pumpaluna 22.02.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ardea czemu kłamstwo? Ja uważam, że spłacanie kredytu plus płacenie za wodę/prąd na budowie a do tego opłacanie obecnie zamieszkiwanego lokum generuje spore koszty. Pomijając już ciągłe podwyżki materiałów i koszty codziennych wizyt na budowie (vide kolejna podwyżka cen paliwa) Lukarno a nie myślałaś, żeby już teraz zamówić pomiar okien i złożyć zamówienie od razu jak o kredyt zaczniecie się starać? Na okna trzeba czekać od 3 do 6tyg a łapiąc się na sezon to też może być i dłużej. W między czasie dekarz by robił dach i tylko okna myk i już można ruszyć z instalacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Bez kredytu wcale nie wychodzi taniej;) Też trzeba jeździć, też drożeją materiały, też są opłaty, chodzi mi o to, że kredyt niewiele ma do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Pumpaluna no pomysł świetny...Tylko muszę najpierw te okna wybrać. Ale masz rację, zacznę na poważnie szukać i może to trochę przyspieszy... Ale wiecie co?? Boją się tego wstawienia okien jak cholera - przy takim długim planowanym froncie robót mogą się nieźle zniszczyć:/ folii latem nie może być i będę wystawione długo na ten budowlany syf... Na pewno drzwi wejściowych nie wstawimy od razu, ale bez okien ani rusz, prawda?? Jak widzę ten sajgon na tej mojej budowie to aż strach mi myslec o tych pięknych nowych oknach tam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.02.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 No ja głupia naiwna myślałam,że jak mi 2 kominy pójdą przez pięterko, to jak się do któregoś przytulę, to da mi trochę ciepła, a tu ni huhu, w piecu nachajcowane,ze rura czerwona,a komin zimny drań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Lukarna, dlatego wybraliśmy takie materiały, pcv okienna dużo zniesie np. wilgoć tynków i wylewek, brak ogrzewania itp. o stalowe drzwi też się nie martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ardea ale chyba mnie nie zrozumiałaś - mi chodziło o to że budowanie wolne z kredytem jest droższe. Z tego co pisze Lukarna to kredyt jest nieunikniony a drogo wychodzi powoli i z kredytem do spłacania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Malka uff, myslałam że się skarżysz mocno na systemowe;) Ardea ale nawet te PCV nie są niezniszczalne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Zrozumiałam chyba. Wolne budowanie może wyjść drożej i bez względu czy z kredytem czy bez, bo on nie ma na to wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Malka uff, myslałam że się skarżysz mocno na systemowe;) Ardea ale nawet te PCV nie są niezniszczalne;) No wiadomo, mało jest rzeczy niezniszczalnych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 U nas jest teraz 9,5 stopnia i świeci piękne słonko:) "Prawie" wiosna:D Zaraz ściagam Wikę do domu, ubieram jej dzieciaki i niech się idzie z nimi poszwędać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.02.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Malka uff, myslałam że się skarżysz mocno na systemowe;) no zalę się, żalę, bo oziębłe dranie są, takie "egoisty" wszystko, całe ciepło zatrzymuja dla siebie Ardea ale nawet te PCV nie są niezniszczalne;) eee no nie mów, moje juz 3 rok z naklejkami stoją i daja radę jedynie lekko zdewastowaliśmy uszczelkę przy tarasówce, ale to tak jest jak się taczką po niej jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.02.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 U nas mglisto i jakoś mało wiosennie:( A u Ciebie to się będzie dobrze chłopakom kominy stawiało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 No to podrzuć to ciepło do mnie, u nas +3 tylko i jeszcze jakieś niewiadomocoś pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.02.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 mamuniu, ruch tu dziś jak na centralnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Malka :D sobie wyobraziła piękne okno tarasowe i Malkę z taczką w kombinezonie i gumowoskórzanofilcach:D:D Jasne, niech świeci pięknie słonko = szybciej murarze skończą=szybciej ciesla się pozbiera=szybciej ich się wszytskich pozbędę Teraz jeszcze z murarzem muszę schody omówić i potem teściunio pojedzie ze ściankami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 mamuniu, ruch tu dziś jak na centralnym Ta i się♦ nie mogę zabrać za żadną konkretą rzecz:D Ale co tam - ferie mam nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.02.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Malka :D sobie wyobraziła piękne okno tarasowe i Malkę z taczką w kombinezonie i gumowoskórzanofilcach:D:D kurdele, kombinezonu się nie dorobiłam,jedynie rozciągnięty dres w dizajnerskim kolorze szarym do tego upstrzone cementem kalosze z oszona za 49,99 , ale taczka jessst w kolorze blue bahamamama mam nadzieję,że rozbuchałam wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.02.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Oj rozbuchałaś rozbuchałaś Lukarna a to teściu działówki będzie ostatecznie robił nie murarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.02.2012 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Malka widzę Cię jakby obok Ciebie stała:D Ja sobie nabyłam służbowe kalosze w piękne kwiaty i na budowie w tych słuzbowych smigam, a co:D Pumpaluna, tak teściem działówki zrobimy - jemu murarka idzie świetnie ino wolno, a tu mi na czasie nie zależy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.02.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 U nas jest teraz 9,5 stopnia i świeci piękne słonko:) "Prawie" wiosna:D Zaraz ściagam Wikę do domu, ubieram jej dzieciaki i niech się idzie z nimi poszwędać u nas tylko +4 sloneczka dzis brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts