Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

No to dobrze, że jednak wstałaś :)

Ardea a no właśnie - u mnie z tym też polemika, ja mówię w kolorze dachu, a mąż z wykonawcą, że lepiej w kolorze okien bo i przecież balustrada na balkonie ma być drewniana i w dąb złoty wybarwiana... eeee przestaje mi się ta ich solidarność podobać :bash:

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga wielkość mnie nie przeraża, przyzwyczaiłam się już... chociaż przyznam że teraz ten dom robi hmmm... wielkie;) wrażenie:)

Ardea ależ ja kocham ten dom i na pewno nic tego nie zmieni:) Co najwyżej nie będę często na niego spoglądać z zewnątrz;)

Pumpaluna :p

MSU jak na razie poszło 45l kupiłam dzis jeszcze 10, zobaczymy czy wystarczy..

Aśka, chwaliłem się już u Agi, ale jak wybierzesz "mojego" instalatora, będziesz miała rabat na grzejniki purmo - 55% :)

Wiesz że ja mam bardzo długi proces od zdobycia numeru do dzwonienia, nie??

Ale co się odwlecze...:D

ps. Minister coś mamrotał mi ostatnio że wejście na całą hydraulikę ma, począwszy od rurek skończywszy na bidecie ale zobaczymy co z tego wyjdzie...

Pumpaluna schodów nie ma i na razie nie będzie:( Wera weszła sama asekurowana z tyłu a Marcina wniósł tata pod pachą:/ Myslałam że zejdę na zawał jak ich zobaczyłam bo mieli czekac na dole...

A kierownik cos tylko mruczał o swoich kompetencjach dotyczących przepisów BHP;)

Ardea byłam stanowcza:) A pokoje? Weronika chyba próbowała sobie wyobrazic jak jej "pokój" będzie wyglądał z dachem i oknami:) Bo chodziła i oglądała wszytsko. A Marcin nie wiedział w ogóle o co chodzi:) U nas Wika wybrała sobie pokój jeszcze na etapie projektu (największa garderoba:D) a reszta była dobrana przeze mnie;)

Ardea na wszystko trzeba mieć sposoby...:)

Mój tok rozumowania był taki:

Wika niech sobie wybierze pierwsza (wiedziałam że wybierze największa garderobę:))

My bierzemy najmniejszy i dodatkowo Minister chciał okno od frontu (nie wiem po co:) ale chciał niech ma)

Wiadomo że najmłodszy musi miec pokój blisko mamy

więc Wera dostała ten co został:)

A u nas tylko przy jednym pokoju jest garderoba więc siłą rzeczy akurat ten był dla małej. Poza tym pokoje dzieci są identyczne - lustrzane odbicia w sumie.

No dobra to jak w jednym wyszła garderoba skoro lustrzane odbicie?? Co jest w drugim w tym miejscu??

Okno od frontu, żeby było widac kto piękną córkę odprowadza;)

Garderobę mamy tylko jedną, w pozostałych pokojach wymurowane wnęki na duże szafy.

Ardea gdyby u nas nie wyszły takie duże pokoje na poddaszu to garderoby w każdym by nie było. Ja planowałam jedną dużą na poddaszu, taka wspólna na rzeczy mało używane. A tak każdy będzie miał swoją (niedużą ale zawsze) a funkcję wspólnej przejmie duża szafa wnękowa na korytarzu na poddaszu:)

W praniu sie okaże czy to dobre rozwiązanie...

Przyszłam jeszcze na chwilę zerknąć a tu mnie do odpowiedzi wyciągają ;) Garderoba jest przy pokoju a nie w pokoju, są dwa oddzielne wejścia przecież.

U nas w sypialni jest garderoba w pokoju, miała być szafa ale jak mi stolarz za taką jakbym chciała z koszykami i z lacobelu powiedział 8tys to zrezygnowałam.

Teraz to już się kładę bo jutro ciężki ranek będzie, dobrej nocy