Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Dajcie spokój chłopakowi, architekt wcale nie ma obowiązku robić wizualek. Przynajmniej nie oszukiwał, jak jedno z biur projektowych, które przeskalowywało wnętrza, żeby wydawały się większe - prawie procesem się to skończyło, bo klient budował jak w projekcie, a potem nic mu się nie mieściło.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dajcie spokój chłopakowi, architekt wcale nie ma obowiązku robić wizualek. Przynajmniej nie oszukiwał, jak jedno z biur projektowych, które przeskalowywało wnętrza, żeby wydawały się większe - prawie procesem się to skończyło, bo klient budował jak w projekcie, a potem nic mu się nie mieściło.

To akurat jest chyba częsta praktyka. W gotowych projektach meble narysowane są przeważnie w mniejszej skali, żeby było wrażenie przestronności.

Noo muszę się zebrać w sobie i ruszyć bo jak ja nie zacznę "popychać" budowy do przodu to Minister na pewno tego nie zrobi;)

Aksamitka ja też wiosny wypatruję, jak każdy pewnie z budujących:) Chociaż rozumiem Cię doskonale, Ty czekasz szczególnie niecierpliwie bo ZACZYNASZ:)

Tak tylko że wiesz ja blisko Karoli mieszkam to mnie te mrozy mogą dotyczyć - do Ciebie może nie dolecą;)

Byłam dzis u teściowej, tzn w naszym starym mieszkaniu. I się łazience przyjrzałam pod katem bieli i tak: kibelek, umywalka i wanna idealnie takie same białe ale STRASZNIE zżółkła biała szafka pod umywalkę!! Normalnie żółta jest bardzo:/

I to musiał♠a zżółknąć akurat teraz jak ja juz prawie byłam gotowa Ministra na biała kuchnię namawiać:/

Szafka ma 8 lat - nie wiem kiedy zżółkła bo wczesniej jakos tego nie widziałam:(

Lukarna, a z czego jest ta szafka pod umywalkę? Moje prawie białe meble (taka biel złamana szarością) od ponad 6 lat nie zmieniły koloru. W pracy mam szafkę własnie pod umywalkę z dolomitu mocno żółta, szczególnie przy białej ceramicznej umywalce to widac.

Dołączam do grona oczekujących szybkiego nastania wiosny:)

Aga, teraz są lepsze materiały:) Moja blokowa, nie jest ani zółta ani porysowana, wiec spoko.

Lukarna, ta moja w pracy wygląda identycznie, tylko, że jest właśnie z czegoś co nazywa się dolomit i to strasznie żółknie, a umywalka ceramiczna, która była w komplecie nadal bielusieńka.

Sorry Aga ale ja się bardzo tym zmartwiłam bo coraz bardziej przekonywałam się do białej kuchni...

Kiedyś byłam w zaprzyjaźnionym studiu kuchennym i tam stoi ładna biała kuchnia - ale zżółknieta właśnie i znajomy (właściciel) coś tam mi tłumaczył, że kiedyś trochę inne materiały były i to kuchnia sprzed 7 lat a teraz te co robia to juz nie żółkną.

Tylko wolałabym tego za kilka lat na własnej skórze nie sprawdzić.

Aga, teraz są lepsze materiały:) Moja blokowa, nie jest ani zółta ani porysowana, wiec spoko.

Lukarna, ta moja w pracy wygląda identycznie, tylko, że jest właśnie z czegoś co nazywa się dolomit i to strasznie żółknie, a umywalka ceramiczna, która była w komplecie nadal bielusieńka.

Mam nadzieję, że materiały są lepsze, bo nie uśmiecha mi się kremowa kuchnia.

Agalind całą kuchnię będziesz miała białą bo już nie pamiętam.

Taki plan;) Przez chwilę myślałam jeszcze o zrobieniu dolnych szafek w kolorze dębu a tylko wysokiej zabudowy białej, ale nie wiem czy nie będzie tego drewna za dużo, bo kuchnia otwarta na jadalnię/salon a tam przecież i podłoga i meble drewniane. Musiałabym trafić z kolorem.

Pumpaluna, Twoje kuchnia otwarta czy zamknięta?