Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U Karoli wszystko OK. Pisze że ma komputerowstręt i nie włącza w ogóle. Dzieciaki OK, Adaś jest Starszym Bratem na piątkę:)

Lenka nadal ma kolki ale poza tym jest grzeczna:)

Cieszą się sobą i szykują do wyjazdu. Dokładnej daty nie znam...

Pozdrów ją ode mnie :)

pytanie na szybko:

Czy uszczelka gąsiora aluminiowa to to samo co taśma kalenicy??

uszczelki gasiora stosuje się głównie do uszczelniania w kalenicy blach(np.trapezowych) czy blachodachówek A.jpg,

taśmy kalenicowe w rolce stosuje się do uszczelnienia i wentylowania dachówek ceramicznych i betonowych B.jpg,

Pewnie to Ci potrzebne do wyceny.

Edytowane przez bułkazmasłem

tak , Ale ,..... zauważyłaś że zawsze jest jakieś ALE .

Ale w zależności od typu dachówki i kąta dachu trzeba dobrać szerokość taśmy np.400mm od tego zależy cena ,długość z rysunku dachu z projektu. kolor taśmy pod dachówkę oczywiście. Taśma powinna mieć wytłaczane rowki wentylacyjne(ok.100-200cm2 na metr) lepsze od dziurek(nie nawiewa drobnego śniegu) i pasek kleju butylowego od spodu. Odradzam wersje z taśm z wstawką z membrany wysokoparoprzepuszczalnej oraz wersje ze szczotkami ze względu na UV.

Edytowane przez bułkazmasłem

Elektryką to Ty się nie powinnaś chyba martwic;) (masz prywatnego, przystojnego fachowca:))

Tak ale materiał muszę kupić:)

Trochę się też boję tej elektryki w wykonaniu prywatnego "fachowca". Wczoraj nawet rozmawiałam o tym z P. Mówię mu, ze projekt musimy dobry mieć bo innym to elektrycy z doświadczeniem budowlanym podpowiadają różne niusy a my skąd mamy to wiedzieć. To mi powiedział że mam się nie przejmowac bo on wszytsko wie:/

Ciekawe co wie jak on jest elektryk ale samochodowy...