Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sorry Aga ale ja się bardzo tym zmartwiłam bo coraz bardziej przekonywałam się do białej kuchni...

Kiedyś byłam w zaprzyjaźnionym studiu kuchennym i tam stoi ładna biała kuchnia - ale zżółknieta właśnie i znajomy (właściciel) coś tam mi tłumaczył, że kiedyś trochę inne materiały były i to kuchnia sprzed 7 lat a teraz te co robia to juz nie żółkną.

Tylko wolałabym tego za kilka lat na własnej skórze nie sprawdzić.

Ani ja!

Ja moją wizję białej kuchni łączyłam z podłogą w płytkach drewnopodobnych. Wtedy kładłabym je na cały dół, w łazience też. Ostatnio pokazywałam mężowi i jemu się nie podobają drewnopodobne pod prysznicem...

Muszę się chyba wnikliwiej przyjrzec kuchniom bo nie ruszę tematu...

Ja moją wizję białej kuchni łączyłam z podłogą w płytkach drewnopodobnych. Wtedy kładłabym je na cały dół, w łazience też. Ostatnio pokazywałam mężowi i jemu się nie podobają drewnopodobne pod prysznicem...

Muszę się chyba wnikliwiej przyjrzec kuchniom bo nie ruszę tematu...

W salonie też płytki?

Pumpaluna, Twoje kuchnia otwarta czy zamknięta?

U nas kuchnia zamknięta także ten dylemat odpada. Rozmawiałam z moim stolarzem i powiedział, że nie ma opcji żeby szafki lakierowane w połysku zżółkły. Mówił, że przy gorszym materiale to się może zdarzyć jeśli są poddane ostremu słońcu lub... myte żrącymi środkami.

Moja biaława ma 6 lat i trzy miesiące i kolor ani trochę się nie zmienił, mam lakier w pół macie na dolnych i w lustrzanym połysku na górnych i tu i tu bez zmian. Widziałam na ekspozycji w sklepie białe drzwi chyba Pol skone simple i one były żółciutkie jak słoneczko, więc pewnie wszystko zależy od jakości materiałów.

Aga, nie pokażę Ci mojej kuchni, bo szok przeżyjesz, tam samo drewno;)

U mnie poza plastikowymi krzesłami ma przejść wszystko;) Beton też chciałam, ale bałam się o plamy z tłuszczu, itp. Do poprzedniej wersji kuchni bardzo mi pasował w parze z okapem tubą, teraz to już mniej. Pumpaluna, ten Twój i ładny i praktyczny. Ja się skuszę na prawdziwy w łazience, bo tam tylko woda;)

Moja biaława ma 6 lat i trzy miesiące i kolor ani trochę się nie zmienił, mam lakier w pół macie na dolnych i w lustrzanym połysku na górnych i tu i tu bez zmian. Widziałam na ekspozycji w sklepie białe drzwi chyba Pol skone simple i one były żółciutkie jak słoneczko, więc pewnie wszystko zależy od jakości materiałów.

Aga, nie pokażę Ci mojej kuchni, bo szok przeżyjesz, tam samo drewno;)

Wiem, ze Twoja drewniana, tylko, że u Ciebie kuchnia otwarta na jadalnie, a u mnie na jadalnię i salon.

Swoją drogą jaki kolor będzie mebli i podłogi? Wszystko w dębie?

Pewnie wyolbrzymiam problem.

Ja miałam ochotę na drewniany blat do tych białych frontów ale stolarz powiedział, że on jest gorszy w utrzymaniu jednak no i wtedy pokazał nam beton i zapałałam do niego ogromną miłością :D

Drewno na blacie wygląda pięknie, ale jego konserwacja pewnie doprowadziłaby mnie do szaleństwa. Ciągle bałabym się, że jakieś plamy będą.

Meble kuchenne w dębie natural i podłoga w jadalni w dębie (mozaika ma klepki w wielu odcieniach, wiec co któraś będzie pasowała do mebli lub okien;)) do tego żaluzje drewniane,parapety, stół - dużo drewna będzie:) W salonie tylko podłoga dębowa i okno inspirowane dębem;)