Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aaa przypomniało mi się

Szukam zdjęć schodów:

- w domach podpiwniczonych tak, żeby pierwszy bieg był (ten na półpiętro) zabudowany scianką

- takich co to na poddaszu mają korytarz równoległy do klatki schodowej - tzn jest korytarz, potem barierka i potem dziura klatki schodowej...

Widzieliście gdzieś coś takiego?? Nie muszę te 2 warunki być spełnione równocześnie:)

Minister chce mnie unieszczęśliwić jakimiś murkami coby było bezpiecznie:/

Edytowane przez Lukarna

aaa przypomniało mi się

Szukam zdjęć schodów:

- w domach podpiwniczonych tak, żeby pierwszy bieg był (ten na półpiętro) zabudowany scianką

- takich co to na poddaszu mają korytarz równoległy do klatki schodowej - tzn jest korytarz, potem barierka i potem dziura klatki schodowej...

Widzieliście gdzieś coś takiego?? Nie muszę te 2 warunki być spełnione równocześnie:)

Minister chce mnie unieszczęśliwić jakimiś murkami coby było bezpiecznie:/

No to ja mam tak, moj Michu tez chcial murek, nawet mi prety wystaja. Pognałam pomysłodawce jednego

Jak zabudujemy scianka zejscie do piwnicy przy pierwszym biegu to Ci zrobie fote, na razie nam sie nie chce murowac ni hu hu, Ale tak do polowy lutego musimy spiac posladki, wiec bedzie

Ps. u Was taka zima??? Ja snieg to widzialam ostatnio, ale w telewizorni, ostatnie kilka dni tak -3, -5 i to wszystko.

Murek w piwnicy ma być o OK niech sobie jest.

Ale do góry chcę zwykła barierkę i koniec:)

To na zdjęcia grzecznie czekam i trzymam kciuki za chcenie...

A zima?? Do tej pory był spokój, od wczoraj coś się dzieje, o 6 rano dziś było u mnie na balkonie -8, brrr

Dobrze, że odwołaliśmy tych murarzy bo dziś mieliby mroźno:)

A teść miał kopać pod fundament przy wejście, może się zmęczy to mu głupie myśli się skończą:)

A śnieg w zeszłym tygodniu padał i topniał...

Aga, powodzenia, praca na świeżym powietrzu to samo zdrowie i nie chwal sie tak śniegiem;) U nas dziś takie słońce jakie latem się zdarza i temp. na plusie. Nie tęsknią aż tak bardzo za mrozem, bo chcemy opłytkować kotłownię i parę murków w domku wymurować:)

Lukarna nie wiem czy dobrze rozumiem, ale ten pkt drugi to spełniam - mamy bardzo otwarte korytarzyki na poddaszu, tylko barierki tam planujemy, ale na moje zdjęcia to będziesz musiała do lata poczekać:)

Ardea ale to musi być Twoja barierka:D Może być czyjaś o ile masz takie zdjęcie...

Piotr wczoraj zaczął gadkę że może zamiast balustrady zrobimy na górze MUREK wysokości 1,2 żeby żadne dziecko tam nie wlazło... Albo w ogóle zamurujmy ten kawałek ściany:/

I mnie zimny pot oblał bo nie chcę tak:)

Ja to w tej sprawie dogadałabym sie z Piotrem, bo murek był moim pierwszym pomysłem;) Ja ze względu na dzieci chcę coś, przez co nie bedą mogły przechodzić, na co nie będzie można się wspinać - pomysłów mam kilka, ale jeszcze do żadnego nie jestem przekonana... Zajrzyj do wątku pochwalcie się swoimi schodami może tam są pasujące Ci fotki.

Widziałam już te barierki może w schodowym?

Ale takich się boję bo tam się aż prosi żeby nogę na tym trójkącie postawić...

Przeglądam wątek schodowy coś tam już znalazłam ale to nie do końca to "coś"

Dobrze że duzo czasu mam jeszcze:)

Teraz tylko muszę Ministra przekonać że zamurowanie klatki to nie najlepszy pomysł;)

Siedzę sobie i czekam aż mi się sprzątać zachce:)

I oglądam wizualizacje które mi Karola zrobiła, oglądam po raz milionpięćsetstodziewięćset:D

I uświadomiłam sobie że nie mam zapisane z jakich płytek robiła mi dolną łazienkę buuuuu

I nie pamiętam za nic w świecie:(

Bo tak sobie czytam jak wybieracie płytki, stelaże, baterie i chciałam chociaz popatrzec sobie na "moje";)