Lukarna 20.02.2012 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Z jednej strony się cieszę że dobrze policzyłam, a z drugiej - ło matko 900m:D Pumpaluna teść będzie tynkował piwnicę - mam nadzieję że jak zacznie to bedzie tam siedział caaaały rok:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Nie dość że 900m do tynkowania to potem do szpachlowania, gładzenia i malowania... dobrze że Wy tego teścia macie bo zrujnować by można było na robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Pumpaluna a Wam sie udało bez gładzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Tak, nie mamy spękań, a tam gdzie trzeba było gniazdko przekuć nasz wykonawca zaciągnął mieszanką i nie ma znaku. Chyba u którejś z dziewczyn ostatnio pisałam, że robienie gotowcami mimo ceny ma ten plus, że przy poprawkach idzie dorobić materiału bez problemu i nie ma łatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.02.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 My robimy tą samą mieszanką, co Ty, więc może też będzie ok. i ciągle liczę, że gniazdek nie trzeba będzie przekuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Ja w jednym pokoju zrobiłam gniazdko ze złej strony, znaczy myślałam że drzwi będą się otwierały na inną ścianę a tu skucha bo skos jest i by za każdym razem w sufit waliły i trzeba na drugą stronę gniazdko przenieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.02.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Poluję na klinkier na kominy. Bo trzeba było się tym zająć jak mróz był a nie teraz jak potrzebują klinkier na środę:/ Pojechałam rano na budowę zawieźć impregnat i az przecierałam oczy ze zdumienia: nigdy nie było na budowie tylu facetów:jawdrop: Chyba z 8 murarzy i 5 od cieśli:) Przy czym murarze stali i nic nie robili bo woda zamarzła i kiszka:confused: Zaczyna się sezon na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.02.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Zaczyna się sezon na Wiosna, wiosna idzie kochana:wiggle: tralala Co do metrow to mozesz tyle miec,u nas jest ok 600m a dom duuuzo mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.02.2012 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 No idzie, idzie i bardzo dobrze że idzie:)Zaczyna się sezon, konczy się spokój:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.02.2012 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Dobra kolejna porcja statystyki pt "Kosztorys Lukarny";) Klinkier na kominy:- 22m2 = 1120szt I znowu nie mam pojęcia czy dobrze policzyłam:DLiczyłam z projektu a trochę zmian z kominami było a poza tym nie wiem czy z rysunku dobrze doczytałam wysokości...Ale "mniej-więcej" powinno się zgadzac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.02.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Dobra kolejna porcja statystyki pt "Kosztorys Lukarny";) Klinkier na kominy: - 22m2 = 1120szt I znowu nie mam pojęcia czy dobrze policzyłam:D Liczyłam z projektu a trochę zmian z kominami było a poza tym nie wiem czy z rysunku dobrze doczytałam wysokości... Ale "mniej-więcej" powinno się zgadzac;) brałaś rozmiar niemiecki czy nasz? przy normalnym wymiarze wchodzi 51szt/m2 przy niemieckim 49szt/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.02.2012 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Liczyłam 51 szt/m2Ale to i tak tylko wyliczenie orientacyjne bo dokłdbnych obwodów kominów nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.02.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Lepiej wziąć więcej na wz i umówić się że zwrócicie jak nie wykorzystacie. Gorzej jakby w trakcie zabrakło i trzeba byłoby czekać na towar (u nas np grafitowego klinkieru nie mieli od ręki i ponad tydzień czekaliśmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.02.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 z klinkierem może być ciężko, bo często idzie to pod dane zamówienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.02.2012 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 My bierzemy popularny kolor z CRH i 2 hurtownie maja od od ręki, sprawdziłam ufffI dostaliśmy mega rabat - całe 3gr/sztuce... Nawet nie mam argumentu żeby z gościem dyskutować, ma najtaniej w Śremie a znikąd na środę nie zamówię z netu:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.02.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Czyli co od jutra z kominami ruszają? U nas ciągle śnieg pada, no ileż można?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.02.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 u nas ma być dziś i jutro +8o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 No u nas dzisiaj też już na plusie, niby termometr wskazuje +3 ale te białe g**** za oknem ani myśli się rozpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Tak, od dziś mają kominy ruszyć.Pisałam wczoraj ale mnie z neta wywaliło i się wkurzyłam i wyłączyłam kompa w ogóle. Mam co do tych kominów bardzo mieszane uczucia. Wczoraj byłam kupić klinkier, bagatela 2 palety na wstępie;) i ... no własnie. Zaprawa.Po błyskawicznym doradztwie technicznym (dzięki Esiak) chciałam zakupić gotową zaprawę do klinkieru. Ale niestety panowie: murarz, mąz i teść stwierdzili że fanaberie: robimy zwykłą zaprawą murarską z barwnikiem. Wybór barwników jest powalający:/ więc aż się boję efektu:( No nic, ja za wysoka nie jestem więc po prostu nie będę zadzierać głowy i nie będę widziała efektu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.02.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Hmm... a to nie jest tak, że ta zaprawa specjalna do klinkieru ma jakieś inne (lepsze dla klinkieru) właściwości od zwykłej zaprawy? I nie o kolor mi chodzi?Żeby nie było, że ocenili to jako fanaberie, a później będą płakać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts