Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Nie wiem Myszonik, naprawdę:/ Esiak mi mówił i tak samo wyczytałam że ryzyko zastosowania zwykłej zaprawy to "wykwity" na kominie. O innych, gorszych się nie doczytałam nic.

Przeważył aspekt ekonomiczny: barwnik kosztował 50zł, gotowa zaprawa około 700zł. Mówiłam ze przecież składniki do zwykłej zaprawy też kosztują, ale grochem o ścianę - i się poddałam

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz co, tu nawet nie tyle teść co murarz ich tak nastawił. Mówiłam Piotrowi ze nie pamięta juz że to co mówi murarz nie zawsze jest dobre ale przecież nie kupię na siłę czegoś innego...

Po prostu mam nadzieję że nie będę miała okazji powiedziec:"A nie mówiłam!!"

Jak ją kupimy i znajdziemy dekarza bo z naszym cieślo-dekarzem chyba się jednak pożegnamy jak tylko zapapuje dach...

A kupimy jak kredyt dostaniemy.

A kredyt dostaniemy jakiś czas po tym jak się zaczniemy o niego starać.

Czyli w sumie nie wiadomo;)

na pewno w tym roku - tekst mojego P.

- wodę to musimy podłączyć do budynku na pewno w tym roku

- garaż? musimy z tym roku wykończyć

- prąd na pewno w tym roku:D:D:D

Tak, są prawdopodobnie już w trakcie bo rano mieli zacząć

A to jesli systemowy i do tego cegła, to ta zaprawą sie tak strasznie nie przejmuj,no chyba,ze martwi Cie obecna temperatura na dworze, ale myslę, że murarze myslą :) i dodadzą jakiś plastyfikatorów czy innych cudownych srodków :)

Myślę, ze bardzo realny plan i nawet przy niesprzyjających warunkach do zrealizowania. Wtedy nawet nie musielibyście czekać z wykończeniówką do wiosny, bo przecież byłyby grzejniczki i już przez zimę coś by dało się robić, a na Wielkanoc - przeprowadzka.

Tak po cichutku marzę&&&&&& ale już się nie nastawiam żeby się nie rozczarować po prostu:)

Mówisz Malka??

Temperaturą się w sumie nie przejmuję, u nas dziś 8 na plusie i "prawie" słonecznie;) Mój kierownik jest mocno na temperatury przewrażliwiony więc pewnie by zakazał gdyby go niepokoiły... On nam jesienia nie kazał juz ponad strop ruszać bo się bał mrozów, gdybym go posłuchała to teraz dopiero stawałyby powoli ściany kolankowe;) Ale przyznał mi razję po fakcie że niepotrzebnie panikował:)

Pumpaluna, cały czas nad tym pracuję taka krecia robota - tu słówko, tam słówko;) Tu mu podsunę artykuł "Błędy w podłogówce" tu inne mądrości:) I tak powoli, do przodu;)

Mówisz Malka??

nooo:lol:

bo gdyby był murowany (moja systemowa cholera w ogóle nie chce ciepła oddać) i do tego obłożny płytką klinkierową, to bym się martwiła, ale w takiej sytuacji - bedzie dobrze :) raczej ;)

Wiesz co, to "raczej" na końcu to już mogłabyś sobie darować, wiesz?? Byłabym juz zupełnie uspokojona;)

No dobra miałam nie pytać ale muszę:/ zaniepokoiło mnie jeszcze Twoje stwierdzenie, że Twój systemowy cos tam ciepła nie oddaje... Przybliżysz?