Lukarna 22.02.2012 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Nie wiem Myszonik, naprawdę:/ Esiak mi mówił i tak samo wyczytałam że ryzyko zastosowania zwykłej zaprawy to "wykwity" na kominie. O innych, gorszych się nie doczytałam nic. Przeważył aspekt ekonomiczny: barwnik kosztował 50zł, gotowa zaprawa około 700zł. Mówiłam ze przecież składniki do zwykłej zaprawy też kosztują, ale grochem o ścianę - i się poddałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Obawiam się, że to może być tylko pozorna oszczędność. Szkoda, że ten twój teść ma aż taki wpływ na resztę towarzystwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Wiesz co, tu nawet nie tyle teść co murarz ich tak nastawił. Mówiłam Piotrowi ze nie pamięta juz że to co mówi murarz nie zawsze jest dobre ale przecież nie kupię na siłę czegoś innego...Po prostu mam nadzieję że nie będę miała okazji powiedziec:"A nie mówiłam!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.02.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Nie mogę dogrzebać się do kominów, murowane, z wkładem czy systemowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Systemowe, obudowane cegłą klinkierową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.02.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 znaczy obudowane dopiero bedą tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Tak, są prawdopodobnie już w trakcie bo rano mieli zacząćO ile:- klinkier dojechał- murarze dojechali- nie zdarzyła się inna katastrofa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Kiedy dachówka trafi na daszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jak ją kupimy i znajdziemy dekarza bo z naszym cieślo-dekarzem chyba się jednak pożegnamy jak tylko zapapuje dach...A kupimy jak kredyt dostaniemy.A kredyt dostaniemy jakiś czas po tym jak się zaczniemy o niego starać.Czyli w sumie nie wiadomo;) na pewno w tym roku - tekst mojego P.- wodę to musimy podłączyć do budynku na pewno w tym roku- garaż? musimy z tym roku wykończyć- prąd na pewno w tym roku:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Biorąc pod uwagę, że jest luty to bardzo ostrożne plany;) Gdyby tak mówił w listopadzie to dopiero;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jakie inne plany macie na tę połowę roku? Okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Tak, dachówka i okna, potem zobaczymy.Pewnie powoli hydraulika itd...Fajnie byłoby aby ten rok zakończyć z ocieplonym dachem i tynkami na gotowo, tak aby wiosną 2013 jechać typową wykończeniówkę: płytki, panele i takie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Myślę, ze bardzo realny plan i nawet przy niesprzyjających warunkach do zrealizowania. Wtedy nawet nie musielibyście czekać z wykończeniówką do wiosny, bo przecież byłyby grzejniczki i już przez zimę coś by dało się robić, a na Wielkanoc - przeprowadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.02.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Tak, są prawdopodobnie już w trakcie bo rano mieli zacząć A to jesli systemowy i do tego cegła, to ta zaprawą sie tak strasznie nie przejmuj,no chyba,ze martwi Cie obecna temperatura na dworze, ale myslę, że murarze myslą i dodadzą jakiś plastyfikatorów czy innych cudownych srodków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Powiedz mężowi, że wolna budowa na kredyt to droga budowa. Może da się namówić, żeby teścia ciut odsunąć a wziąć profesjonalistów do pewnych zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Powiedz mężowi, że wolna budowa na kredyt to droga budowa. Może da się namówić, żeby teścia ciut odsunąć a wziąć profesjonalistów do pewnych zadań. Ale będzie to kłamstwo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Myślę, ze bardzo realny plan i nawet przy niesprzyjających warunkach do zrealizowania. Wtedy nawet nie musielibyście czekać z wykończeniówką do wiosny, bo przecież byłyby grzejniczki i już przez zimę coś by dało się robić, a na Wielkanoc - przeprowadzka. Tak po cichutku marzę&&&&&& ale już się nie nastawiam żeby się nie rozczarować po prostu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Mówisz Malka?? Temperaturą się w sumie nie przejmuję, u nas dziś 8 na plusie i "prawie" słonecznie;) Mój kierownik jest mocno na temperatury przewrażliwiony więc pewnie by zakazał gdyby go niepokoiły... On nam jesienia nie kazał juz ponad strop ruszać bo się bał mrozów, gdybym go posłuchała to teraz dopiero stawałyby powoli ściany kolankowe;) Ale przyznał mi razję po fakcie że niepotrzebnie panikował Pumpaluna, cały czas nad tym pracuję taka krecia robota - tu słówko, tam słówko;) Tu mu podsunę artykuł "Błędy w podłogówce" tu inne mądrości:) I tak powoli, do przodu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.02.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Mówisz Malka?? nooo:lol: bo gdyby był murowany (moja systemowa cholera w ogóle nie chce ciepła oddać) i do tego obłożny płytką klinkierową, to bym się martwiła, ale w takiej sytuacji - bedzie dobrze raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Wiesz co, to "raczej" na końcu to już mogłabyś sobie darować, wiesz?? Byłabym juz zupełnie uspokojona;) No dobra miałam nie pytać ale muszę:/ zaniepokoiło mnie jeszcze Twoje stwierdzenie, że Twój systemowy cos tam ciepła nie oddaje... Przybliżysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts