Lukarna 12.02.2012 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 No dobra, zadając Wam to pytanie i tak wiedziałam że nic nie będe w stanie zrobić ale chciałam nabrać trochę nadziei;) To może bardziej lajtowy temat:Krzatając się dzisiaj po kuchni zaczęłam wyobrażać sobie moją nową, wymarzoną w domu:) Tzn zaczęłam się zastanawiać JAKIE i ILE szafek powinnam mieć... W obecnej kuchni największy problem mam z garnkami, pokrywkami i akcesoriami typu: nabierka do zupy, wałek, milion łyżek itd... Jak zaplanować wystarczająca ilość miejsca?Czy planując kuchnię robicie analizę miejsca potrzebnego czy patrzycie raczej na "dizajn" i "jak wyjdzie tak będzie" ale żeby było np symetrycznie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.02.2012 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A jak Minister zapatruje sie na "pomoc" Taty? Aga tu jest właśnie pies pogrzebany:/ Ale hmmm... lojalność małżeńska nie pozwala mi się na ten temat dosadnie wypowiedzieć:/ Błędne koło ale będę walczyć Tylko proszę o wsparcie duchowe i wirtualne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.02.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Tylko proszę o wsparcie duchowe i wirtualne Na to zawsze mozesz liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 To może bardziej lajtowy temat: Krzatając się dzisiaj po kuchni zaczęłam wyobrażać sobie moją nową, wymarzoną w domu:) Tzn zaczęłam się zastanawiać JAKIE i ILE szafek powinnam mieć... W obecnej kuchni największy problem mam z garnkami, pokrywkami i akcesoriami typu: nabierka do zupy, wałek, milion łyżek itd... Jak zaplanować wystarczająca ilość miejsca? Czy planując kuchnię robicie analizę miejsca potrzebnego czy patrzycie raczej na "dizajn" i "jak wyjdzie tak będzie" ale żeby było np symetrycznie?? Oczywiście ilość szafek zalezy od wielkości kuchni, ale zawsze da sie to dobrze zaplanować. Rzeczy typu łyżki wazowe itp to oczywiście najlepiej w szufladach. Szuflada to jest najlepszy wynalazek do kuchni;) Garnki, pokrywki, durszlak itp tez trzymam w szufladach. Musisz pomyśleć czego najbardziej Ci brakuje/potrzeba i sama bedziesz wiedzieć jak kuchnia ma wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.02.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ja w kuchni postawiłam na funkcjonalnośc, co widac po przebojach ze zgraniem AGD, a mogłam miec pięknie w słupku. Na razie wydaje mi się dobrze rozplanowana, zgodnie ze wzrostem, praworęcznościa itp. ma mankamenty (kawałek ociekacza widoczny z wejścia), oczywiście z grubsza wiem, co i gdzie będę przechowywała i to decydowało o półkach, koszach, szufladach. To tylko teoria, zobaczymy jak sie sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.02.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Przede wszystkim wygoda i funkcjonalnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.02.2012 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 No właśnie szuflady - jakoś do tej pory bagatelizowałam ich konieczność skupiając się tylko na piekarniku w słupku;) Ogólnie wydaje mi się (Ardea jak powinnam napisać bo zawsze mam problem z mi/mnie, sorry że tak personalnie Cię wyrywam ale zakończ me męki proszę) więc, wydaje mi się ... cholera co ja miałam bo straciłam wątek.... Aaa, ja mam chyba bardzo dużo różnych rzeczy w szafkach... może za dużo? Samych kubków (tych uzywanych oczywiście) mam jedna półkę w szafce o szerokości 80cm, kolejna półka to szklanki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.02.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Najkrócej: - po czasowniku zawsze - mi, chyba, że chcesz coś podkreślic, przeciwstawic się (np.Nie podoba mnie się, ale tobie może...)- na końcu wypowiedzi - mi (np. Daj mi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.02.2012 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ooo dzięki Ci dobra kobieto:) To jeszcze napisz jak z tymi kubkami, tez tak macie czy tylko ja?? ps. ale jak napiszę "Nie podoba mi się to i to..." to może być? I wspomnienie: Matura z polskiego, lata wstecz:) Lukarna siedzi i nic napisać nie może choć temat łatwy, lekki i przyjemny "Książki które wpłynęły na Twoje życie". Siedzi Lukarna pół, godziny, siedzi godzinę a kartka jak była pusta tak razi bielą (jakiś pajac siedzący w ławce przed, co chwile odwraca się i głupie teksty wali albo to na tle nerwowym albo lukarne podrywa)... Podchodzi uwielbiana przez Lukarnę polonistka: - Co się dzieje Joasiu? Dlaczego nie piszesz?? - Pani Profesor, ja naprawdę nie mogę, no blokada jakaś... - Joaska ty się w garść weź!! Wiesz że Cię lubię, napiszesz cokolwiek i Ci zaliczę ale przemyśl to: jak nie napiszesz na 5 to spotkamy się na ustnym a tam gramatyka na pewno będzie... I poszła. Po 1,5 godz szaleńczej pracy wyszłam dobrą godzinę przed czasem i z upragnioną 5:D Podobno praca była naprawdę dobra nieskromnie dodam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.02.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Będzie dobrze, o wiele częściej używa się - mi:) Ja maturę miałam niby kodowaną, ale wtedy to dopiero były początki, więc oceny z matury musiały się zgadzac z tymi wystawionymi przez nauczyciela;) Ja z 5 nie wyszłam, ale egzamin na studia zweryfikował wiedzę bardzo jednoznacznie i dla niektórych szokująco;) Na kubki, łącznie z codziennymi filiżankami przewiduję szafkę wiszącą 80, reszta (masa szklanek, kieliszków) w wysokiej zabudowie - słupek przy jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.02.2012 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Tak, ja w daaaawnych czasach zdawałam:) Było łatwiej;) I własnie - zapomniałam że w salonie mam mieć jedną szafę/kredens nie wiem jak to nazwać z przeznaczeniem na alkohol i szkło:) Jak mogłam:) Bo już się zaczęłam martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.02.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Lukarna, za skromna jesteś Zobacz współczesne matury - dla analfabetów, kazdy z marszu powinien zdac, ale nie każdy w klucz się wpasuje - absurdy szkolnictwa;) Coraz mniej trzeba wiedziec i mniej się uczyc, niestety. U mnie chyba nie będzie niczego typu komoda, witrynka na szkło, ale mam nadzieję, ze sie pomieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.02.2012 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Właśnie wydaje mi się że teraz jest trudniej:)Ale w sumie jeszcze się maturom za bardzo nie przyglądałam raczej egzaminom gimnazjalnym;) U nas w salonie coś będzie stało żeby było gdzie alkohol i kieliszki schować - nie wiem jeszcze co i jak bedzie wygladało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.02.2012 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Dobra uciekam spać zanim Marcin się obudzi i mnie wezwie;) Dobranoc... ps. chyba i tak wszyscy juz spią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 13.02.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Tylko proszę o wsparcie duchowe i wirtualne;) przytulam wirtualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.02.2012 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dzięki Aksamitka:) Dziś miałam straaaasznie ciężki dzień w pracy. W ramach relaksu w domu włączyłam dzieciom bajkę (wiem wiem to mało pedagogiczne ale Marcin naprawdę lubi oglądać Barbie z Jeziora Łabędziego:D ) i odpaliłam Planner Ikeowski - po raz setny zaglądamy do kuchni Lukarny:D A moze to akurat ten moment że znajdę idealne ustawienie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.02.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Oczywiście ja też służę wirtualnym wsparciem:) I od razu "złota rada Ardei" pierwszy krok do kuchni idealnej to zaakceptowanie tego, że ona nie będzie idealna;)Podziel się, gdy coś wymyślisz, moje wizki były tak tragiczne i nie zgadzały się z wizją w głowie, że je skasowałam minutę po tym, jak je skończyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.02.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ardea podeszłam do tematu kuchni zupełnie z innej strony i cos tam mi wyszło nawet:) Ale niestety nie zapisałam, komp mi się zawiesił i wszystko poszło w wirtualna pustkę... Ale spoko zaraz to odtworzę tylko chwilę to potrwa:) Esiak gdzies pisałeś że projekty robione w Ikea Planner można zapisywać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.02.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ardea Esiak gdzies pisałeś że projekty robione w Ikea Planner można zapisywać?? musisz sobie tam utworzyć konto i wtedy projekty same się zapisują na ich serwerze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.02.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 No już sobie kiedyś utworzyłam ale zapomniałam hasła:DChyba muszę ponownie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts