Ardea 30.01.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Tak, gdy ekipa rozstawi rusztowania do prac elewacyjnych to się go pozbędę, a jętki przemaluję na szaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2012 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ardea, Ty chcesz Bławatka NA SZARO przerobić?? Dokładnie chodzi o ten problem z drzwiami: http://img31.imageshack.us/img31/8432/drzwiw.jpg Uploaded with ImageShack.us Słupy drewniane (te z x) jeszcze nie stoją, muszę się dowiedzieć czy możemy je delikatnie rozsunąć, pomniejszyć garderoby o te kilka cm i zrobić normalne ścianki do zamocowanie drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) A co się stanie jeśli drzwi bedą mocowane do płaskiej ściany? Dopytałam męża my będzie mieć taki przypadek w jednych drzwiach, bo inaczej sie nie dało... Lukarna, jętki chcę pod kolor cokołu. Edytowane 30 Stycznia 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.01.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Pan od okien mi coś tam pokrętnie tłumaczył po co ten kawałek ścianki ma być ale na pewno tego nie potrafię wytłumaczyć. Coś o jakiejś opasce gadał czy czymś... Ja dziś byłam obejrzeć postępy dachowe. Coś tam widać ale nie zupełnie wiadomo co. Trochę boazerii nabitej, trochę zadeskowane, tu zaczęte, tam zaczęte:/Daszków, daszeczków od groma i jeszcze trochę... Dzis rano zadzwonił cieśla i powiedział że do odwołania nie przyjdą. Nie dziwię im sie bo rano jak jechałam do pracy było -13:/A jak tylko wrócą to czeka ich lista poprawkowa od kierownika - bagatela 16 czy 17 punktów:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.01.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Sporo poprawek jak na tak pewną siebie ekipę Pumpaluna, może Ty umiesz wytłumaczyć o co chodzi z tym drzwiami? Co może się dziać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ardeo to już tak dawno było (rok temu) że nie pamiętam, on nas na to uczulał na etapie projektu. Chodziło o to żeby futryna mogła obejmować ścianę a nie była do niej doklejana/przykręcana. Chodziło o jakieś wypaczenia czy coś podobnego. U nas wg projektu takich drzwi było kilka więc stąd konieczne były poprawki. Jednych drzwi nie udało się przesunąć więc też będę miała jedną stronę futryny nie obejmującą także się nie przejmuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.01.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Sporo poprawek jak na tak pewną siebie ekipę Pumpaluna, może Ty umiesz wytłumaczyć o co chodzi z tym drzwiami? Co może się dziać? poza tym nie dasz opaski wokół drzwi w takim przypadku... Pumpaluna: nie futryna a ościeżnica się to fachowo nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Może fachowo i ościeżnica ale u mnie lokalnie mawia się na to FUTRYNA i koniec, kropka, oooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Może fachowo i ościeżnica ale u mnie lokalnie mawia się na to FUTRYNA i koniec, kropka, oooo jesteśmy na forum budowlanym i ELITA tego forum powinna się wyrażać fachowo a nie lokalnie tey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ja miałam w dwóch parach drzwi właśnie słupy - obudowane są k - g i mam drzwi zamontowane do płaskiej ściany bez tego czegoś, czego nazwa tu padła (węgierka???), ale zapomniałam. Da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ty jesteś tu TECHNICZNY, większość to po prostu baby i o ile nie zauważyłeś to jesteśmy w stanie się zrozumieć. Zresztą to tylko komentarze a nie wątek doradczy czy fachowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 no już nawet pożartować nie można.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 30.01.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Ja miałam w dwóch parach drzwi właśnie słupy - obudowane są k - g i mam drzwi zamontowane do płaskiej ściany bez tego czegoś, czego nazwa tu padła (węgierka???), ale zapomniałam. Da się. wszystko się da... Myszonik rzuć no jakąś fotkę tych ościeżnic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.01.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 No dzisiaj wybitnie nie. Od trzech dni szukam tego p!@#$%^&*())(*&^%$#go kominka i dalej wiem że nic nie wiem. Tzn wiem że będzie jednak z jedną szybą bo przy naszych możliwościach finansowych druga byłaby mikroskopijna ale nie wiek który wybrać i czym się faktycznie różnią plus jaki osprzęt od razu kupić. Że też się durna podjęłam tego że wszystko zamówię sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.01.2012 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Halo halo, myślicie że jak poszłam spać to sobie rano nie przeczytam co tu się dzieje??:D:D Chyba się już znamy jak łyse konie jak tu takie sceny jak w starym małżeństwie się odgrywają Myszonik pokaż te swoje węgierki co?? Pumpaluna ja Ci bardzo dziękuję za Twoje dylematy kominkowe, serio. Pomogą mi podjąć własną decyzję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 31.01.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Czesc i czolem w zimny dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.01.2012 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Cześć Szukam w sobie chociaż maleńkiej cząstki optymizmu. Szukam szukam i szukam i nic;) A potrzebne mi to jest bo zaraz mam jechac w świat, zimnym samochodem z lodowatą kierownica a ZGUBIŁAM RĘKAWICZKĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.01.2012 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ok gorąca herbata z cytryną i chrupiąca bułka z żółtym serem poprawiły mój humor znacznie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ja miałam w dwóch parach drzwi właśnie słupy - obudowane są k - g i mam drzwi zamontowane do płaskiej ściany bez tego czegoś, czego nazwa tu padła (węgierka???), ale zapomniałam. Da się. Chyba węgarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Chyba się już znamy jak łyse konie jak tu takie sceny jak w starym małżeństwie się odgrywają Tylko patrzeć ja będa sceny zazdrosci;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts