1976pinacolada 09.01.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Esiak - a Tobie GOVENA się nie podoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.01.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Do Twojego wnętrza rzeczywiscie nie pasuje, ale dla mnie ta Celinka jest ok. więc jak będzie czas zamawiac to się przypomnę o Twoje rabaty;) spoko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2012 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Uprzejmie donoszę, ze prace na mojej budowie posuwają się w tempie iście ślimaczym: cieśla leży podobno w łóżku i zdalnie staruje "chłopakami". Wczoraj i dziś malowali boazerię na nadbitkę:/ Robiłam dziś za gońca bo im impregnatu zabrakło. Z tym impregnatem dziwna rzecz: wydawało mi się że wybraliśmy trochę inny kolor - ale cóż, może mi się tylko wydawało;) Dachówka kasztanowa ma być i malują kasztanem więc powinno być OK. Mam wycenę dachówki z 4 hurtowni, czekam na jeszcze 2 i trzeba by podjąć decyzję. Decyzja oczywiście nie będzie łatwa bo: a) różne hurtownie wyceniają co innego albo inaczej to nazywają b) ceny się różnią minimalnie Ogólnie koszt dachówki to będzie jakieś +/- 21 000. Bez rynien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.01.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Uprzejmie donoszę, ze prace na mojej budowie posuwają się w tempie iście ślimaczym: cieśla leży podobno w łóżku i zdalnie staruje "chłopakami". To się nazywa pech:( Mam nadzieję, że szybko z tego łóżka wstanie i nadgonią trochę. Dobrze, że zaniemógł przy deskach a nie w czasie stawiania konstrukcji. Chłopaki mają zajęcie, chociaż to tez potrwa, bo to kilka warstw musi pójść no i schnięcie pomiędzy. Malowaliśmy sami i parę dni na to poświęciliśmy, bo metrów było sporo, a u ciebie pewnie jeszcze więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2012 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Aga tak w sumie to gdyby nie stale padający deszcz to nawet bym się nie denerwowała o to tempo bo i tak nie mamy kasy na razie żeby dalej ciągnąć:/Tylko trochę się martwię tym ze ta więźba sobie tam lezy i deszcz na nią pada:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bułkazmasłem 10.01.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 trochę się martwię tym ze ta więźba sobie tam lezy i deszcz na nią pada:/ jak zrobią dach i drewno więżby zacznie schnąć to też się będziesz martwić , pękanie ,skręcanie , zobaczysz i usłyszysz ,już widać taki los inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2012 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Dzięki bułka za słowa otuchy:D Dostałam kolejną wycenę: za skarby świata tego nie porównam:/Każdy wycenia co innego:/ Jak to jest z dachem deskowanym? Teraz idzie więźba i na to papa. A potem?Po co są łaty i kontrłaty? Tzn źle zapytałam, wiem po co są ale kiedy się je "nabija"? Przed samą dachówkę czy teraz przy kryciu papą?? W niektórych wycenach mam łaty w innych nie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.01.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Dzięki bułka za słowa otuchy:D Dostałam kolejną wycenę: za skarby świata tego nie porównam:/ Każdy wycenia co innego:/ Jak to jest z dachem deskowanym? Teraz idzie więźba i na to papa. A potem? Po co są łaty i kontrłaty? Tzn źle zapytałam, wiem po co są ale kiedy się je "nabija"? Przed samą dachówkę czy teraz przy kryciu papą?? W niektórych wycenach mam łaty w innych nie:/ więźba, na nią deski, na deski papa... i teraz zależy od dekarzy, część z nich stosuje kontrłaty do mocowania papy i w sumie tak to mogłoby zostać, na wiosnę jak będziesz kłaść dachówkę to zamocują Ci łaty... z łatami i kontrłatami nie ma problemu, w większości hurtowni mają je na stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2012 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Dzięki:) To jeszcze jak uzupełnię swoje zestawienie z wycenami to zapytam o kilka rzeczy jeszcze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.01.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Aśka, jeśli nie dostałaś jeszcze wyceny z Dach-Bud-u pisz do tych gości:Marcin Hirsch tel. 606 130 319 [email protected] Artur Cieślak tel. 606 130 349 [email protected] najlepiej jak wyślesz zapytanie, zadzwoń do danego gościa i powiedz, że właśnie wysłałaś zapytanie na cały dach i kiedy możesz liczyć na wycenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Aga tak w sumie to gdyby nie stale padający deszcz to nawet bym się nie denerwowała o to tempo bo i tak nie mamy kasy na razie żeby dalej ciągnąć:/ Tylko trochę się martwię tym ze ta więźba sobie tam lezy i deszcz na nią pada:/ Nasza zbytnio nie mokła a też ją trochę pokręciło, ale to normalne. Edytowane 11 Stycznia 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 10.01.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Lukarna - zapraszam do stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.01.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 w jakim sensie więźbę 'pokręciło'? to się dzieje z jakiegoś konkretnego powodu i to normalny skutek uboczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.01.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Lekko, ale jednak dwie krokwie się skręciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.01.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 mi też jedną skręciło z lekka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.01.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Tak naprawdę to trzeba się dobrze przyjrzeć żeby zobaczyć. Ja tam wszytsko widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 najlepiej jak wyślesz zapytanie, zadzwoń do danego gościa i powiedz, że właśnie wysłałaś zapytanie na cały dach i kiedy możesz liczyć na wycenę... Wczoraj w południe zadzwoniłam do Dach-Budu i Wasz-Dachu i grzecznie zapytałam czy oni chcą sprzedawać dachówkę czy nie:) Że prosiłam o wycenę i cisza. Nie wiem z kim rozmawiałam bo dzwoniłam na stacjonarne ogólne. Z Dach-Budu dostałam wczoraj po południu, z Wasz-Dachu dzisiaj:) Na pierwszy rzut oka wydaje mi się korzystna z Dach-Budu (porównywalna z moim lokalnym Błochem) ale muszę porównać dokładnie bo jak pisałam nie łapię do końca niektórych pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 a jak to wygląda? macie może na jakiejś focie to uwiecznione? Bo może nam też coś pokręciło a ja nie zauważyłam. Nasza więźba zamówiona była na początku marca, odleżakowała do sierpnia w tartaku a potem na budowę przywieźli już niedługo przed samym stawianiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 mi też jedną skręciło z lekka... Czy te skręcenia coś dachowi zrobić mogą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.01.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Lukarna - zapraszam do stołu Lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts