Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ardea, Ty chcesz Bławatka NA SZARO przerobić??:)

Dokładnie chodzi o ten problem z drzwiami:

http://img31.imageshack.us/img31/8432/drzwiw.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Słupy drewniane (te z x) jeszcze nie stoją, muszę się dowiedzieć czy możemy je delikatnie rozsunąć, pomniejszyć garderoby o te kilka cm i zrobić normalne ścianki do zamocowanie drzwi...

Pan od okien mi coś tam pokrętnie tłumaczył po co ten kawałek ścianki ma być ale na pewno tego nie potrafię wytłumaczyć. Coś o jakiejś opasce gadał czy czymś...

Ja dziś byłam obejrzeć postępy dachowe. Coś tam widać ale nie zupełnie wiadomo co. Trochę boazerii nabitej, trochę zadeskowane, tu zaczęte, tam zaczęte:/

Daszków, daszeczków od groma i jeszcze trochę...

Dzis rano zadzwonił cieśla i powiedział że do odwołania nie przyjdą. Nie dziwię im sie bo rano jak jechałam do pracy było -13:/

A jak tylko wrócą to czeka ich lista poprawkowa od kierownika - bagatela 16 czy 17 punktów:/

Ardeo to już tak dawno było (rok temu) że nie pamiętam, on nas na to uczulał na etapie projektu. Chodziło o to żeby futryna mogła obejmować ścianę a nie była do niej doklejana/przykręcana. Chodziło o jakieś wypaczenia czy coś podobnego. U nas wg projektu takich drzwi było kilka więc stąd konieczne były poprawki. Jednych drzwi nie udało się przesunąć więc też będę miała jedną stronę futryny nie obejmującą także się nie przejmuj.

No dzisiaj wybitnie nie. Od trzech dni szukam tego p!@#$%^&*())(*&^%$#go kominka i dalej wiem że nic nie wiem. Tzn wiem że będzie jednak z jedną szybą bo przy naszych możliwościach finansowych druga byłaby mikroskopijna ale nie wiek który wybrać i czym się faktycznie różnią plus jaki osprzęt od razu kupić. Że też się durna podjęłam tego że wszystko zamówię sama :(

Halo halo, myślicie że jak poszłam spać to sobie rano nie przeczytam co tu się dzieje??:D:D:D

Chyba się już znamy jak łyse konie jak tu takie sceny jak w starym małżeństwie się odgrywają:D

Myszonik pokaż te swoje węgierki co??

Pumpaluna ja Ci bardzo dziękuję za Twoje dylematy kominkowe, serio. Pomogą mi podjąć własną decyzję...