pumpaluna 19.08.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 nam przywozili beton ponad 30km w jedną stronę i nic za to nie chcieli czekam na niusy wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 19.08.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Lukarna - Twoje okna balkonowe mają bardzo wdzięczną nazwę - portfenetr ( z francuskiego porte - drzwi, fenetre - okno) są ciekawym detalem architektonicznym, i lepiej doświetlają pomieszczenie niż zwykłe okno ( w Twoim przypadku niezbyt szerokie) ile sztuk kaloryferów będzie w sypialniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.08.2011 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 W Berger każą mi czekac własnie na tego urlopowicza. Bo ten co ze mna gadał to powiedział, ze on jest tylko dyspozytorem czy innym magikiem i mam zadzwonic w poniedziałek. Do Pajo sie dodzwoniłam: 225zł netto/m3 plus dowóz 200 plus pompa 250zł netto za godzinę. Ewanz faktycznie nazwa fajna:) Kaloryferów będzie sztuk 1 w kazdym pomieszczeniu. Tzn nie wiem, tak przypuszczam bo chyba tak się robi, nie?? Szwagier oddzwonił. Powiedział mi że mam się nie denerwować bo wszytsko jest OK. Powiedział, że teśc robi dobrze, równiutko, starannie, zgodnie z projektem. Jedynie co można mu zarzucić to że sie grzebie - ale w sumie ma prawie 70 lat więc co tu wymagać:/ Jedyną uwagę jaką miał, to żebysmy do zalewania stropu mieli co najmniej 3 ludzi oraz jakąś maszynę wibrującą. W sumie to się uspokoiłam bo mu wierzę. On jakby znalazł jakiś błąd to na pewno by go ojcu wytknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.08.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 przydalaby sie jescze betoniara w razie jakby przybraklo betonu i trzeba bylo dorobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.08.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Asia co do Twoich balkoników... wiadomość jest dobra otwory są w stanie surowym 100x220, pamiętasz moje dwa okna na poddaszu, obok siebie w jednym z pokoi? pomiędzy nimi miała być ścianka działowa (2 pokoje), te okna mają wymiary 110x140... i co źle wyglądały? ładnie doświetlały...? jeśli tak, to Twoje otwory okienne można ze spokojem poszerzyć z każdej strony o 5 cm i powstaną otwory 110cm a jeśli wylejesz nadproża razem ze słupami to można jeszcze więcej poszerzyć te okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.08.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 mówię o sypialniach 2.03 i 2.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.08.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ale 110 to miałes otwór na nie?? Czy szyba tyle ma? Przy otworze 100 cm jakie jest "światło" okna??No te Twoje wyglądają bardzo dobrze, takie spokojnie mogłyby być. Chociaż u Ciebie jest ten plus że sa 2 obok siebie i to też daje fajny efekt. Ale ostatecznie samotne takie okno tez by uszło...Gorzej w sypialniach 2.08 i 2.09 - tam już się nic nie da zrobić, tzn nic się nie da poszerzyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.08.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 przydalaby sie jescze betoniara w razie jakby przybraklo betonu i trzeba bylo dorobic Spoko, betoniarka to pierwszy sprzęt który pojawił się na budowie:) I żarłoczny sprzęt, teściuniowi prawie palucha odgryzł:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.08.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 macie prąd budowlany doprowadzony czy po sąsiedzku korzystacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.08.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Po sąsiedzku z dłuuuugiego kabla;)Budowlana taryfa ponoć bardzo droga:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.08.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 no u nas 96zł miesięcznie sama opłata za licznik plus jeszcze zużycie, my też od wuja korzystamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 19.08.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 my mamy budowlany ale nie narzekam wprawdzie elektrownia jak zrobiła odczyt trochę naciągnęła licznik, ale co tam będziemy mieć dużą nadpłatę, teraz płacimy 80zł na miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 19.08.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ciekawe od czego zależą te ceny, na innym forum czytałam że za kwartał 170zł ludzie płacą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.08.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 mi po pierwszym miesiącu przyszedł rachunek na 280 parę kWh, jak nic jeszcze nie podpinałem do skrzynki... jeszcze tego samego wieczoru pojechałem sprawdzić licznik, a tam "0"! pewnie wzięli sobie prognozowane zużycie...!zadzwoniłem na drugi dzień i przysłali korektę, rachunki są teraz koło 90zł miesięcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.08.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ale 110 to miałes otwór na nie?? Czy szyba tyle ma? Przy otworze 100 cm jakie jest "światło" okna?? No te Twoje wyglądają bardzo dobrze, takie spokojnie mogłyby być. Chociaż u Ciebie jest ten plus że sa 2 obok siebie i to też daje fajny efekt. Ale ostatecznie samotne takie okno tez by uszło... Gorzej w sypialniach 2.08 i 2.09 - tam już się nic nie da zrobić, tzn nic się nie da poszerzyc... 110 miałem otwór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2011 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Muszę przemyśleć sprawę tych okien. A raczej portfenetrów;) Dzięki Ewanz:) Znacie jakiś naprawdę prosty program w którym można zrobić wizualizację pokoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 ja robiłam w Sweet Home 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 A tam skosy można robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.08.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Pumpaluna, to dlaczego sie nie chwalisz wizualkami:) Ja chętnie użyczę komentarzy do zdjęć lub jak wolisz na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.08.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 chyba zrezygnuję w ogóle z tego forum bo to nie na moje nerwy, właśnie przeczytałam o sobie tutaj że jestem jak krowa która dużo ryczy a mało mleka daje bo nie prowadzę dziennika i mam swoje zdanie, którego pod wpływem innych nie zmieniam. Ach jak ja się cieszę że dziennik usunęłam! tym bardziej teraz już publicznie żadnych fot nie będę umieszczała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts