Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My jesteśmy już prawie na tym etapie, ale nie wiem czy ja jestem szczęśliwa, za dużo dylematów :bash:

W każdym bądź razie chyba nie napisałam, że wybierałam sama parapety bo mąż nie miał czasu, nic mi się nie podobało, nic mi nie pasowało i wybrawszy mniejsze zło jestem wściekła jak diabli, płaciliśmy po dobrej cenie po 250zł za parapet a wygląd pozostawia więcej niż wiele do życzenia. Jednak w salonie na małym oknie wyglądał przyzwoicie a przy dużej powierzchni tragedia :(

My jesteśmy już prawie na tym etapie, ale nie wiem czy ja jestem szczęśliwa, za dużo dylematów :bash:

W każdym bądź razie chyba nie napisałam, że wybierałam sama parapety bo mąż nie miał czasu, nic mi się nie podobało, nic mi nie pasowało i wybrawszy mniejsze zło jestem wściekła jak diabli, płaciliśmy po dobrej cenie po 250zł za parapet a wygląd pozostawia więcej niż wiele do życzenia. Jednak w salonie na małym oknie wyglądał przyzwoicie a przy dużej powierzchni tragedia :(

ale wewnętrzne..?

No wewnętrzne, w kolorze jakby hmmm piaskowca? W sumie to ja twierdzę, że są idealne bo przed mężem do porażki się nie przyznam. Mąż twierdził, że szarości nie chce i nie pasują do okien, a te mu się nie widzą bo wg niego są żółtawe. Wykonawca twierdzi że sądził że wybiorę coś bardziej pod złoty dąb a ja... ja myślałam w sklepie że będą mniej beżowe niż są. Nie pamiętam nazwy bo na to nie zwracałam uwagi więc nie mam jak pokazać a fot nie zrobiłam

Szary zdecydowanie nie pasował, ten jest bardziej beżowy i nie ma nic wspólnego z szarością. Ze złotym dębem wygląda w miarę ale mi się nie podoba i to wystarczy. Chociaż z drugiej strony to tylko ładne okno jest bo podłoga beton, ściany ni to biały ni to szary i ogólnie w koło bajzel mega się zrobił więc liczę na to że jeśli pójdzie wykończenie (tzn panele na podłogi, kolor na ściany, jakieś zasłony) to i koniec końców te parapety jakoś się zgrają z całością.

Oficjalny komunikat.

W dniu dzisiejszym zapisanym w umowie jako koniec robót zrobiona jest cała więźba, wczoraj kończyli największą lukarnę z portfenetrami.

Dzisiaj mają robić daszek nad tarasem.

A gdzie jeszcze wejściowy i nad pomieszczeniem gospodarczym? A gdzie deskowanie i papa?

Się panowie mocno przeliczyli niestety...

Co prawda pogoda im prac nie ułatwia więc czepliwa nie jestem...