2012 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Czyli jak mam zamiar kłaść dachówkę to potrzebuję taśmę kalenicową a nie uszczelkę gąsiora.Tak? Karolę pozdrowię oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 08.01.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) tak , Ale ,..... zauważyłaś że zawsze jest jakieś ALE . Ale w zależności od typu dachówki i kąta dachu trzeba dobrać szerokość taśmy np.400mm od tego zależy cena ,długość z rysunku dachu z projektu. kolor taśmy pod dachówkę oczywiście. Taśma powinna mieć wytłaczane rowki wentylacyjne(ok.100-200cm2 na metr) lepsze od dziurek(nie nawiewa drobnego śniegu) i pasek kleju butylowego od spodu. Odradzam wersje z taśm z wstawką z membrany wysokoparoprzepuszczalnej oraz wersje ze szczotkami ze względu na UV. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez bułkazmasłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.01.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Lukarna, instalacja elektryczna z alarmem, coś koło 11tys (materiał i robocizna)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.01.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 taśmę kalenicową stosuje się do uszczelnienia i wentylacji kalenicy, jak sama nazwa wskazuje, a nie dachówek...jeśli ma być zachowana wentylacja przy pełnym deskowaniu z papą, papę na kalenicy nacina się w odcinkach co parę cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.01.2012 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Lukarna, instalacja elektryczna z alarmem, coś koło 11tys (materiał i robocizna)... Dzięki:) Chociaz w sumie nie wiem z czego się cieszę:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.01.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Dzięki:) Chociaz w sumie nie wiem z czego się cieszę:/ No pewnie z tego, ze to jest dobra cena jak na dośc duży dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.01.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 No pewnie z tego, ze to jest dobra cena jak na dośc duży dom:) cena była na mój (mniejszy) domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.01.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 No już myślałam, że u Was znów taniej;) To taka sama jak za mój:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.01.2012 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Poprosiłam Marcina o cenę za jego elektrykę i pomyślałam że po prostu dodam 50% I dlatego to taka zgaszona radośc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.01.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Lukarna, instalacja elektryczna z alarmem, coś koło 11tys (materiał i robocizna)... 7 tys zapłaciłam za sama robociznę. materiałów, czytaj kilometrów kabli, nigdy nie odważyłam się policzyć .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.01.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Elektryką to Ty się nie powinnaś chyba martwic;) (masz prywatnego, przystojnego fachowca:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.01.2012 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 wrzuciłam filmiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.01.2012 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Elektryką to Ty się nie powinnaś chyba martwic;) (masz prywatnego, przystojnego fachowca:)) Tak ale materiał muszę kupić Trochę się też boję tej elektryki w wykonaniu prywatnego "fachowca". Wczoraj nawet rozmawiałam o tym z P. Mówię mu, ze projekt musimy dobry mieć bo innym to elektrycy z doświadczeniem budowlanym podpowiadają różne niusy a my skąd mamy to wiedzieć. To mi powiedział że mam się nie przejmowac bo on wszytsko wie:/ Ciekawe co wie jak on jest elektryk ale samochodowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.01.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ciekawe co wie jak on jest elektryk ale samochodowy... przepraszam nie wiem dlaczego ale setnie mnie ten tekst od rana rozbawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.01.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Od nas wszystkich ją uściskaj:) Może wpadnie do nas przed wyjazdem, myślimy o nich ciepło Koniecznie ją pozdrów od nas i niech zajrzy jak jej komputero-wstręt minie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts