Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Ardea czemu kłamstwo? Ja uważam, że spłacanie kredytu plus płacenie za wodę/prąd na budowie a do tego opłacanie obecnie zamieszkiwanego lokum generuje spore koszty. Pomijając już ciągłe podwyżki materiałów i koszty codziennych wizyt na budowie (vide kolejna podwyżka cen paliwa)

Lukarno a nie myślałaś, żeby już teraz zamówić pomiar okien i złożyć zamówienie od razu jak o kredyt zaczniecie się starać? Na okna trzeba czekać od 3 do 6tyg a łapiąc się na sezon to też może być i dłużej. W między czasie dekarz by robił dach i tylko okna myk i już można ruszyć z instalacjami.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pumpaluna no pomysł świetny...

Tylko muszę najpierw te okna wybrać. Ale masz rację, zacznę na poważnie szukać i może to trochę przyspieszy...

Ale wiecie co?? Boją się tego wstawienia okien jak cholera - przy takim długim planowanym froncie robót mogą się nieźle zniszczyć:/ folii latem nie może być i będę wystawione długo na ten budowlany syf... Na pewno drzwi wejściowych nie wstawimy od razu, ale bez okien ani rusz, prawda??

Jak widzę ten sajgon na tej mojej budowie to aż strach mi myslec o tych pięknych nowych oknach tam:(

No ja głupia naiwna myślałam,że jak mi 2 kominy pójdą przez pięterko, to jak się do któregoś przytulę, to da mi trochę ciepła, a tu ni huhu, w piecu nachajcowane,ze rura czerwona,a komin zimny drań :(

Malka uff, myslałam że się skarżysz mocno na systemowe;)

no zalę się, żalę, bo oziębłe dranie są, takie "egoisty" wszystko, całe ciepło zatrzymuja dla siebie :(

Ardea ale nawet te PCV nie są niezniszczalne;)

eee no nie mów, moje juz 3 rok z naklejkami stoją i daja radę :) jedynie lekko zdewastowaliśmy uszczelkę przy tarasówce, ale to tak jest jak się taczką po niej jeździ :oops:

Malka :D:D sobie wyobraziła piękne okno tarasowe i Malkę z taczką w kombinezonie i gumowoskórzanofilcach:D:D

Jasne, niech świeci pięknie słonko = szybciej murarze skończą=szybciej ciesla się pozbiera=szybciej ich się wszytskich pozbędę;)

Teraz jeszcze z murarzem muszę schody omówić i potem teściunio pojedzie ze ściankami:)

Malka :D:D sobie wyobraziła piękne okno tarasowe i Malkę z taczką w kombinezonie i gumowoskórzanofilcach:D:D

kurdele, kombinezonu się nie dorobiłam,jedynie rozciągnięty dres w dizajnerskim kolorze szarym :) do tego upstrzone cementem kalosze z oszona za 49,99 , ale taczka jessst w kolorze blue bahamamama :lol:

mam nadzieję,że rozbuchałam wyobraźnię :)

Malka widzę Cię jakby obok Ciebie stała:D Ja sobie nabyłam służbowe kalosze w piękne kwiaty i na budowie w tych słuzbowych smigam, a co:D

Pumpaluna, tak teściem działówki zrobimy - jemu murarka idzie świetnie ino wolno, a tu mi na czasie nie zależy;)