Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:D

ja sobie do głowy wbiłam tylko że jak elektryka to OD RAZU tynki;) Żeby kable nie kusiły:)

No dobra to kolejne pytanie (dzis dzień quizów, Lukarna się jakoś musi wkręcic:D)

Co możemy w miarę spokojnie zlecić teściowi:

1. Elektryka (zrobienie na podstawie dokładnego projektu)?

2. Odkurzacz centralny?

3. Jakieś elementy hydrauliki? Co powinien zrobić fachman, co mozna zrobić samemu?

4. Podłogówka?

zabawa w murowanie to nie to samo co instalacje elektryczne bądź hydrauliczne...

oszczędności oszczędnościami ale bez przesady... poza tym to wszystko jest potem zakrywane tynkami lub wylewką i aby się dostać do instalacji aby coś później naprawić, to się ładny burdel i koszty robią...

No właśnie tej samowolki się trochę boję:(

Ale Ardea ja naprawdę nie wyeliminuję go z budowy (chyba że załatwię jakiegoś Pana Od Mokrej Roboty) więc wolałabym aby zlecić mu coś w miarę bezpiecznego...

(dzis wpadł do nas na kawę i słyszałam jak w rozmowie z mężem uroczyście oznajmił "ale do wylewek bierzemy firmę" - miałam na końcu języka aby zapytać - a co z tynkami:D)

Myszonik właśnie centralny odkurzacz to jest mój typ ale obawiam się że to za mało...

ps. druga rzecza jaką słyszałam i ujęła mnie za serce było stwierdzenie mojego męża: "Ale garaż musimy w tym roku wykończyć"

:jawdrop:

czasami się czuję jak w Matrixie

Lukarna, nie wiem czy cokolwiek bym mu powierzył. Elektryka, hydraulika czy c.o. to wyższa szkoła jazdy, nie to co murowanie. Co zrobisz jak teść postanowi wprowadzić zmiany do projektu? Przecież On wie najlepiej i nie wytłumaczysz mu, ze tam TEŻ ma być lampa i już Szczerze, to znalazłabym teściowi cos do murowania:oops:

zabawa w murowanie to nie to samo co instalacje elektryczne bądź hydrauliczne...

oszczędności oszczędnościami ale bez przesady... poza tym to wszystko jest potem zakrywane tynkami lub wylewką i aby się dostać do instalacji aby coś później naprawić, to się ładny burdel i koszty robią...

Marcin tu już nie chodzi o same oszczędności. Ja nawet nie potrafię tego wszytskiego wytłumaczyć:(

Marcin tu już nie chodzi o same oszczędności. Ja nawet nie potrafię tego wszytskiego wytłumaczyć:(

On musi pomóc, bo inaczej się udusi?

Na pewno nie dawaj mu podłogówki (chyba do końca życia bym się bała, że mi nagle zacznie cieknąć pod podłogą) ani elektryki (to może być nawet niebezpieczne)... a jakieś inne rzeczy przy wykończeniówce - wykańczanie garażu???

On musi pomóc, bo inaczej się udusi?

Coś w tym stylu:/

Właśnie mnie ta podłogówką dziś zabił bo nie myślałam że ma ja na oku.

Elektryki się w sumie nie boję bo on elektryk pokojowy z wykształcenia i wyuczenia - jedyny minus taki, że długo nie praktykował juz bo parę ładnych lat na emeryturze jest... Więc wszelkie nowości go juz ominęły:(

Myszonik ma rację, może niech Teść ułoży kafelki w garażu?

W garażu na moje nieszczęście nie będzie płytek;)

Ale jest jeszcze caaaały kanał do skończenia, schody o konstrukcji skomplikowanej;) do kanału oczywiście:)

Chcę go jeszcze piwnicą zachęcić że niech tam "wykańcza".

Sorry, w sumie marudzę ale mnie dziś nastraszył znowu mocno.

To w ogóle chora sytuacja i za dużo by pisać. I wszyscy dookoła na mnie psy wieszają że "on tak chce pomóc a ja wybrzydzam" i czy za dużo kasy mam i ogólnie kiszka.

Mam fanaberie bo chcę aby było zrobione W MIARĘ DOBRZE i aby nie trwało to dekadę.

Na taka zła kobieta jestem.

Coś w tym stylu:/

Właśnie mnie ta podłogówką dziś zabił bo nie myślałam że ma ja na oku.

Elektryki się w sumie nie boję bo on elektryk pokojowy z wykształcenia i wyuczenia - jedyny minus taki, że długo nie praktykował juz bo parę ładnych lat na emeryturze jest... Więc wszelkie nowości go juz ominęły:(

Mojemu szwagrowi elektrykę robił wujo (starszy pan, podobno elektryk;)) nie chciałabyś widziec efektów

Może gdyby mu dac fuchę pomocnika;)

Myślę ze cena jaką przyszłoby mi zapłacić temu nieszczęsnemu "fachowcowi" za warunki szkodliwe (obecność pomocnika) pochłonęłaby znaczna sumę:)

Nic, za chwilę rozpocznie się nowy sezon a wraz z nim nowe wyzwania - chyba jednak przeczytam te książki od mojego szefa - może mi pomogą na tyle zmanipulować Ministra że powie tatusiowi zdecydowane NIE;)