Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam kary wpisane za każdy dzień opóźnienia. Ale mam też wpisane że odliczamy dni z niesprzyjająca pogodą. A w sumie od momentu kiedy zaczęli było chyba 3 dni bez zadnych opadów a tak to dzień w dzień jak nie deszcz to śnieg:/ A widzę że robią codziennie, najwyżej się na chwilę schowaja żeby wysuszyć jak mocno pada...

Oficjalny komunikat.

W dniu dzisiejszym zapisanym w umowie jako koniec robót zrobiona jest cała więźba, wczoraj kończyli największą lukarnę z portfenetrami.

Dzisiaj mają robić daszek nad tarasem.

A gdzie jeszcze wejściowy i nad pomieszczeniem gospodarczym? A gdzie deskowanie i papa?

Się panowie mocno przeliczyli niestety...

Co prawda pogoda im prac nie ułatwia więc czepliwa nie jestem...

no pogoda to dziś totalnie do du*y jest na takie roboty...

Tak wiem że pojęcie mocno niedoprecyzowane:D

Ale ja patrzę przez pryzmat swojej osoby: czy wytrzymałabym pracując podczas takiej pogody dłużej niz godzinę:D Jak wychodzi mi że nie wtedy uznaję te warunki za niesprzyjające;)

Dzisiaj np co pół godzina zrywa się jakby zawieja z wielkimi mokrymi płatami sniegu brrr

U Was tez tak??

Ja tam jak juz będę mieszkała w nowym domu to będę caaaały wolny czas przeznaczała na sprzątanie (mysie nowego kibelka sama radość), gotowanie (gotowanie na nowej kuchence lepsze od wszytskiego) i pranie (wymarzona pralnia to ósmy cud swiata).

Jak już wszystko posprzątam, ugotuję, pozmywam i upiorę to wtedy w podskokach będę biegła do ogrodu żeby kosić, podlewać, plewić...

to pisałam ja Lukarna -Pinokio:D:D:D

Ja tam jak juz będę mieszkała w nowym domu to będę caaaały wolny czas przeznaczała na sprzątanie (mysie nowego kibelka sama radość), gotowanie (gotowanie na nowej kuchence lepsze od wszytskiego) i pranie (wymarzona pralnia to ósmy cud swiata).

Jak już wszystko posprzątam, ugotuję, pozmywam i upiorę to wtedy w podskokach będę biegła do ogrodu żeby kosić, podlewać, plewić...

to pisałam ja Lukarna -Pinokio:D:D:D

Dobrze, że dodałaś ostatnie zdanie o Pinokiu, bo już chciałam lekarza posyłać ;)