Esiak 15.01.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 jakby co, mogę Ci podesłać mojego kiera, on ma specjalizację w konstrukcjach drewnianych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.01.2012 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Dzięki ale myslę że ten mój poradzi sobie na tyle żeby sprawdzić czy jest zgodnie z projektem czy nie:/Może się okaże ze oczywiście przesadzam i wszytsko jest OK.Oby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.01.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 oby.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.01.2012 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Wiesz, w nocy wszytsko wydaje się o wiele gorsze niz wygląda w rzeczywistości i tego się trzymajmy;) Ale już chciałabym aby akcja "dach" zakonczyła się definitywnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.01.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 z instalatorem się skontaktowałaś...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.01.2012 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Nie jeszcze nie.Na razie rozpracowuję kredyt. Ale na dniach do niego zadzwonię bo mi wycena potrzebna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.01.2012 23:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Cholera patrzę na ten rysunek i niby się zgadza:/Chyba nie zasnę:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 16.01.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Lukarna...jak już więźba jest, to zaraz dachówki będą i okna i SSZ. A potem....a potem to tylko za kieszeń trzeba się trzymać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.01.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mam nadzieję, że to były tylko nocne strachy i w świetle dziennym wszystko okazało się na miejscu. W każdym bądź razie czekam na wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.01.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Co powiedział kierownik? Czasami jakieś modyfikacje nie są błędem, musi odebrać więźbę, wiec się wypowie, ale widzę że obie jesteśmy panikary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 16.01.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 nie znam się, ale nie wiem czy tak powinno być, przecież musi byc jeszcze miejsce na ocieplenie i obudowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.01.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Cześć Kierownik powiedział, że robią zgodnie z projektem. Hmm szkoda że rysunku więźby czytać nie umiem bo bym poprosiła konstruktora coby mi tak blisko okna krokwi nie planował:/ Ale cóż jak tak ma być to tak będzie. Przed chwilą wpadłam na wspaniały pomysł i zmierzyłam okno w pokoju u dzieciaków, okazało się że będzie identyczne jak w naszym domu na górze. Ta szerokość dla lukarny 1,5 nie jest tragiczna, przy ściance na około 1m powinno być dobrze. Przynajmniej taka mam nadzieję. Inne uwagi przekazał cieśli, maja poprawić aby było dobrze. Jutro się tam przejadę zobaczę jak im idzie... ps. musimy jutro wybrać klinkier na kominy, jakiś sugestie macie?? Co może pasować do kasztanowego robena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.01.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ps. musimy jutro wybrać klinkier na kominy, jakiś sugestie macie?? Co może pasować do kasztanowego robena? a gdzie chcesz ten klinkier wybierać..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.01.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 W którejś z lokalnych hurtowni. Mamy jedna dachówkę i spróbujemy dobrac coś do niej. Nie wiem tylko zupełnie w jaką celować. Idealnie takiej samej pewnie nie dostaniemy:( Zaraz wkleję jaką nam proponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.01.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 w Śremie El-bud i Wesołek handlują klinkierem CRHtu masz wybór ich cegieł...ta kalahari by pasowała chyba: http://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/cegly/big/Kalahari-ton.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.01.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Proponowany klinkierhttp://img196.imageshack.us/img196/2075/adelajdamurjasnafugac25.jpg Uploaded with ImageShack.us Nasza dachówkahttp://img14.imageshack.us/img14/1475/kasztani.jpg Uploaded with ImageShack.us I jeszcze jeden - ten na zywo wydaje się prawie identyczny z dachówką - na zdjęciach nie ma nic z nia wspólnego:/http://img46.imageshack.us/img46/7323/rubinj.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 mi się najbardziej podobny wydaje ten ostatni klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 A chcesz cieniowany czy gładki? Tylko ten ostatni wydaje się jednolity... W tej sprawie nie pomogę, ale myślę, że na żywo z dachówką coś wybierzecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaWarm 16.01.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Przeglądałam twój dziennik budowy (bardzo ładny projekt) i zauważyłam, że również miałaś spory wykop a budynek nie podpiwniczony, na pewno masz już doświadczenie z izolacją pionową ścianki fundamentowej a ja zupełnie nie wiem jak to się je, możesz mi coś podpowiedzieć bo na forum każdy pisze coś innego i ciężko się w tym odnaleść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.01.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 AniuWarm ależ u Lukarny jak najbardziej jest piwnica, duuuuża nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts